Autor Wątek: Czy to jest objaw zużycia łożysk kół.  (Przeczytany 25276 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Czy to jest objaw zużycia łożysk kół.
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Października 2007, 21:00:46 »
Tylko te tulej zmienic to zabawa niezła. Najpier niepewnosc czy sruby wyjda a pozniej czy tuleje beda takie(np. tuleje z tedgum są za duze :|)

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Października 2007, 11:42:48 »
W takim wypadku najlepiej dodac auto do warsztatu i oni beda sie martwic czy cos wyjdzie czy nie i czy bedzie pasowac. Zreszta dos rzadko sie to wymienia.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Października 2007, 11:47:30 »
czasem bardziej opłaci się kupić używane drążki ( ok 100-150/szt ), bo mogą dłużej wytrzymać niż wymieniane tuleje z JC czy Tedgumu...

z tedgumu kupiłem tuleje do górnej poduchy silnika, i kilku miesięcy nie wytrzymały :/ a cenowo (  z robocizną i wysyłką ) wyszły kilkadziesiąt zł taniej niż ASO :/

pzdr
3VZ.pl

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Października 2007, 11:51:16 »
Zgadzam sie z uzywkami , sa tez firmy ktore poprostu regeneruja takie rzeczy i sprzedaja w miare tanio.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Października 2007, 14:05:24 »
właśnie sprawdzałem - kupiłem używany drążek i założyłem go niecałe 2 lata temu, przy przebiegu 220kkm, obecnie jest 303, i nic się z nim nie dzieje ;)

a bywało już że ktoś robił regenerację... co roku :D

pzdr
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Października 2007, 19:41:35 »
kolego w automacie jest potrzebny reczny a szczególnie jeśli autko parkujesz na wznieśieniach itp.W pozycji dźwigni P koła samochodu są mechanicznie blokowane, dlatego też położenie to służy do parkowania samochodu. Przy parkowaniu samochodu nawet na niewielkich wzniesieniach należy przestrzegać następującej kolejności wykonanych czynności. Po zatrzymaniu samochodu pedałem hamulca, zaciągamy hamulec ręczny, przełączamy dźwignię zmiany biegów w pozycję P, wyłączamy silnik. poczytaj sobie    .http://automat.pl/readarticle.php?article_id=5

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl