Autor Wątek: poduszka w kierownicy - corolla z 1996 roku  (Przeczytany 1713 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zajac77

• Gość
poduszka w kierownicy - corolla z 1996 roku
« dnia: 27 Maja 2006, 08:17:30 »
Witam

Obecnie moja mama ma corollę 3d z 1996roku. 1.4 silnik
Chciałbym mamie zamontować poduszkę w kierownicy. Czy orinetujecie się czy to jest duży koszt? czy i jak wygląda sprawa takiej poduszki w samochodzie oraz gdzie to można zrobić? w ASO czy jakimś innym warsztacie?

Pozdrawiam,
zajac77

Toyo69

• Gość
Odp: poduszka w kierownicy - corolla z 1996 roku
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Maja 2006, 09:55:25 »
Sama wymiana poduszki to ok 1500 zł ale moja była wcześniej, czyli do czasu wypadku zonki.
Jak jej wcale nie ma i nie było to chyba montaz przekroczy wartość auta o ile jest to w ogóle możliwe.

zajac77

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Maja 2006, 15:15:40 »
czyli jak rozumiem - to nie jest tylko kwestia zamontowania samej kierownicy i czujnika z przodu autka?

a jak wygląda sprawa wspomagania? Czy wspomaganie kierownicy też tak samo? jak nie ma to zamontowanie to majątek?

zajac77

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2006, 08:13:14 »
Od poduszki odchodzi dosyć spora wiązka przewodow i jest polączona to takiej zołtej wtyczki, a gdzie idą dalej to nie wiem  ;)

Offline skroch

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Czerwca 2006, 01:08:44 »
Witam.W modelach e10 były air bagi mechaniczne (wyzwalane mechanicznie) i elektryczne (wyzwalane elektrynicze przez czujniki).Z tego co pamietam to w sedanach były mechaniczne (mialam dwa takie auta) a w modelu 5drzwi byly elektryczne(znajomy kiedys miał),nie wiem jak jest w 3 drzwiach ale chyba podobnie jak w 5d.Przypuszczam ze wystarczyło by załorzyc tylko kierownicze z airbagiem mechanicznym ale 100% pewności nie mam czy nie była przypadkiem inna kolumna kierownicza jeśli był air bag bo zakładanie elektrycznego jest duzo bardziej kosztowne.A jeśli cochodzi o wspomaganie to trzeba: maglownice,przewody,zbiorniczek i pompe no i pasek napędzający pompe.Troche roboty z tym jest ale da sie zrobic i koszty przypuszczam ze bedą mniejsze niz zakładając poszuszke(nie mówie tu o kosztach w aso tylko w normalnym zakładzie), najlepiej podzwonic popytac ile by kosztowały czesci (sproro jest e10 na cześci na allegro)i ile by ktoś chciał ze załorzenie tego wszystkiego i uruchomienie. Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl