Autor Wątek: Podklad antykorozyjny do zaprawek i nie tylko.  (Przeczytany 12249 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anro

• Gość
Odp: Podklad antykorozyjny do zaprawek i nie tylko.
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Września 2006, 20:39:21 »
@darku

zgadza sie :) w 3miescie :)

Offline etom

• Toyot Chodzacy
    • Tabela zużycia paliwa
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Września 2006, 00:50:22 »
2. kupujesz srodek o nazwie Broudox (moze inaczej sie pisze) nakladasz go w miejsce dokladnie oczyszczone zostawiasz na co najmniej 10 h

BRUNOX albo CORTANIN
Cortanin jest super ,tylko jedno ale - nie nalezy pod niego czyscic calkowicie z rdzy  :o
Specyfika jego dzialania polega na tym ,ze wchodzi w reakcje z tlenkiem zelaza i tworzy w ten sposob warstwe zabezpieczajaca przed dalszym rdzewieniem.Trzeba oczywiscie wyczyscic luzne warstwy rdzy ,ale pozostawic sam nalot ,inaczej nie "zadziala". :'(

wita

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Października 2006, 12:23:57 »
Na krawędzi drzwi mam drobne ubytki lakieru (potencjalne miejsca korozji, niektóre już rudzieją). Lakiernik stwierdził, że takie drobiazgi to można samemu sobie naprawić. OK - ale trzeba wiedzieć jak.
Proszę o wyłożenie, w mozliwie najprostszy sposób, jak się do tego zabrać.
Wystarczy sam lakier czy trzeba jeszcze dawać jakiś podkład (szpachlę?). Samej szpachli jest pewnie kilka rodzajów (już teraz wiem, że są z włóknem szklanym, pyłem aluminiowym), a przypuszczam że podobnie może być z lakierem.
Generalnie - co jest potrzebne do drobnych napraw lakieru, jak i czym to nałożyć, jak obrobić itp.

AdS

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Lutego 2008, 01:13:33 »
Używałem trochę Cortaina do poldka, faktycznie można używać wyłącznie na rdze, na opakowaniu jest napisane, że w przypadku użycia na powierzchnie bez rdzy, trzeba go wytrzeć. Z moich mało zaawansowanych obserwacji preparat działa.

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Lutego 2008, 12:26:19 »
Po porazce z Brunoxem apozniej cynkalem zrobiłem wszystko po raz trzeci. Na ktoryms forum znalazłem doskonały przepis. Czyscimy ruda ile sie da, pozniej profilaktycznie traktujemy fosolem i zostawiamy do przegryzienia, zmywamy zgodnie z instrukcja, na to Farba Miniowa,  jak dobrze(!) wyschnie  mozna malowac... Robiłem to wszystko na wiosne. Do dzisiaj ruda wylazła tylko na jednym nadkolu z tyłu. Pozostałe ogniska odpukac wygladaja dobrze. Całosc zajeła mi 2 tygodnie. Rozebranie auta -zderzaki, srodek itd i złozenie po  zabiegach :)
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Franek

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Lutego 2008, 21:42:12 »
Za dużo zachodu  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl