Autor Wątek: Klima napełniona w ASO - Nowak Kraków nie działa  (Przeczytany 3689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WICIO

• Gość
Klima napełniona w ASO - Nowak Kraków nie działa
« dnia: 18 Lipca 2006, 17:20:31 »
Witam serdecznie !!!
Ostatnio napelnilem klimatyzacje w ASO Nowak ul.Zakopiańska. Skasowano 140 zł.
Po tygodniu przestala funkcjonowac . Dowiadywalem sie w innych ASO  ( telefonicznie ) , ze taka usluga kosztuje ok 250 zl . Obejmuje ona oprocz nabicia klimy , sprawdzenie szczelnosci ... itd.
Niedlugo ciąg dalszy moich " przygód " , gdyż byłem z reklamacją .
Czy w ogole mozna napelniac klime i nie sprawdzac szczelnosci ?

Czy to po prostu nabijanie w butelkę ???

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2006, 17:23:29 wysłana przez WICIO »

urbitek

• Gość
Odp: Klima napełniona w ASO - Nowak Kraków nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lipca 2006, 19:37:45 »
Witam ! Jeżeli Ci klima nie działała jak do nich pojechałeś to pierwszą rzeczą jest sprawdzenie szczelności !!!!! i ewentualnie gdzie ucieka !? ja miesiąc temu też tak miałem i najpierw napełnili z barwnikiem, sprawdzili gdzie jest nieszczelność, uszczelnili i dali gwarancję ! teraz jak narazie jest OK !

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lipca 2006, 20:39:24 »
Test szczelności w warsztacie nie zawsze jest wiarygodny. Mnie przed napełnieniem sprawdzali szczelność (choć było widać w której okolicy jest wyciek) i nic nie wyszło. Dopiero po napełnieniu z barwnikiem i przejechaniu kilkuset km wiadomo było na pewno w którym miejscu uchodzi.
Wymienili mi uszczelkę na złączu i jest w porządku.
CM

Offline bartek

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://dzieciaki.com
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lipca 2006, 21:03:43 »
Witam,
z klimą miałem podobnie w Previi, po napełnieniu w ASO oczywiście okazało się że jest nieszczelna, przyczyną była dziurawa rurka aluminiowa i oczywiście ani ASO ani żaden z popularnych serwisów klimy tego nie naprawi. Znalazłem gości którzy się zajmują chłodnictwem i klimatyzacją wszystkich typów i oni bez problemu dorobili i wspawali nowe elementy. Od tego czasu zastanawiam się co w takim razie potrafi taki zwykły punkt serwisu klimy ? Chyba tylko napełnienie i naprawę jeśli chodzi o jakieś uszczelki itd. Jak coś poważniejszego to rozkładają ręce.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lipca 2006, 22:10:32 »
Od tego czasu zastanawiam się co w takim razie potrafi taki zwykły punkt serwisu klimy ? Chyba tylko napełnienie i naprawę jeśli chodzi o jakieś uszczelki itd. Jak coś poważniejszego to rozkładają ręce.
Niestety taką 'techniką' posługuje się większość 'fahofcuf' i dlatego nasze samochody często zamiast trafnej diagnozy i szybkiej naprawy przechodzi przez kilka warsztatów pełnych 'kowali' i tylko na tym cierpią , nie wspominając o portfelach :(
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

urbitek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Lipca 2006, 20:08:08 »
Tak jak wcześniej napisałem u mnie od razu powiedzieli, że trzeba napełnić z barwnikiem i po dwóch tygodniach przyjechać na sprawdzenie gdzie jest nieszczelność i tak zrobili. Okazało się, że jest wyciek przy łączu z chłodnicą klimy i to naprawili, a teraz jest OK ! tylko jest jeden szkopuł, że trzeba dwa razy zapłacić !!!!! Ponieważ ja mam camry z 1992 r. i jest stary czynnik kosztowało mnie to w Warszawie w sumie 600 zł. ale było warto !

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lipca 2006, 00:24:41 »
W takiej samej camry miałem dokładnie ten sam problem, ale załatwiłem to taniej. Obejrzałem miejsca połączenia rurek od klimy i tam gdzie było zaolejone zamówiłem uszczelki, potem pod domem wymieniłem wszystkie niezbędne i pojechałem do ASO na nabicie klimy - trzymała następne 1.5roku - potem camry się sprzedała..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

urbitek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lipca 2006, 19:20:13 »
tak to napewno taniej, choć u mnie dodatkowo łączenie od chłodnicy było przerdzewiałe i coś tam dorabiali a ja sam pewnie bym tego nie zrobił. Grunt że jest OK !

WICIO

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lipca 2006, 11:57:52 »
Witam !!!
Właśnie wracam z ASO . Klimatyzacja nie działała ponieważ puściły oringi i było po gazie .
Zapłaciłem za nie a klimę dobili gratis .
Aso Nowak Kraków jest ok  :)

Pozdrawiam wszyyyyystkich TOYOYOYOYCIARZYYYYYYY !!!!!!

Wicio

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl