Autor Wątek: Świeci Poduszka przy podłączeniu ładowarki GSM  (Przeczytany 2364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

greg1230

• Gość
Świeci Poduszka przy podłączeniu ładowarki GSM
« dnia: 21 Maja 2006, 10:18:10 »
Witam

Mam małe kuku w aucie :-) Przy wyłączonym silniku jak podłączę ladowarke do gniazdka 12V (nie do zapalniczki) to świeci poduszka ;-) O co chodzi ?? Przy włączonym silniku nie ma tego problemu .... W sumie głupota ale nie wiem dlaczego tak się dzieje ...Ma ktoś pomysła o co tu biega ???

PZDR
Grzesiek

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: Świeci Poduszka przy podłączeniu ładowarki GSM
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2006, 13:44:11 »
A co to za gniazdo 12V ? Gdzie je masz ? Jeśli to jakaś samoróba to wygląda, że już wiesz dlaczego Ci atuko głupieje. Może ktoś podciągnął zasilanie do tego gniazdka od zasilania ECU samochodu. Napisz coś więcej i... nie używaj tej ładowarki żebys nie zrobił sobie/camrówce kuku
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2006, 17:45:27 »
He He

Gniazdko jest oryginalne , pod popielniczką jest taka mała klapka i pod nią jest gniazdo 12V. Dlatego jestem zdziwiony że jak podłącze ładowarkę to takie jajo jest.. Jak podłączę do zapalniczki to wszystko jest o.k

Pozdrawiam
Grzegorz

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2006, 20:39:01 »
Podłącz amperomierz (w szereg z tą ładowarką) i zobacz  ile pochłania prądu a potem w papierach do camry zobacz jaka jest wydajność prądowa tego ukrytego gniazdka
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Karol

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Maja 2006, 18:31:33 »
Ladowarka pewnie ma spiecie i za duzo pradu ciagnie, na zapalonym silniku aleternator nadrabia, a na zgaszonym spada napiecie do tego stopnia ze elektronika glupieje...

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Maja 2006, 22:33:59 »
Witam

Ładowarka za 10 zł ...... grrr wyrzuciłem ją i mam po kłopocie ..

Grzesiek

ps.Szukam ładnych felg 16 cali z oponami (jakby ktoś cos wiedział) do mojej klamerki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl