Autor Wątek: nie dziala brzeczyk swiatel  (Przeczytany 3769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
nie dziala brzeczyk swiatel
« dnia: 29 Czerwca 2006, 13:41:52 »
 ;) Witam   
zmienilem podswietlenie zegarow na niebieskie (podswietlenie zapalniczki i popielniczki tez) i pojawil mi sie maly problemik ...  musialem wszystko zdemontowac wlacznie z radiem i w momencie gdy montowalem radio dotknalem zoltym przewodem 12v (zasilanie anteny) do obudowy radia....i od tego momentu nie dziala mi brzeczyk gdy swiatla sa wlaczone a silnik nie dziala i nie zapala sie kontrolka otwartych drzwi z lewej strony przod i tyl (prawa jest ok).... nie wiem co jest bo bezpieczniki wygladaja  w porzadku .... wszystko pozostale dziala bez zmian
Moze ktos mial juz taki przypadek ??? Gdzie szukac rozwiazania ???    Corolka 1990 GLi liftback
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2006, 13:47:49 wysłana przez Radex E9 »

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Odp: nie dziala brzeczyk swiatel
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lipca 2006, 10:36:08 »
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2006, 11:09:48 »
patrzylem szukalem i nic ...hmmmm  czy mogl walnac ktorys z przekaznikow ...bezpieczniki sa oki ? jak sprawdzic przekazniki ? wiem gdzie sie znajduja....to juz duzo :)

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lipca 2006, 13:46:34 »
patrzylem szukalem i nic ...hmmmm  czy mogl walnac ktorys z przekaznikow ...bezpieczniki sa oki ? jak sprawdzic przekazniki ? wiem gdzie sie znajduja....to juz duzo :)

Własnie zacznij od sprawdzenia bezpiecznikow i czujnikow.
jak masz miernik to no problem, albo zagadaj z kolega co ma troszke pojecia o elektronice.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Pakis

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lipca 2006, 23:07:58 »
Spróbuj wymontowac radio i zobacz czy ci działa, moze robi ono jakies zwarcie. Miałem podobny motyw, tzn mialem zamontowane radio po przejsciach i bzyczek nie dzialał i kontrolka poduszki sie nie zapalala po przekrecniu zapłonu, po zmianie radia na nowe wszystko wróciło do normy

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Sierpnia 2007, 16:00:16 »
problem byl banalny.... wylacznik krancowy drzwi nie dzialal a konkretnie urwal sie przewod (ze starosci) po podlaczeniu brzeczyk dziala .. nie ruszalem wczesniej myslac ze to nie tu bedzie problem :|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl