Autor Wątek: Amorki Do Camry USA 97 rok 2.2 :  (Przeczytany 7803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

greg1230

• Gość
Amorki Do Camry USA 97 rok 2.2 :
« dnia: 27 Czerwca 2006, 19:37:29 »
Witam

Czy wiecie gdzie można najtaniej kupić amorki (KYB lub Monroe) ?? Proszę o info !! Muszę w swojej kalmerce zmienić bo wymieniłem mocowania amorów a stuka dalej jak stukało na nierównościach ... grrrrrr........

Na trzepaczce pokazuje 65% ale nie chcę w to wierzyć widząc jak auto zachowuje się na wybojach i śliskiej nawierzchni.

ps.Czy amorki z wersji UE pasują do USA ??
Pozdrawiam
Grzesiek

etz257

• Gość
Odp: Amorki Do Camry USA 97 rok 2.2 :
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2006, 22:18:56 »
Hej
Amorki sa po około 300 zł poszukaj na necie jest taka strona amorki.com czy jakoś tak. Ja też się szykuje do wymiany i mam juz pewne informacje więc tak zacznę od cen w ASO w Zabrzu.
Amorek: 496zł
Uchwyt amorka: 289zł
Osłona amorka: 176
Oring pod spręzyne: 43 zł
Odbój amorka: 45zł
Wymiana 150 zł za sztuke zgroza te ceny to są niesamowicie wygurowane
Cena tego samego amorka w sklepie czy na necie koło 300 zł
Uchwyt w Tedgum'ie 82 zł i dają gwarancje na rok bez limitu kilometrów.
Nie wiem gdzie w reszte sie zaopatrzyć bo chciałbym kupić osłone amorka dobrą ale za rozsądne pieniądze, podobnie oring(odbój pod spreżyne i odbój (zderzak amorka). Bo jak osłona zacznie pekać to amorek długo nie pożyje wiem z doświadczenia!!!
Amorki wersja USA czy EU od 92-96 było bez róznicy podejrzewam że w 97 też a i te ceny podałem do Camry 95 ale myśle ze 97 bedzie podobnie jak nie tak samo
Pozdro

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2006, 11:34:35 »
www.moto.sklep.pl, www.eterna.com.pl, http://sklep.intercars.com.pl/
Amorki - szukać KYB (żadnych Monroe czy innych wynalazków) gazowe
Górne mocowanie - TedGum
Osłona amorka - jeden z wyżej wymienionych sklepów - osłona to kawał gumowego flaka nic więcej więc brać do jest najtańsze
Oring pod sprężynę - polecam ASO
Odbój - nie ma chyba wyjścia - tylko ASO - podróbki NIE pasują
Wymiana ? z reguły około 50-75PLN/szt
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

etz257

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2006, 22:03:38 »
www.moto.sklep.pl, www.eterna.com.pl, http://sklep.intercars.com.pl/
Amorki - szukać KYB (żadnych Monroe czy innych wynalazków) gazowe
Górne mocowanie - TedGum
Osłona amorka - jeden z wyżej wymienionych sklepów - osłona to kawał gumowego flaka nic więcej więc brać do jest najtańsze
Oring pod sprężynę - polecam ASO
Odbój - nie ma chyba wyjścia - tylko ASO - podróbki NIE pasują
Wymiana ? z reguły około 50-75PLN/szt

Maniek ta osłona to nie kawał gumy!!! przez ten kawał gumy podejrzewam że amorki mi siadły po 90 kkm bo były spekane wiec może ASO odpada le napewno nie najtansze tylko dobre ja postaram się zamówić w TEDGUMIE bo powiedzieli mi że jak im pokaże coś na wzór to zrobią
Pozdro

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2006, 00:54:16 »
Wymieniałem amorki dwa razy w camry i jest to tylko kawał gumy w harmonijką - tylko musi być na tyle długi, że jak amor się wyciągnie to nadal jest przez nią chroniony.. Nic tam nie ma, ani elektroniki, ani żadnej mechanik, only guma

etz257

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2006, 08:01:04 »
Wymieniałem amorki dwa razy w camry i jest to tylko kawał gumy w harmonijką - tylko musi być na tyle długi, że jak amor się wyciągnie to nadal jest przez nią chroniony.. Nic tam nie ma, ani elektroniki, ani żadnej mechanik, only guma
Ale guma gumie nie równa :) Musi być trwała i odpora na sól i inne czynniki. Mówisz że po wyciągnięciu amorka ma przykrywać dalej amorek? Dobrzewiedzieć bo te stare gumy u mnie po wyciągnieciu amorka nie przykrywały go.
Pozdro

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lipca 2006, 11:41:11 »
witam

Dzięki za porady, na pewno z nich skorzystam. Udało mi się kupić przód Kayaba 305 zł sztuka a tył 247 zł sztuka  :-)

To chyba dobra cena za kayabkę ;-)

Pzdr
Grzesiek

etz257

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lipca 2006, 09:15:04 »
witam

Dzięki za porady, na pewno z nich skorzystam. Udało mi się kupić przód Kayaba 305 zł sztuka a tył 247 zł sztuka  :-)

To chyba dobra cena za kayabkę ;-)

Pzdr
Grzesiek
Hej
A gdzie kupiłeś te amorki? i podałeś tu cene brutto czy netto? Bo ja wszędzie widze za około 300 zł brutto na tył.
A co do osłon to zauważyłem na stronce KYB że są dostepne ich elementy gumowe (osłony, uchwyty itd.) tylko nie wiem czy w Polsce są dostepne bo nikt mi jeszcze nie zaproponował żebym odrazu wziął i kupił zestaw montażowy z KYB
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2006, 09:45:10 wysłana przez ayrsen »

greg1230

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Lipca 2006, 18:20:13 »
Cze

Brutto, kumpel jest dyrektorem w IC :-)  i dostałem bez ich marży.

PZDR
GG

etz257

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Lipca 2006, 21:38:18 »
A to teraz wszystko jasne :) Ja kupiłem na amorki.com za 310 zł brutto sztuka z przesyłką na tył do Camry z 95 roku.
Pozdrawiam

etz257

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Sierpnia 2006, 22:20:12 »
Witam ponownie!
Długo szukałem i się zastanawiałem co do amorków i zrobie tak:
1. Uchwyty amorków najprawdopodobniej mam dobre wiec zostawie, ponoć jak guma jest w dobrym stanie to jest ok wiec jak sprawdze po demontarzu i sie okarze ze jest ok to zostawiam. Okazało się że w TedGum nie kosztuje to 82 zł tak jak pisałem tylko niecałe 192 wiec albo źle wcześniej usłyszałem albo teraz ktoś się machnął.
2. Kupuje osłony z monroe albo sachs bo tam kosztuje to 40 zł a nie 180 a ponoć trawałość jest podobna jak do oryginalnych zreszta i tak mi sie bedzie opłacało raz na 2 lub 3 lata wymienić.
To tyle :) zwracam honor Mańkowi :) Upierałem się przy oryginale ale jednak nie za taką kase do tak starego auta :)
Pozdrawiam

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Sierpnia 2006, 09:20:34 »
W czasie wymiany rób fotki ! Zostaną dla potomnych ;-))

etz257

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Sierpnia 2006, 21:29:04 »
W czasie wymiany rób fotki ! Zostaną dla potomnych ;-))
Witam wszystkich!
Własnie wymieiłem tylne amorki w mojej Camry. Porobiłem fotki więc w razie potrzebymoge przesłać no i także służe radą. Generalnie wymiana poszła bez problemu, a auto teraz zupełnie inne :) teraz czuję że to jest Camry :)
Pozdrowionka

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Sierpnia 2006, 21:45:14 »
Porobiłem fotki więc w razie potrzebymoge przesłać no i także służe radą.
Na forum wrzuć... ;D będą
dla potomnych ;-))

teraz czuję że to jest Camry :)
No ba... ;D

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Sierpnia 2006, 03:19:12 »
Witam ponownie!
Długo szukałem i się zastanawiałem co do amorków i zrobie tak:
1. Uchwyty amorków najprawdopodobniej mam dobre wiec zostawie, ponoć jak guma jest w dobrym stanie to jest ok wiec jak sprawdze po demontarzu i sie okarze ze jest ok to zostawiam. Okazało się że w TedGum nie kosztuje to 82 zł tak jak pisałem tylko niecałe 192 wiec albo źle wcześniej usłyszałem albo teraz ktoś się machnął.
2. Kupuje osłony z monroe albo sachs bo tam kosztuje to 40 zł a nie 180 a ponoć trawałość jest podobna jak do oryginalnych zreszta i tak mi sie bedzie opłacało raz na 2 lub 3 lata wymienić.
To tyle :) zwracam honor Mańkowi :) Upierałem się przy oryginale ale jednak nie za taką kase do tak starego auta :)
Pozdrawiam

gdzie dostałeś osłony ( te gumowe harmonijki ) ??

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl