Autor Wątek: spryskiwacze reflektorów w ave zzt220  (Przeczytany 2665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tamigo

• Gość
spryskiwacze reflektorów w ave zzt220
« dnia: 09 Czerwca 2006, 23:17:17 »
czy ktos z was ma moze spryskiwacze reflektorów w ave I gen po fl.? chciałem sobie dołożyc takie urządzenie. ja osobiscie nigdy nie widziałem tego w starej ave ale ostatnio elektryk w aso powiedział mi ze bywały w niektórych wersjach. zastanawiam sie czy były to wysuwane dysze ze zderzaka tak jak ma to miejsce w nowej ave czy zamontowane na stałe w zderzaku jak w carinie.

ave409

• Gość
Odp: spryskiwacze reflektorów w ave zzt220
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Czerwca 2006, 08:54:27 »
mialem kiedys takie spryskiwacze :) ale jak wjechałem octavi w tyłek to halogeny i wszystko poszło ... :D

Byly zamontowane na stałe i włączało się je na wajsche (nie umiem odmienić słowa wajcha) od wycieraczek.

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Czerwca 2006, 11:50:02 »
A nie można sobie jakichś innych domontować? Na razie znalazłem tylko opis do mondeo. Wklejam jako przykład:
http://www.mondeoklubpolska.org/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=78

Może ktoś ma opis do Toyoty??
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Czerwca 2006, 12:01:09 »
chciałem sobie dołożyc takie urządzenie.
tamigo - a ja się zapytam - po co?

1. Jeśli chodzi o wygląd i zwyczajnie napaliłeś się na spryskiwacze - OK.
2. Ale jeśli chodzi o ich funkcjonalność, to słabo, żeby nie napisać do bani... :( Dodatkowo, jak słusznie zauważył maniek_ls400 (poczytaj w dziale Camry) odradzając montaż spryskiwaczy, taki układ wypompowuje płyn z zawrotną prędkością, zalewa wszystko na około a efekty oczyszczenia prawie żadne... :o

Dodatkowo - miałem auto ze spryskiwaczami reflektorów i z doświadczenia wiem, że pkt. 2 jest prawdziwy w całej rozciągłości... No chyba że motywacją jest pkt.1... ;D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl