Autor Wątek: magnetyzery w camry 3.0  (Przeczytany 5567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kielcecamry

• Gość
magnetyzery w camry 3.0
« dnia: 06 Sierpnia 2006, 21:10:50 »
Witam wszystkich,

szukałem na forum informacji o magnetyzerach, ale nie wiele znalazałem więc chciałem zapytać czy ktoś z Was ma doświadczenie w tej kwestii. Szczególnie interesują mnie informacje o montażu w camry 3.0.

Z góry dzięki
Pozdrawiam

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: magnetyzery w camry 3.0
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Sierpnia 2006, 21:52:35 »
Trollujesz czy piszesz poważnie ? Dla mnie  ;D daj sobie spokój wydaj tą kasę na nowe dywaniki, wosk etc w ten sposób cos poprawisz w camry a magnetyzery - bajki i tyle..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Premier

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Sierpnia 2006, 00:01:07 »
Chłopie nie upadaj na głowę!!!!!! Magnetyzery to syf i oszukaństwo!!! Było o tym wiele artykułów, badań itp. To absolutnie nic nie daje.

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sierpnia 2006, 19:09:55 »
Racja potwierdzam, sam sobie zrobiłem magnetyzery po 4 zł za sztukę, zamontowałem, sprawdziłem, wywaliłem. Nie działa.

etz257

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sierpnia 2006, 20:49:09 »
Hej!
Powiem Ci co wynika z praktyki i terorii.
Teoria jest taka że faktycznie mogło by to zdawać egzamin, ale praktyka pokazuje że to jest G warte bo ja miałem z "magnitezer'a" za 300 zł i to nic nie dało (swoją drogą dobrze że oddali kase po 3 miesiącach tak jak obiecywali - kupowałem w mundimex ) prawda jest taka że już auta z zasilaniem gaźnikowym są mocno zaawansowane a co dopiero wielopunktowy wtrysk!!! i to właśnie przez to zaawansowanie już nic z tego wiecej nie wydusisz. Gdyby Technologia nie była tak zaawansowana to w nieznacznym stopniu byś to odczuł ale naprawde w nieznacznym.
Więc daj sobie spokój skoro u mnie w poldku nie pomogło to w Camry tym badziej!!!!
Pozdrawiam!

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Sierpnia 2006, 21:01:47 »
Ale jest niezwodna również ludowa (jak magnetyzery) metoda na obniżenie spalania, nawet do 20%!!!  Codziennie wieczorem po 21.00 należy prawą nogę przez pół godziny moczyć w wywarze z rumianku. Zmiejsza to nacisk na pedał gazu i powoduje większą delikatność w operowaniu nim. Sprawdzone, pomaga!!! ;D

Ale dla spokoju ducha, kup kilka magnesów na allegro i taśmę izolacyjną czarną. Do magnesów zazwyczaj dokładają instrukcję jak zrobić magnetyzer. Zamiast obejmek  i innych dupereli "przykej i owiń" magnesy taśmą do odpowiednich rurek. Nie będzie ich widać za bardzo a wydasz 15-20 zł na tzw. spokój ducha.
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2006, 21:25:15 wysłana przez rmoteka »

kielcecamry

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sierpnia 2006, 12:18:56 »
Dziękuje tym z Was, którzy spróbowali na poważnie odpowiedzieć na moje pytanie.

pzdr

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Sierpnia 2006, 12:44:29 »
zajrzyj na stronę do Goduli - pisał o magnetyzerach że firmy chciały im dać do testowania na hamowni, ale... wycofały się jak powiedzieli że wyniki opublikują w necie i prasie...

jak na mój gust, to jest to taka sama bajka, jak to że alufelgi zmniejszają spalanie, bo są lżejsze... :D

pzdr
3VZ.pl

Offline cholo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Sierpnia 2006, 13:08:30 »
witam,
mam magnetyzery w carinie i w xsarze od kilku lat.
jesli chodzi o moc to w tych silnikach (do 2l) raczej nic z tego nie bedzie
jesli chodzi o spalanie to oba samochody malo pala, ale nie chce mowic, ze to z powodu magnetyzerow bo nie moge tego udowodnic :)

jest jednak namacalny efekt w postaci bardzo czystych spalin, oba samochody bez katalizatora przechodza bez najmniejszych problemow badania technicze. przez zalozeniem nie miescily sie w normie. dodatkowo, jednym ze efektow jest znaczne zmniejszenie odkladania sie nagarow.

podsumowujac - opowiecie o wzroscie mocy i spadku spalania do 15% mozna sobie wlozyc miedzy bajki ale magnetyzery stosuje sie z powodzeniem chocby w kotlach gazowych, gdzie polepszaja spalanie gazu i zapobiegaja odkladaniu sie kamienia kotlowego wiec ich dzialanie nie jest zupelna bzdura :)

pozdrawiam,
cholo

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Sierpnia 2006, 23:24:53 »
noo, z tym mogę się zgodzić, ale w cudowny przyrost mocy nie uwierzę, dopóki wykresu z hamowni nie zobaczę :D

pzdr
3VZ.pl

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Sierpnia 2006, 23:43:26 »
Żarty, żartami, a zabobony to inna sprawa. Komplet magnesów 4 woda, 2 paliwo, 2 gaz, 4 powietrze, 1 na filtr olejowy (zawsze to miniaturowe opiłki się przyczepią do filtra) to koszt
20zł, taśma izolacyjna to 1 zł. Nie zaszkodzi, a może pomoże. Jakbym miał kupić 1 magnetyzer za 20 zł to bym nie zamontował, ale 20zł mogłem poświęcić. Nie jestem zbyt oszczędny jeżeli chodzi o moje auto, ale nie lubię się dawać naciągać.
Moja rada, nie kupować tylko zrobić samemu.  To prostsze niż wyminana wycieraczek.

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Sierpnia 2006, 14:49:58 »
mam magnetyzer maksora na gazie II gen i silnik chodzi rowniej
ale napewno nie bylo to warte 350zl

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Sierpnia 2006, 14:57:42 »
Równiej na wolnych obrotach czy wysokich?

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Sierpnia 2006, 20:45:10 »
na wysokich zawsze chodzil rowno:) i glosno wydaje mi sie ze jezeli cos daje to na niskich obrotach pozatym silnik chodzi jeszcze ciszej

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl