Witam wszystkich!Dałem ten wątek w technicznych ale tam chyba jakiś mały ruch jest :(
Moje autko ma takie objawy:
Rano zapala bez problemu, po chwili pracy pojawiają się minimalne drgania silnika, po przełaczeniu na LPG znika to.
Po nagrzaniu silnika to w okolicy 2000 obr/min na LPG obroty odrobine falują +-150 obr
Pozatym autko chodzi w miare równo chociaż podczas jazdy czuję że jest jakby dziura w mocy jakby mnie coś hamowało, chociaż nieraz autko jedzie elegancko jakbym inny silnik wstawił.
Po przełączeniu na benzyne silnik na wolnych obrotach minimanie drga, ale gdy lekko dodaje gazu to przy około 1500 obr wyczuwam bardzo nierówną prace silnika, ja dodaje płynnie gaz a silnik wkręca się na obroty skokowo. Po przejsciu powyzej 2000 obr silnik już zachowuje sie prawie normalnie chociaż czuje wibracje i drgania. Generalnie czuję że na LPG odrobine płynniej chodzi.
Proszę o jakieś sugestie w tej sprawie, ja myślę żę to jakieś lewe powietrze ale szukałem i nie wiem gdzie to by mogło ciągnąć.
Dodam że przepustnica niedawno była czyszczona i kody błęów sprawdzałem i nic komputerek nie wykrył. Regulacja zawórów około 22 kkm temu, i świece były wymieniane też około 22 kkm. Przebieg autka to 252 kkm.
Pozdrawiam