Autor Wątek: Tunning Yarisa  (Przeczytany 89587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojteq

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Tunning Yarisa
« Odpowiedź #90 dnia: 08 Marca 2012, 07:41:40 »
Poza tym silnik 1nz-fe na pewno nie będzie już więcej sprzedawany w Europie. Przecież w JP był również w YII, jak i YIII. Nie spełnia on nowych europejskich wymogów czystości spalin.

Ciekawostka, silnik 1.5 będzie w najnowszym hybrydowym jarosławie. Jedyna różnica, że będzie odprężony. Zapomniałem ile będzie miał KM, ale coś mi swita, że nie więcej niż 80. Łącznie z elektrycznym niecałe 100KM.

kubala_tsport

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 08 Marca 2012, 11:35:33 »
No dajcie spokój porażka . Zgadzam się z Sadamem w 100% dlaczego nie zrobią jak inne koncerny ? Jakiegoś HH albo turbo albo kompressor , albo mocne N/A . A ta Toyota FT86 będzie niestety za chore pieniądze ... Poza tym to duże, ciężkie auto ...

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #92 dnia: 08 Marca 2012, 12:02:30 »
Ten trzeci, czarny Jarek ma logo Subaru  :cheesy:
Obi

Offline ToYaris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Kwietnia 2012, 20:26:48 »

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Kwietnia 2012, 21:17:44 »
Ośmieliłem się napisać do kolesia, z pytaniem jeśli jest taki pewny swego to czy zwróci mi kasę jeśli okaże się że nawet połowy mocy z tego co deklaruje nie uzyskam. Stwierdził że bez problemów do 10 dni mogę zwrócić towar.
Ja tam w to nie wierze, szkoda tylko że nie przyszło mi do głowy zaproponować mu taką opcję, że przed i po jedziemy z samochodem na hamownie i jeśli nie uzyskam deklarowanego przyrostu mocy zwraca mi kasę za towar i płaci za hamowanie :P Ciekawe czy wtedy byłby taki pewny swego.

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Kwietnia 2012, 21:48:04 »
kurna przecież to jest na tej samej zasadzie co magnetyzery, polepszacze instalacji elektrycznej samochodu montowane do gniazdka 12v itp itd

to samo co magiczne sciereczki z tv marketu i apdżimnik  :laugh:

jak kupisz dla testu jest duża szansa, że nie będzie chciał przyjąć z powrotem, a jakby się nawet zgodził na hamownię itp to by głupiego kleił, że pomiar stronniczy itp

nie ma darmowej mocy
TIIDA '09

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 18 Kwietnia 2012, 22:00:17 »
Nie mam zamiaru tego kupować  :grin: Byłem ciekaw czy gość jest tak przekonany do "swojego towaru". Gdybam tutaj sobie że jak już by mi w kopułę tak przygrzało to podjeżdżam do gościa spisujemy umowę i robimy teścioch :P

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #97 dnia: 19 Kwietnia 2012, 00:06:06 »
mi po robocie zawiechy odechciało się modów :cheesy:
a następny w kolejce tuning to wymiana sprzęgła po babci, która musiała jeździć ciągle na półsprzęgle <zalamka>
TIIDA '09

Offline Basler

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #98 dnia: 19 Kwietnia 2012, 12:26:45 »
Tez na to patrzylem, poczytalem troche na roznych forach, w komentarzach itp. Generalnie to co tam podaje +30km to oczywiscie totalna abstrakcja ale w niektorych samochodach to niby cos tam daje. W sumie jakby mi w 1,3 dalo z 5-7km za 149zl to nawet bym nie plakal, szczegolnie ze gdzie nie zapytam o jakies opcje poprawy osiagow 1,3 to mi odpowiadaja ze sie nie da nic zrobic.(swoja droga dla mnie dziwne ze 1.0 chipuja a 1.3 juz nie:/)
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2012, 12:29:09 wysłana przez Basler »
Srebrna Strzała!

kubala_tsport

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Kwietnia 2012, 17:47:37 »
Wszystko możesz chipować tylko to Ci nic nie da ... Jakbyś osiągnął te 5-7 koni jak piszesz bo wymianie wydechu+dolot i strojenie w normalnej firmie . To za te umówmy się parę koników zapłacisz tyle co za silnik z TS-a ... Co się bardziej opłaca ?

Offline ToYaris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 19 Kwietnia 2012, 21:29:36 »
W życiu bym nie kupił!
Tylko dziwię się, czego ludziska nie wymyślą, żeby zbić kasę!
Żeby chociaż jeszcze krawaty wiązało :laugh:

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #101 dnia: 19 Kwietnia 2012, 21:37:44 »
W Avensisie wystarczy wrzucić cudo do puszki z filtrem i już działa  :laugh:

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #102 dnia: 20 Kwietnia 2012, 02:10:31 »
kiedyś, kiedyś, kumpel ziomował sie z Warszawskim Power Tronic'iem to załozyli klientowi smt-6 do seryjnego 1.3.postroli i zajarany zadzwonił, że przy seryjnym silniku udało im sie dodać 6 koni i ponad 10nm.ale to było za łączną kwote coś około tałzena: świnka plus założenie, ze strojeniem.
tylko to było dobre 6 lat temu  :cheesy:
ostatnio na jdm-option.pl jakiś chłopak wypalił, że chcialby wydłuzyć przełożenie główne w ts'ie bo stwierdził, ze ma za krótkie biegi  :laugh:
i wg mnie, na poprawe dynamiki w 1.3, chyba własnie skrzynia od ts'a byłaby najlepsza na początek :)

kubala_tsport

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 20 Kwietnia 2012, 22:14:18 »
Do tego strojenia dorzuc wydech i dolot, to wyjdzie Ci swap prawie kompletny :-)

Offline adammm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 12 Maja 2012, 16:31:21 »
szukam rozpórki do yarisa II 1,0 czy ktoś mógłby mi jakaś polecić?
znalazłem taki zestaw JDL górną i dolną tylko nie wiem czy warto aż tyle dać?

http://tiny.pl/hpk6h

czy te sprężyny będą odpowiednie do seryjnych amortyzatorow,czy jazda w piec osób może powodować tarcie na wybojach?
http://www.jdl-performance.com/sprezyny-tein-s-tech-toyota-yaris-2006.html
chciałbym delikatnie go obniżyć ale tak by nie pogarszać komfortu jazdy pełnym samochodem.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2012, 17:04:59 wysłana przez adammm »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl