Autor Wątek: Świeci kontrolka Check Engine ... i d..a zbita  (Przeczytany 3719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

greg1230

• Gość
Świeci kontrolka Check Engine ... i d..a zbita
« dnia: 18 Maja 2006, 22:16:34 »
Witam

Może ktoś będzie wiedział co to może być .....

Pewnego pięknego dnia zapalił się check engine, wyjąłem bezpiecznik.... pomogło na tydzień, potem znowu to samo tylko coraz częściej, teraz efekt jest taki że jak wyjmę bezpiecznik to nie świeci ale jak tylko zgaszę silnik i potem zapalę to ten cholerny check się  zapala grrrrrrrr....... W serwisie diagnoza z testera Toyoty  "niewłaściwy skład mieszanki paliwowo-powietrznej" i nic poza tym ....nie wiedzą co to jest  za cholera, sondę labda wymieniłem i nic nie pomogło.

Klamerka 2.2 L 130 tys km przebiegu silnik 2.2L Wersja USA Gaz III gen

POMOCY !!! :'(

Jak ktoś ma pojęcie lub pomysł to proszę o info !!  ???

Dzięki

Grzesiek KRK

Mr Q

• Gość
Odp: Świeci kontrolka Check Engine ... i d..a zbita
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Maja 2006, 23:43:26 »
Masz tak po jezdzie na gazie czy na samej benzynie? Jesli po jezdzie na gazie to proponuje wizyte u gaziarzy i regulacje instalki.

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Maja 2006, 23:51:43 »
Witam

Problem w tym że nie ma znaczenia na czym jadę ... Odpalam silnik, gaszę, zapalam i check świeci ..

Grzesiek

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2006, 01:25:13 »
Sprawdź jeszcze raz kody błędów i podaj dokładny numerk jaki Ci 'wymrugało' Może być walnięta lambda, brudny/uszkodzony przepływomierz etc.. Czy poza Check'em coś się zmieniło ? Wzrost spalania, strata mocy, nierówne obroty ?
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Maja 2006, 10:03:50 »
Cze Maniek

Wydaje się że chodzi idealnie, na tym i na tym paliwie ale  mam wrażenie że strasznie benzynę zżera ale może to moje odczucie, na gazie pali średnio 11  litrów więc chyba o.k jak na 2.2L i ciężką nogę. Ale ta benzyna to w sumie zastanawiające  ???... chyba rzeczywiście za szybko spada wskaźnik, którą zworkę połączyć żeby pomrugać ? (poszukam ale pytam na wszelki wypadek  8) )

Pozdro
Grzesiek   

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Maja 2006, 13:39:05 »
... chyba rzeczywiście za szybko spada wskaźnik, którą zworkę połączyć żeby pomrugać ? (poszukam ale pytam na wszelki wypadek  8) )
Takie pytania będę zgłaszał do moderatora  ;D Było już wiele razy - ja wklejałem co najmniej raz. Szukaj po forum techniczne camry..

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Maja 2006, 18:51:33 »
Witam

Jest ktoś w Krakowie kto wie jak to połączyć (te piny) bez spalenia komputera :-) ???

Moje zdolności elektryczne są na poziomie wymiany żarówki więc trochę się boję robić to samodzielnie ;-)

Grzesiek

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Maja 2006, 00:32:12 »
Od jutra jestem w Katowicach jak masz czas wieczorkiem to możemy się spotkać w połowie drogi na 'autostradzie' Telefon wysyłam na PM

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl