Autor Wątek: LPG a brak silniczka krokowego  (Przeczytany 3466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ori83

• Gość
LPG a brak silniczka krokowego
« dnia: 19 Maja 2006, 23:32:23 »
Witam,
dzisiaj pojechałem zapytac sie ile kosztuje wymiana filtru gazu i regulacja gazu.Koleś obejzał samochód i powiedział 80zł(drogo czy tanio??) powiedział tez ze nie mam podłączonego komputera i nie mam silniczka krokowego.Koleś powiedział tez ze mozna podłaczyc komputer ale wtedy wzrośnie spalanie no i bede musiał kupic silniczek-w związku z tym mam do Was pytanie czy warto pchać sie w koszta skoro samochód na Lpg sprawuje sie dobrze??

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Odp: LPG a brak silniczka krokowego
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2006, 12:09:38 »
Pierwsza rada to omijaj tego goscia bo ceny ma kosmiczne.Filterek kosztuje zaleznie od modelu,w granicach 2-8zl,z wymianą max 30zl.Po zamontowaniu komputerka spalanie wcale nie musi wzrosnac a mozliwe ze poprawi sie elastycznosc silnika ktory bedzie bardziej precyzyjnie zasilany gazem.Piszesz ze auto chodzi dobrze ale nie wiesz czy nie moze chodzic lepiej.Napisz czy faktycznie masz juz zalozony ale nie podpiety kompek gazowy.Teraz jest to ustawione na sztywno i niezaleznie jaki masz gaz zawsze jednakowo jest otwarty przelot na wężu.Komputerek albo osprzet mozesz kupic uzywany,nie musisz przeplacac za nowy,byle kupic cos dobrego i z mozliwoscia samodzielnego modyfikowania nastaw.

Offline McGiwer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2006, 20:36:26 »
Ja u siebie miałem silniczek krokowy, pajace co 2 lata temu zakładali mi gaz, poprostu spaprali instalke, kompa założyli mi takiego co nawet do poldka takiego sie nie zakłada no i krokowiec chodzil odwrotnie czyli kiedy potrzebowałem dać po garach to krokowiec sie przymykał a na wolnych obrotach był otwarty na całość, dla tego był mół wybadałem dopiero to teraz, niestety choć mam na to jeszcze gwarancje to fachowców już nie ma bo sie zwinęli, w moim mieście poradzono wymienic całom instalke kompa koszt 500 zeta. Stwierdziłem że szkoda kasy i wyciągłem bebechy z krokowca i ustawiłem go na śróbie, auto jeździ ok
Uważaj po czyich palcach deptasz, bo może się okazać że należą do tyłka który niedługo będziesz musiał całować.

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Maja 2006, 19:49:42 »
W Zamościu zapłaciłem za wymianę filtra i regulację 40 zł.
Cena normalna.
Jak zmuliło auto wyregulowali i pousprawniali (coś z powietrzem) za friko. Ustawili ok. Godzinę się męczył, al nie wziął kasy.
Miły gość, dlatego polecam.
Jego kolega z warsztatu wcześniej kazał mi zmieniać sondę. Drugi podłączył, mrugnął i ustawił tak, że było ok, stwierdzając przy tym, że sonda cacy.

ori83

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2006, 21:17:47 »
Cena normalna.
Jak zmuliło auto wyregulowali i pousprawniali (coś z powietrzem) za friko. Ustawili ok. Godzinę się męczył, al nie wziął kasy.
Jego kolega z warsztatu wcześniej kazał mi zmieniać sondę. Drugi podłączył, mrugnął i ustawił tak, że było ok, stwierdzając przy tym, że sonda cacy.
gdzie dokładnie w Zamościu wszystko CI wyregulowali??-często tam bywam :)

Offline flaq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Maja 2006, 08:11:45 »
Cena normalna.
gdzie dokładnie w Zamościu wszystko CI wyregulowali??-często tam bywam :)

ul. Graniczna
gazownicy przy stacji CPN obok za sklepem Plus (w lewo od wjazdu od strony Lublina, ulica naprzeciwko stacji Orlenu).
Uwaga!!!
Tylko najmłodziej wyglądający naprawdę zna się chyba na rzeczy (bardzo szczupły gość).
Poprawiał po swoich kolegach. Dodam, że bardzo skutecznie.
Z czystym sumieniem polecam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl