Autor Wątek: Miganie lampek kontrolnych  (Przeczytany 2373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LARA

• Gość
Miganie lampek kontrolnych
« dnia: 20 Lipca 2006, 19:12:16 »
Witam wszystkich, mam problem na który nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Od zimy zeszłego roku, zaczęły migać nam 3 lampki kontrolne: lampka poziomu oleju, akumulatora i filtra oleju. Wszystko jest w należytym porządku. Filtry wymienione, olej nowy, wczesniej pojawił się problem z alternatorem i to też wymienilismy. Lampki migają w najdziwniejszych momentach. Na początku obajawy występowały przy deszczowej pogodzie. Po wymianie alternatora (było za duże ładowanie) teraz kontrolki zapalają się i gasną kiedy chcą. Nie ma reguły. Czasami przez miesiąc jest spokój a czasami migają codzieninie przez tydzień. Mechanik rozkłada ręce. Bardzo, bardzo przydałaby mi się ksiązka do układu elektrycznego. Okablowanie jest inne niż w Corolii. Pojawia się nagle jakiś 4 kabel i bez mądrej księgi ani rusz. Bardzo Was proszę o pomoc i rady. Dodam jeszcze ze jest to model Avensis z 1999 roku, kombi D4-D, wyprodukowany w Angli wersja luna - sol.
Ratunku.
Lara.
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2006, 05:42:19 wysłana przez ayrsen »

darku

• Gość
Odp: Miganie lampek kontrolnych
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Lipca 2006, 18:29:23 »
Sprawdzcie instalacje od silnika wchodzaca do srodka auta od strony sterownika silnika:). Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl