Autor Wątek: Czy ta miękkość to norma?  (Przeczytany 6255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TEODOX

• Gość
Czy ta miękkość to norma?
« dnia: 14 Lipca 2006, 17:24:46 »
Witam jak zwykle mam problem Camry ( 1mz-fe 95) Canada :
1) zainwestowałem juz w moją Camrzycę ok 3 tys: klocki tarcze , wszystkie gumy zawiesszenia, amorki przód , tył odboje itp.. .......i co mnie denerwuje to to ze jest za miękka i  czuje kazda poprzeczną nierównosc tak jak by maiała zaraz sie rozsypać - czy jest na to jakaś metoda? Wczesniej miałem Camry 2.2 eu 92 i naprawdę było fajniej.
2) wyciek oleju z miski po naprawie i uszczelanianiu troche pomógł ale dalej coś kapie (zaczyna mnie to irytować na maxa) - poradzcie coś

pozdr
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2006, 22:59:36 wysłana przez ayrsen »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
Odp: Czy ta mękkość to norma ?
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipca 2006, 20:23:30 »
jak mneimam z założenia drogi w stanach i kanadzie są leprze niż u nas i tak większość samochodów mają miękkie zawieszenia aby jazda była komfortowa, więc w tym modelu uważam, że to norma, ale mogę się mylić

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: Czy ta miękkość to norma?
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2006, 23:38:38 »
A
1) zainwestowałem juz w moją Camrzycę ok 3 tys: klocki tarcze , wszystkie gumy zawiesszenia, amorki przód , tył odboje itp.. .......i co mnie denerwuje to to ze jest za miękka i  czuje kazda poprzeczną nierównosc tak jak by maiała zaraz sie rozsypać
A czy wymieniłeś górne mocowania amortyzatorów ? Jeśli nie to one i tylko one walą jak głupie. Jest to odgłos, który w camry opisywałem 'urywanym kołem'. Obstawiam ten element. Jak masz kasę kup w ASO ok. 220PLN/szt
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

MOKMA

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2006, 23:46:32 »
Witam Mam identyczną camry.( kanada 1995r.) Ja usztywniłem swoją przez włożenie gumowych pierścieni między sprężyny zawieszenia. Jest lepiej.
Można kupić na allegro za grosze.Pozdro.

Mr Q

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lipca 2006, 12:58:11 »
Witam Mam identyczną camry.( kanada 1995r.) Ja usztywniłem swoją przez włożenie gumowych pierścieni między sprężyny zawieszenia. Jest lepiej.
Można kupić na allegro za grosze.Pozdro.

Zastosowalem identyczne rozwiazanie i polecam

TEODOX

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lipca 2006, 13:22:32 »
Dzieki za informacje zastosowałem pierścienie i jest o wiele lepiej polecam. 

rincewind

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Sierpnia 2006, 13:05:36 »
Witam, 
Gdzie dokładnie można kupić takie pierścienie? I jaki jest koszt??? Pozdrawiam.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Sierpnia 2006, 16:26:50 »
allegro - pierścienie utwardzające zawieszenie

rincewind

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Sierpnia 2006, 19:21:46 »
Znalazłem. Ale nie pierścienie - na allegro najłatwiej to znależć wpisując po prostu GUMY ;) Nie wiem tylko jakie mam wybrać - są różne wymiary (grubość) - i jestem w kropce ;) Dzwoniłem do sprzedawcy i ma mi coś doradzić...

MOKMA

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Sierpnia 2006, 00:12:52 »
Witam. Kupiłem kiedyś gumy 15cm.śred. zewn. i były za małe. Musiałem je wiązać do sprężyn z dwóch stron gdyż spadały do srodka. Teraz kupiłem gumy o średnicy zewn. 17cm. i wydaje się że będą dobre, ale jeszcze ich nie założyłem może założę jutro, to napiszę. Pzdr.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Sierpnia 2006, 07:57:42 »
dorzucę jeszcze jedno na temat tych gum : rozwalają te gumowe harmonijki na tylnich amortyzatorach.

ja rezygnuję z tego wynalazku jak tylko dostanę jakąś kasę, i kupuję wzmocnione sprężyny ( Lesjofors )

pzdr
3VZ.pl

etz257

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sierpnia 2006, 10:15:10 »
A może wymienić sprężyny z europy - są twardsze. Kupić na szrocie. Nowe chyba kosztują 200zł/szt
Ale Camry to limuyna powinna być komfortowa i jak ja bym miał mięciutką Camry to bym nic ni kombinował. Mam eurpejską i jest truchu twarda ale i jedną i drugą jeździłem i w sumie jedną i drugą się dobrze jeździ.
Pozdr

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2006, 12:55:08 »
Zamiast bawić się w utwardzanie sprężyn lepiej założyć szersze kapcie o niższym profilu 215*55*16 i róznica jest natychmiastowa. Wydatek większy, ale nie jest to podcieranie d.upy szkłem tylko sensowna inwestycja. Trzymanie na zakrętach zdecydowanie się poprawia a camrak nadal zostaje komfortowy.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sierpnia 2006, 13:32:18 »
Zamiast bawić się w utwardzanie sprężyn lepiej założyć szersze kapcie o niższym profilu 215*55*16 i róznica jest natychmiastowa. Wydatek większy, ale nie jest to podcieranie d.upy szkłem tylko sensowna inwestycja. Trzymanie na zakrętach zdecydowanie się poprawia a camrak nadal zostaje komfortowy.

jak się wszystko ułoży, to juz za tydzień-dwa będę mógł coś o tym powiedzieć :D

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl