Autor Wątek: Żarówki H4 . Czy wymienic z racji wieku ?  (Przeczytany 10983 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ayrsen

• Gość
Odp: Żarówki H4 . Czy wymienic z racji wieku ?
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lipca 2006, 11:34:02 »
hehe, przeciez ja nie bede wyjmowac przy nich zarowek ... powiem ze nie umiem ... :P w ogole co ... mam homologacje na papierku to niech mnie cmokna, a nie jeszcze beda im pokazywac jakie mam zarowki ...
Brawo - przy takim podejściu, to życzę powodzenia... ;) Skończy się tak - "Rozumiemy Panie Obywatelu. W takim razie, ponieważ istnieje uzasadnione przypuszczenie, że Pana pojazd nie jest w pełni zgodny z wymogami technicznymi (bla, bla, bla) zostaje zatrzymany, zaraz wołamy lawetę, zostanie sprawdzony przez technika, będzie do odbioru na parkingu strzeżonym..."
Takie "kozaczenie" będzie Cię sporo kosztować - holowanie, parking, mandat... Jednym słowem - powodzenia!

A co do żarówek - wolę te dające więcej światła ale denerwujący jest ich krótki żywot... Czyli jak w życiu - coś za coś...

blue_point

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lipca 2006, 12:28:23 »
ja tam mam swoje Tungsramy i nie mam zamiaru zmieniac ... a pozatym dajesz policjantom 50 zł i jedziesz dalej, bo kasa z mandatów trafia do policji a te 50 zł dla nich. Ja tak nie próbowałem, ale moj kumpel zawsze to stosuje :)

Admin

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lipca 2006, 12:53:14 »
ja tam mam swoje Tungsramy i nie mam zamiaru zmieniac ... a pozatym dajesz policjantom 50 zł i jedziesz dalej, bo kasa z mandatów trafia do policji a te 50 zł dla nich. Ja tak nie próbowałem, ale moj kumpel zawsze to stosuje :)
He he jasne tylko pamientaj o tym ze jak bedziesz miał wypadek to za to ze masz takie zaróweczki to bedziesz miał współudział, bo mogłes oslepić kierowce z przeciwka i nie bedzie odszkodowania. Poza tym za takie zachowanie jak piszesz mozesz trafić do mało przytulnego miejsca.
A co do żarówek - wolę te dające więcej światła ale denerwujący jest ich krótki żywot... Czyli jak w życiu - coś za coś...
Wiesz co miałem taki zwyczaj ze zawsze co roku na zime kupowałem nowe zarówki. W sumie koszt niewielki a widoczność lepsza :D

blue_point

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lipca 2006, 13:34:33 »
niby czemu mam gdzies trafic ? jak jest homologacja to nie ma znaczenia ... rozumiesz znaczenie tego słowa ? :)

Admin

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lipca 2006, 13:45:48 »
niby czemu mam gdzies trafic ? jak jest homologacja to nie ma znaczenia ... rozumiesz znaczenie tego słowa ? :)

Czytanie ze zrozumieniem sugeruje - mówiłem o wypowiedzi

Cytuj (zaznaczone)
a pozatym dajesz policjantom 50 zł i jedziesz dalej

Jesli maja homologacje to musisz ja mieć przy sobie inaczej policja zabierze ci dowód bo maja do tego prawo a ciebie skieruja na badanie techniczne JASNO sie wyraziłem

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Lipca 2006, 13:58:17 »
Jakby tu powiedzieć.

Jeśli masz żarówki dopuszczone do stosowania zgodne z kodeksem drogowym to i tak policjant ma prawo cię zabrać na badanie techniczne i sprawdzenie "podejrzanej" rzeczy. Jeśli jest oki dobra twoja za przegląd płaci policja. Jeśli jest nie oki a z reguły pan diagnosta znajdzie jak nie zarówkę to co innego albo jeszcze coś innego to wtedy płacisz Ty i dostajesz pokwitowania na dowód, no i dalej cała procedura typu usunięcie usterki, kolejne badanie i odzyskanie dowodu.

A możesz trafić w nieprzyjemne miejsce za propozycję 50 zł jako gatyfikację za odtąpienie przez policjanta od problemu a no i jeszcze z takim podejściem jakie reprezentujesz " pewności siebie i asa w rękawie" raczej dużo nie wskórasz... dostaniesz karę w imie zasad bo panowie niebiescy "niszczą" młodych gniewnych, natomiast odrobina pokory i zrozumienia swojej winy bardzo często owocuje... niskim mandatem lub nawet jego brakiem...

Małe OT
Więc powodzenia w negocjacjach a i proponuję spróbować po zachodniej stronie granicy tam stawki są x2 czy x4 większe niż w Polsce i jeszcze w Euro co dodatkowo motywuje np. ostatnio za przekroczenie prędkości na autobanie !!! i załamanie zasady 50 metrów (o której niewiedziałem) od poprzedzającego pojazdu przy 130km/h wyjściowa stawka była 2 tys Euro - skończyło się na 150 E co i tak jest bolesne jak na naszą polską kieszeń - także i pokory życzę...

A żarówki warto wymienić raz do roku lub co dwa alta bo tracą one swoją jasność i pomomo tego że świecą świecą słabo i mało efektywnie, podobnie jest także z xenonami po upływie czasu "ciemnieją"
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2006, 13:59:55 wysłana przez Kryspin »
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

blue_point

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Lipca 2006, 16:50:37 »
czyli jak pokaze homolagacje na papierku to mi jej nie uwzględnią ? :>

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Lipca 2006, 17:16:01 »
A skad ja wezmiesz ? Bedziesz wozil pudelko od zarowek ?
Poza tym skad policjant ma wiedziec, ze wlasnie takie zarowki masz zalozone ?
Nie ma rady... Trzeba wyjmowac...  ;D

Najlepsze rozwiazanie to nie dac "im" powodu do kontroli i zakladac "normalne" zarowki  ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl