Autor Wątek: Subwoofer w ave II  (Przeczytany 5733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JacekDK

• Gość
Odp: Subwoofer w ave II
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Sierpnia 2006, 09:56:29 »
Czesc,

Na wymiane na inne radio raczej w 99% nie zgodze sie , chce sie trzymac wygladu fabrycznego (bo wcale nie jest takie zle). Jestem w trakcie podlacznai interface-u radio -> iPod, zalezy mi tylko na bardziej cieplej muzyce.
Przerobka na czincze, jest moze ok rozwiazaniem , ale jakie sa tego koszta. Mam na mysli czy kosztem przerobki traci sie wyjscia na glosniki?

Jezeli samemu mozna to zrobic , to moge sie tego podjac , tylko zebym wiedzial jak!

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Sierpnia 2006, 19:47:17 »
... Przerobka na czincze, jest moze ok rozwiazaniem , ale jakie sa tego koszta. Mam na mysli czy kosztem przerobki traci sie wyjscia na glosniki? ...
O kosztach jest o jeden post wczesniej...  >:(
Co do wyjsc na glosniki to musisz sie zdecydowac (bo chyba nie wiesz o co chodzi)...
Albo masz do radia bezposrednio podpiete glosniki albo przerabiasz wyjscia na czincze (za pomoca odpowiednich konwerterow) i podlaczasz glosniki przez wzmacniacz...
Czyli...
Radio -> glosniki (tak jest oryginalnie)
albo
Radio -> konwerter -> wzmacniacz -> glosniki.
Nie jestem zbyt wielkim znawca car audio, ale chyba tak to powinno wygladac w przypadku oryginalnego radia.

JacekDK

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Sierpnia 2006, 10:00:33 »
Witam,

Dzieki za odpowiedz. NO wlasnie ja przerobie na czincze to bede musial pociuagnac prawie cala instalacej od wzmacnaicza do glosnikow,, a szczeze mowiac na razie nie mam czasu i ochoty sie w to bawic.
Cos czuje ze zostane przy instalacji fabrycznej bez subwoofera   >:(

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Sierpnia 2006, 10:34:21 »
Nikt nie mowil, ze bedize latwo  ;)
Ja bawilem sie caly dzien zeby wszystko podlaczyc...
A kabli to chyba z kilometr polozylem...  ;D

Offline Gosiek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Sierpnia 2006, 11:26:40 »
Witam,

Dzieki za odpowiedz. NO wlasnie ja przerobie na czincze to bede musial pociuagnac prawie cala instalacej od wzmacnaicza do glosnikow,, a szczeze mowiac na razie nie mam czasu i ochoty sie w to bawic.
Cos czuje ze zostane przy instalacji fabrycznej bez subwoofera   >:(

Jak brat wróci z urlopu to powiem mu by się tu odezwał... Nie ma co prawda Ave a Yariskę ale pełną zabudowę Car-audio ma zrobioną w oparciu o standardowe radio i robił to wspólnie z kolegą więc technicznie może podpowie co i jak...

Z tego co wiem u niego jest to właśnie sygnał wychodzący z głośników puszczony przez wzmacniacze - cała zabudowa to 2 wzmacniacze, głośniki w przednich drzwiach + gwizdki do tego zrobiona półka głośnikami, subufer w bagażniku oraz kondensator.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl