Autor Wątek: JBL GTO 6506Ce i co dalej (F)  (Przeczytany 28894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radek

• Gość
JBL GTO 6506Ce i co dalej (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Września 2004, 19:05:43 »
Cytuj (zaznaczone)
Zadam jedno pytanie czy ktoś z was siedział w samochodzie klasy Carina z tył jak zamontowany jest tylko estaw przedni?? Bo dla mnie w Yarku brakowało normalnych tonów a w Cari to już wogule z tył tylko łomot będzie a średnich i niskich nie będzie dobrze słychać. Jest za to rozwiązanie zamiast w półkęmożna kolejny zetawik w drzwi zmontować ale to moja indywidualna opinia a każdy robi jak lubi

Jasiu raczej robisz nagłosnienie pod siebie a nie pasazerów poztym mam głosniki w tylnych drzwiach ale musiałem je sciszyc bo  przeszkadzały.
Cytuj (zaznaczone)
głośnik niskotonowy - JL Audio 10W0-8 (25 cm).

Pamietaj jak masz sedana to moze byc marnie z ta 25 a wzmak  :roll:

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Września 2004, 21:33:57 »
Cytuj (zaznaczone)
Pamietaj jak masz sedana to moze byc marnie z ta 25 a wzmak

to sie zgadza - chyab ze ja madrze zainsatlujesz - np jesli miedzy fotelami masz 'dziure' na narty za podlokietnikiem - tak jest w ave niektorych modelach!

Cytuj (zaznaczone)
Jasiu raczej robisz nagłosnienie pod siebie a nie pasazerów poztym mam głosniki w tylnych drzwiach ale musiałem je sciszyc bo przeszkadzały.

a na ten temat juz mi sie nie chcialo pisac..... generalnie to ma grac ladnie dla osoby siedzacej z przodu i to w dodatku po lewej stronie!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

luc

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Września 2004, 23:53:02 »
Napisz ile chcesz na to przeznaczyć na car audio!!
Kupiłeś juz radyjko ALPINE CDA - 9831??

Najwazniejsze są głosniki z przodu. Robisz muzyke w samochodzie dla siebie. Jak cenisz dobrą jakosć dzwieku w aucie to sub ma tylko uzupełniać pasmo a nie robić duzo chałsu. Najlepiej jak zamontujesz suba w zamkniętej skrzyni np 25 cm ( aj aki to będzie sub to zalezy ile masz na to kasy).

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Września 2004, 23:58:28 »
luc,  chyab troche za duzo czytales o audio!:D moge ci tylko powiedziec ze 25 to naprawde wypas jesli chodzi o precyje, szybkosc i kontrole glosnika - chyba najlepiej brzmiacy 'rozmiar' ale nie do auta typu sedan!!:/
co prawda smigasz corollka  - moze sedanem??

wedlug mnie 30 bedize odpowiednia i nie mowie tu o naglasnianiu okolicy tylko samochodu!:)
wedlug mnie 25 moze byc troszke za cichy - jesli bedziesz juz chcial czasami 'glosniej' agrac - glosniej nie znaczy - nawalanie!!

co do obudowy zamknietej to sie zgadza wszystko!:)

luc

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Września 2004, 00:05:12 »
Red Point

Raczej nie. Troche już siedze w car audio.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Września 2004, 00:07:19 »
no ja 'troche' tez i dlatego moje zdanie jest troszke odmienne!:)

po za tym zalezy jeszcze kto co lubi!:)

ja mam malutkie autko - lubie czysty dzwiek nei nawalanie a 25 poprostu bym nie kupil!:) chyab ze raz 2!:)

luc

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Września 2004, 00:10:36 »
Jak lubisz czysty dzwiek to 30 odpada. ja mma 2x 25. Poprostu 30 jest za wolna i sięgubi.

No ale schodzimy na OT.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Września 2004, 00:19:18 »
wiesz luc, akurat stwierdzenie ze 30 odpada to zabrzmailo wlasnie typowo jak bys to przeczytalna forum - bo tak wszyscy pisza!:)
to fakt ze wiekszosc 25 jest szybsza od 30 ale to tylko wiekszosc!:) jesli chodzi akurat o odpowiedz impulsowa glosnika - czyli jego szybkosc - to bardzo duze znaczenie ma tu jego moc a co bardziej jeszcze moz wzmacniacza ktory tak owy glsonik napedza!:)

proponuje posluchac sobie 'dresowego' (jak wiekszosc twierdzi) sprzetu jakim jest JBL W15 GTi - a uwiez mi ze sie zdziwisz jak ten glosnik 'smiga'!! 30 zagina na szybkosc i tak dalej bez problemu!!! i to w obudowie br! tylko trzeba troszke pradu mu dac zeby mogl odetchnac sobie!:) i dokladnie tak samo jest z 25!!
oczywiscie jak juz napisalem wiekszosc 25 bedzie szybsza!:)

OT sie zrobil ale forum jest w koncu po to zeby podyskutowac!:) ja tam lubie wysluchiwac opini innych - chodz sprawdzac lubie wszystko raczej na sobie - co nie zawsze jest fajne!:D

pzdr luc

luc

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Września 2004, 11:58:13 »
Ale robimy OT
Nie przekonałeś mnie. Kazda 30 będzie wolniejsza od 25. JBL robi raczej kiepskie głosniki.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Września 2004, 12:02:26 »
luc, to wlasnie powierdza to co powiedzialem!! za duzo czytasz za malo sluchasz - to jest moje zdanie i nie ma to na celu obrazania Cie!! peace

jesli chodzi o glosniki to cciezko i to bardzo jest kupic cos 'lepiej' brzmiacego od JBL GTi C608!:) ogoleni seria GTi jest naprawde rewelacyjna!:)

no to konczymy OT!:)

peace

luc

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Września 2004, 12:13:17 »
Cytuj (zaznaczone)
jesli chodzi o glosniki to cciezko i to bardzo jest kupic cos 'lepiej' brzmiacego od JBL GTi C608! ogoleni seria GTi jest naprawde rewelacyjna!

Nie sądze żeby JBL lepiej zagrało od JL, RF, HZ, Alpine, DLS, Rainbow, Earthquake.

Nie słuchałem żadnego demo cara w któym byłyby komponęty JBL (Jest poprostu duzo innych firm któe lepiej znajasie na car audio).  

Cytuj (zaznaczone)
to wlasnie powierdza to co powiedzialem!! za duzo czytasz za malo sluchasz - to jest moje zdanie i nie ma to na celu obrazania Cie!! peace

Zbudowałem już kilka autek.

PS. A moze ty masz samochód zrobiony na JBL i sie upierasz że JBL jest super..

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Września 2004, 12:19:34 »
nie mam zadnego klocka JBL'a - kiedys mialem 2u kanalowke ktora nei nadawla sie do niczego - ale to byla serai GTO!!
co do RF'a np - bo to akurat moge porownac - jka napewno wogole zauwazyles model jbl'a o ktorym napisalem to zestaw 2u drozny, separowany - teeraz wracajac do RF - zasawow separowanych to do 2 tys to jest kupa nad kupami - to samo jesli chodzi o suby ze starej seri RFZ ktore srednio sie nadaja do grania czegokolwiek!!:) - oczywiscie stwierdzam to na podstawie swoich, subiektywnych doznan sluchaowych!!

co do DLS'a z seri do 1600 zl juz nie pamietamm oznaczen a ni chce mi sie sprawdzac to niestety jbl'owi GTi ustepuje!:)
Alpine - tego juz nie komentuje bo oni robia tylko dobre radyjka - co do glosnikow to bym w zyciu nic nie kupil!
Earthquake - fajnie jesli chodzio bas!:) - jak sam anazwa wskazuje

JL - suby i wzmaki WYPAS!!!! naprawde super - co do zestawow przednic......zadna rewelacja!:)

osobiscie mam 'kupiasty' sprzet ale troche slyszalem!:) mialem to szczescie!:)

a i tak najleprzy zastaw jaki jka na razie slyszalem to 3j drozny AD seri hundred zasilany aktywnie z 4ro i 2u kanalowki!:)

rogru

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Września 2004, 13:29:19 »
Cytat: luc
Napisz ile chcesz na to przeznaczyć na car audio!!
Kupiłeć juz radyjko ALPINE CDA - 9831??

Najwazniejsze są głosniki z przodu. Robisz muzyke w samochodzie dla siebie. Jak cenisz dobr jakosć dzwieku w aucie to sub ma tylko uzupełniać pasmo a nie robić duzo chałsu. Najlepiej jak zamontujesz suba w zamknietej skrzyni np 25 cm ( aj aki to bedzie sub to zalezy ile masz na to kasy).

Hejka
Wstawiając post miałem na myśli poznanie Waszej opinii, co i jak miałbym kupić i zrobić w temacie CA. Wyposażać samochod chcę stopniowo, ale chciałem mieć już plan na cały system.   W przyszłym miesiącu bedę miał mały remoncik samochodu i wowczas okleję matami nadwozie i chciałem położyć kable do całego systemu CA.
Po Waszych postach doszedłem do wniosku, iż podczas remontu tylko położę kable i zamontuję wzmacniacz, a poźniej (mam nadzieję,  że jeszcze w tym roku dokupie radyjko i sub). Aktualnie do wydania mam ok. 2 tysiaki, myślĂ�ę  że na wzmacniacz i kable starczy?
Proszę o sygestie.

pozdrawiam
rogru.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2007, 17:07:16 wysłana przez Miche »

Radek

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Września 2004, 14:56:21 »
Cytuj (zaznaczone)
Poprostu 30 jest za wolna i się gubi.
wumaga to troche cierpliowsci ale mozna tak zestroic ze nie bedzie sie gubiła
A 25 do SEDANA sie nie nadaje wiem cos o tym bo praktykowałem po prostu głosnika nie słychac.
Dziwna sprawa skoro siedzisz w CA i nie doceniłes serii GTi a piszesz np o Alpine gdzie wiadomo ze tylko w radiach jest mistrzem bo reszta jest milczeniem.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2007, 17:02:04 wysłana przez Miche »

luc

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Września 2004, 17:33:40 »
Cytuj (zaznaczone)
nie mam zadnego klocka JBL'a - kiedys mialem 2u kanalowke ktora nei nadawla sie do niczego - ale to byla serai GTO!!
co do RF'a np - bo to akurat moge porownac - jka napewno wogole zauwazyles model jbl'a o ktorym napisalem to zestaw 2u drozny, separowany - teeraz wracajac do RF - zasawow separowanych to do 2 tys to jest kupa nad kupami - to samo jesli chodzi o suby ze starej seri RFZ ktore srednio sie nadaja do grania czegokolwiek!! - oczywiscie stwierdzam to na podstawie swoich, subiektywnych doznan sluchaowych!!

co do DLS'a z seri do 1600 zl juz nie pamietamm oznaczen a ni chce mi sie sprawdzac to niestety jbl'owi GTi ustepuje!
Alpine - tego juz nie komentuje bo oni robia tylko dobre radyjka - co do glosnikow to bym w zyciu nic nie kupil!
Earthquake - fajnie jesli chodzio bas! - jak sam anazwa wskazuje

JL - suby i wzmaki WYPAS!!!! naprawde super - co do zestawow przednic......zadna rewelacja!

osobiscie mam 'kupiasty' sprzet ale troche slyszalem! mialem to szczescie!

a i tak najleprzy zastaw jaki jka na razie slyszalem to 3j drozny AD seri hundred zasilany aktywnie z 4ro i 2u kanalowki!

Widzisz ja na oznaczeniach JBL sie wogole nie znam (nie usiłyuje zapamietać). Myślałem  że to jest jakić subwoofer a nie syystem przedni. I podałem firmy ktoe robią dobre suby.

Nie zrozumieliśmy sie.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2007, 17:01:15 wysłana przez Miche »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl