Autor Wątek: dziwne zapalanie samochodu po jezdzie na gazie  (Przeczytany 3137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RADAR

• Gość
dziwne zapalanie samochodu po jezdzie na gazie
« dnia: 03 Sierpnia 2006, 12:36:10 »
witam. na wstepie sprawa dotyczy corollki z 2001 1,4 vvti zagazowana sekwencja firmy lovato, przejechane na gazie ok 60 tys. otuż problem polega na tym, że od pewnego czasu dziwnie zapala mi samochód po jezdzie na gazie tzn. rozrusznik musi zakręcić około 3 s i wtedy jest uruchomienie silnika, ale jakies takie dziwne. kiedy jezdze na benzynie, uruchomienie silnika jest natychmiastowe i płynne. próbowałem przed zakończeniem jazdy przerzucić na benzyne, albo chwilke przed wyłączeniem silnika przygazować go na bezynie ale problem pojawiał się dalej. czy to jest wina rozregulowanej instalacji, czy trochę gazu miesza sie z benzyną przy zapalaniu. po kilku takich dziwnych uruchomieniach zapala się check. jeśli ktoś z Państwa może pomóc to bardzo poproszę

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Odp: dziwne zapalanie samochodu po jezdzie na gazie
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpnia 2006, 15:37:42 »
Jezeli zapala sie kontrolka to chyba cos sie dzieje niedobrego w elektronice.Jedz do gazownikow niech najpierw oni sprawdza swoją dzialke.

RADAR

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpnia 2006, 19:56:12 »
jestem z nimi już umówiony, będą sprawdzać ciśnienie na wtryskach gazowych i całym układzie - czy może chcą tylko kasę zedrzeć ze mnie? >:(

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Sierpnia 2006, 21:54:58 »
Generalnie zasada jest taka, aby zapalać i gasić samochód na benzynie, więc od tego bym zaczął

RADAR

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Sierpnia 2006, 11:47:40 »
TO JEST SEKWENCJA TAKŻE NA GAZIE GO NIE ODPALE, ALE GASZENIE SILNIKA PO PRZEŁĄCZENIU NA BENZYNE TEŻ NIE ODNOSI SKUTKU

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl