Autor Wątek: Czy kradną Land Cruisery?  (Przeczytany 47154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bajlif

• Gość
Czy kradną Land Cruisery?
« dnia: 18 Września 2004, 20:27:05 »
Witam,

Wlasnie nabylem LC 120.
To ladny samochod i mam obawy, ze poza mna podoba sie jeszcze innym osobom, ktore moga zaplanowac sobie wejscie w jego posiadanie inna droga niz zakup.

Jakie sa Wasze doswiadczenia, lub co slyszeliscie od znajomych w temacie kradziezy Land Cruisera?
Na stacji powiedzieli, ze nie slyszeli aby komus ukradli. Nie mniej trudno od nich oczekiwac aby straszyli nabywcow.

Prawde mowiac mniej sie boje, ze ktos ukradnie mi auto z parkingu. Wieksze obawy mam, ze sprobuja mnie z niego wysadzic. Moze jednak juz teraz nie biora terenowek?

Pozdrowienia,
Tomek
« Ostatnia zmiana: 31 Stycznia 2006, 21:22:10 wysłana przez janmor »

Jackal

• Gość
Czy kradn± Land Cruisery?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Września 2004, 09:24:33 »
Ja nie słyszałem, żeby komuś ukradli, ale nikt siętym raczej nie chwali. To samo dotyczy "na stacji" - klienci nie muszą im mówić, nie?

Land za bardzo rzuca sie w oczy, a u Ruskich nie jest popularny.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Września 2004, 13:13:56 »
no nie wiem , Jackal....

znajomy przyjechał nowa 100 do mnie to w nocy z podwórka próbowali wystawić (mówił że na stcji bezynowej go chyba namierzyli

rozbebeszyli całą konsolękoło kierownicy, rozpierd.... stacyjkęi .... nic
laweta z serwisu go zabrała do siebie - to jeszcze w serwisie na parkingu próbowali zaj...
ale sie nie dało to zabrali inna "100" z miasta tylko że w innym kolorze....

mówiąc krótko -każda stwora znajdzie swego amatora...

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Września 2004, 14:19:31 »
E9 to była kradzież na zamówienie, pod konkretnego klienta, o innych nie słyszałem, w przeciwieństwie do panzerwagenów, merców i Polonezów.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Września 2004, 15:38:08 »
Cytuj (zaznaczone)
w przeciwieństwie do panzerwagenów, merców i Polonezów.

pomijając kradzież na częśći wtórne to to też kradzież na zamówienie...

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Ambrozy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Września 2004, 09:25:43 »
pamiętam w wkulkanizacji jak bylem kolo godziny 23:00 wpadli goście 2 ladrcuiserkami i szybko chcieli przemianke kół .... z gadki mozna bylo wyczaic ze autka brzydko mowiąc :"porzyczyli" ...

Znajomy jezdzi Landcruiserem od 3 lat i nic mu sie jeszcze nie przytrafilo...

Bajlif

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Września 2004, 20:57:20 »
Cytuj (zaznaczone)
A jak tam Bajlif Twoja Toyota ??

Dopiero przedwczoraj odebralem wiec jeszcze trudno wydac opinie.
Pierwsze wrazenie brzmi, ze wewnatrz tak poteznego samochodu czuje sie troche jak kierowca autobusu. Efektu dopelnia charakterystyczne brzmienie diesla. Tylko guzika do otwierania drzwii i wypuszczania pasazerow brakuje....
Samochod ma zupelnie przyzwoite odejscie (TTE), wiec po przesiadce z szybkiego benzynowca nie odczuwam za bardzo utraty szybkosci. Przyznam jednak, ze jeszcze go mocno nie przyciskalem, przez pierwszy kilogram kilometrow dam mu sie dotrzec.
Opisze wrazenia za 4 tygodnie.

Pozdrowienia,

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Września 2004, 09:14:58 »
Widziałem w 100licy ciemnozielonego Landa z maleńkim znaczkiem TTE 4-D4 na tylnej klapie. Blachy miał warszawskie, może Twój?

Bajlif

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Września 2004, 12:50:52 »
Cytat: Jackal
Widziałem w 100licy ciemnozielonego Landa z maleńkim znaczkiem TTE 4-D4 na tylnej klapie. Blachy miał warszawskie, może Twój?

Nie, moj jest srebrny.

eltech

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Listopada 2004, 19:16:36 »
czekamy na wrażenia z jazdy i garść informacji o eksploatacji

MaciekB

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Listopada 2004, 19:23:04 »
hehe, a mój 4R niedługo będzie miał znaczek TSport :adiabelek  może niektórzy uznają to za obciach, ale robięto totalnie dla jaj :cnice

co do kradzieży - sam nie wiem co myśleć.
Na pewno kradli swego czasu LC 80, nawet z właścicielami w środku.
Jak pojawiły sięLC 90, to też były "chodliwe", zwłaszcza po face-liftingu (czyli całkiem niedawno).
120 odniosła duży sukces na rynku i jeździ ich bardzo dużo - i równie dobrze może być przez to mniej poszukiwanym "towarem" (bo mniej ekskluzywny i prestizowy, niż np. BMW X5, czy Merc ML - a bandziorki pewnie takie wolą), ale z drugiej strony bardziej poszukiwany np. na części...

Jeśli ktoś chce mieć zupełny spokój, polecam 4R III generacji, do tego w uboższej wersji (bez poszerzeń) - dla złodzieja chyba najmniej atrakcyjny SUV na rynku! :tonguepop
ani to na części, ani "dla klienta" :athunbsup

swój parkowałem i na Targówku, na Stalowej, Żelaznej (na noc!), Szwedzkiej i naprawdętakich miejscach że nawet Poldka bym siębal zostawić...

fajnie mieć coś o czym przeciętny bandziorek nie ma pojęcia co to jest

eltech

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Listopada 2004, 22:30:19 »
taaa i można spać snem sprawiedliwego

Darus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Listopada 2004, 15:03:05 »
Wiec odpowiem teraz mysle dosc konkretnie... najbardziej chodliwe LandCruisery..to 100 - czyli te najwieksze (120 jest mniejsza i jest kontynuacja 90)

Setke znajomemu chcieli podprowadzic w Warszawie z pod Hotelu.. nie udalo sie - bo leszcze.

Co do nowych jeszcze nie zarejestrowanych (czyli w salonach) - auto jak tylko wiedzie do Polski na sklad Celny juz jest namierzone... i w 90% jeszcze tej samej nocy co jest dostarczane do salonu "probuje wyjechac"

Znam dwa autentyczne przypadki z polski...
Salon 'X': Wyjechali przez szyby wystawowe (moze naogladali sie '60sekund')
Salon 'Y': Obsluga ASO znala przypadki juz kradziezy wiec postanowili pozdejmowac kola, przekazniki i nne pierdoly na noc... co sie okazalo tej samej nocy bylo wlamanie - na auto zalozono kola, zmieniono komputer i by juz wyjechali... tylko nie wiedzieli ze brakuje przekaznikow i ... ochroniarz zostal zwiazany...

Podsumowujac... nawet najlepszy salon na dolnym slazku 'Z' poprostu na wystawie nie ma Setki, jedynie 120 bo mowi: "Po co mam prowokowac i bac sie czy danej nocy nie wyjedzie???"

Przypadki sa autentyczne.

Jak narazie nasza Seteczke omijaja... a co do jazd 120... jak jezdzisz 100 to 120 wydaje Ci sie zbyt mala... nie to samo jednak.

Wiec konczac optymistycznie ten temat... mysle ze mozesz sie mnie bac niz Ci co maja 100  :-DD  :-DD

Pozdrawiam i zycze milego korzystania z autka.

MaciekB

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Listopada 2004, 11:32:54 »
Cytuj (zaznaczone)
jak jezdzisz 100 to 120 wydaje Ci sie zbyt mala... nie to samo jednak
hehe, a to dobre. :tonguepop

ja swoim parkując w centrum przynajmnije RAZ DZIENNIE uświadamiam sobie że dobrze że zrezygnowałem z Dodg'e Ram'a czy Tundry... - a nie zmienia to faktu że ciągle mi po głowie chodzą :anarty

Darus

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Listopada 2004, 12:07:26 »
Dodge Ram'a  ostatnio widzialem :-) fajne autko

Tundre hmm czemu nie  :-DD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl