Autor Wątek: Ave T25 - klima i filtr p-pyłkowy  (Przeczytany 5355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mm88mm

• Gość
Ave T25 - klima i filtr p-pyłkowy
« dnia: 14 Czerwca 2006, 16:50:15 »
Mam właśnie po gwarancji i nie wiem gdzie jest flitr przeciwpyłkowy i gdzie trzeba wpuścić preparat do odgrzybienia klimy. Znalazłem trochę na forum ale dotyczy to starego modelu (do 2003r), a ja mam nowy (od 2003). Chodzi mi o znalezienie i wymianę filtra kabinowego (klimy filtr znalazłem za schowkiem). Gdzie najlepiej odgrzybić kilmę?

Poprawiłem temat i interpunkcję
pzdr
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2006, 19:14:56 wysłana przez ayrsen »

ayrsen

• Gość
Odp: Ave T25 - klima i filtr p-pyłkowy
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwca 2006, 19:31:05 »
mm88mm - odnośnie odgrzybiania klimy - napisz skąd jesteś, ponieważ Polska jest nieco mniejsza od Chin ale mimo wszystko dosyć rozległa więc rekomendacja serwisu w Szczecinie, jeśli jesteś z Zamościa, niewiele pomoże ;D. Dodatkowo, proszę przejrzyj dział Serwisy - link masz tutaj

Moje zdanie n.t. serwisowania klimy jest podobne jak mańka - jeśli nie masz sprawdzonych mechaników w swojej okolicy to rzeczywiście możesz się zdziwić jak przystępne ceny mają niektóre ASO w tym zakresie. A propos - piszesz, że masz auto po gwarancji - sprawdź ile płaciłeś za odgrzybianie klimy w trakcie gwarancji (chyba robiłeś to juz wcześniej?) i będziesz miał porównanie do innych (nie-ASO) ofert.

Osobiście (ale ja mam T22) czyszczę klimę w ASO, bo jest przystępnie a za wymianę filtra nie płacę nic (po tym jak powiedziałem, że jeśli mam za to zapłacić, to zmienię sam na parkingu przed serwisem) - oczywiście poza ceną samego filtra.

Offline esem

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Czerwca 2006, 21:52:42 »
Kolejny klient który nie umie skorzystać z opcji SZUKAJ...
Sugeruję moderatorom natychmistowe zamykanie takich wątków. Śmieci utrudniają innym korzystanie z opcji SZUKAJ!
Mazda3, 2016, 2.0 165KM, VVTi, dawno temu Avensis T22, 2001 po FL, 2.0 D4 VVTi

mm88mm

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Czerwca 2006, 10:25:27 »
Esen -Ty chyba nie umiesz czytać albo nie rozumiesz co jest napisane i czego dotyczy.
Jak nic nie wiesz to lepiej nie zabieraj zdania!

ayrsen - troche mnie żle zrozumiałeś bo ja chciałem sam to zrobić mam preparat (spray) tylko nie wiem gdzie najlepiej go wpuścić, a opisy znalazłem do starych modeli. Filtr p-pyłkowy kabiny i klimy to dwie różne rzeczy, czy to samo?
Jeżeli różne to gdzie jest i jak wyjąć.

Proszę nie pisać dwóch postów jeden pod drugim, tylko używac opcji "modyfikuj"
ayrsen
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2006, 10:46:46 wysłana przez ayrsen »

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Czerwca 2006, 11:01:34 »
Kolejny klient który nie umie skorzystać z opcji SZUKAJ...
1. Spokojnie, spokojnie - ja nie widzę żeby w FAQ Ave był temat filtra p-pyłkowego w Ave T25 ;)

Sugeruję moderatorom natychmistowe zamykanie takich wątków. Śmieci utrudniają innym korzystanie z opcji SZUKAJ!
2. Dziękuję za sugestię, choć moderator sam czuwa ;D Masz rację, że powinien być porządek. Bardzo cenieni sa uzytkownicy potrafiący korzystać z opcji szukaj... Ale patrz punkt 1... ;)

Co do generalnej zasadności Twojej uwagi - faktycznie jest na forum w dziale Avensis kilka tematów dot. układu klimatyzacji - odsyłam do FAQ. Choć nie widzę tam informacji dot. pkt1...

Esen -Ty chyba nie umiesz czytać albo nie rozumiesz co jest napisane i czego dotyczy.
Jak nic nie wiesz to lepiej nie zabieraj zdania!
Halo, halo - bardzo proszę bez prywatnych wycieczek pod adresem kogokolwiek >:( >:( >:(

ayrsen - troche mnie żle zrozumiałeś bo ja chciałem sam to zrobić mam preparat (spray) tylko nie wiem gdzie najlepiej go wpuścić, a opisy znalazłem do starych modeli.
Preparat wpuszcza się w... - poszukaj na forum to znajdziesz ;) Jeśli nie dasz rady - napisz na PW, to Ci pomogę ;)

Filtr p-pyłkowy kabiny i klimy to dwie różne rzeczy, czy to samo?
To jest to samo.

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Czerwca 2006, 11:59:29 »
Ostatnio znalazlem preparat (cos a'la spray), ktory umieszcza sie w samochodzie, wlacza sie obieg zamkniety powietrza, klime na max i po 10 minutach uklad jest odgrzybiony, piekny i pachnacy... ;)
Testowal to ktos ???

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Czerwca 2006, 12:10:34 »
Testowal to ktos ???
Tak MaLy_RaDkU - poszukaj na forum (w innym dziale) - ale powiem Ci w tajemnicy(:-X), że był zadowolony... ;D ;D ;D
Nie miałem jeszcze okazji pogratulować zakupu, co przy okazji czynię... ;)

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Czerwca 2006, 12:14:54 »
Dzieki...  :)
Jutro chyba kupie ten wynalazek i dam znac...

wal02

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Czerwca 2006, 13:49:42 »
A gdzie można kupić taki preparat?

MaLy_RaDeK

• Gość

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Czerwca 2006, 16:34:53 »
ja osobiście kupiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item108033733_rewelacyjny_preparat_do_czyszcenia_klimatyzacji_ss.html

Trochę pomogło, ale nie za wiele :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl