Autor Wątek: Już wiem czemu dolna część tylnego zderzaka jest metolowa  (Przeczytany 11447 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vel

• Gość
Ju¿ wiem czemu dolna czê¶æ tylnego zderzka jest metolowa
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Kwietnia 2005, 19:41:38 »
wgnieciony tyl????? latwo zaradzic --> akcja na stluczke mi co chwile jakis siedzie pol metra na dupie, az sie prosi wcisnac hamulec bo pies wyskoczyl albo cokolwiek i baaach mamy tyl samochodu z ubezpieczenia pacjenta jadacego za nami

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:40:38 »
Gorzej, jak ten ktoś za szybko nam wwali sie w tyłek i pognie cos więcej. Zderzak pal licho, gorzej ze wzmocnieniami (czy podłużnicami), których geometria oddziaływuje na całe autko,nie chcępotem jeździć autem z 4 śladami i klepana blachą, bo miałem wgniecenie, jak od pięści na zderzaczku i dwie ryski...

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:43:26 »
To jestem ciekaw w takim razie ile koszuje cały nowy zderzak w serwisie z lakierowanie i montarzem....wg tego, co piszecie, to okaże sięjeszcze, że 10% wartości auta  :lol:

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Kwietnia 2005, 13:17:01 »
1700 złotych? Hehehhehhhh, dobre :)

Mnie wyprostowali ta metalowa czesc i polakierowali caly zderzak bodaj za 250.
Seat Leon Cupra :D

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Kwietnia 2005, 14:12:30 »
Ach Ci Krakowiacy ;)
A tutaj normalni blacharze siębronią przed prostowaniem tej blachy - zbyt złożona geometria i tylko chcą to wymieniać.

arkady6

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Kwietnia 2005, 14:51:14 »
W serwisie robiłem własnie ten element( z AC;-) ubezpieczyciel zakwalifikował do wymiany. Wymiana wraz z lakierowaniem i montażem kosztowała 1500 zł w serwisie Fitz w Poznaniu...na marginesie nie polecam nikomu tego serwisu...no ale to moje odczucie

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Kwietnia 2005, 16:19:37 »
No tak, ale u mnie była w sumie niewiele zgięta... A złożona geometria? brzmi jak naciągactwo ;-) Oczywiście u mnie w ASO też chcieli wymieniać na nowy element. Trust no-one. Specially ASO :)

Hicks: Jakie progi zakładasz? Bo nie szpecąco to wyglądają chyba tylko te z... ASO. Cena z tego co pamiętam taka jak tego paska metalowego :)
Seat Leon Cupra :D

stainboy

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Kwietnia 2005, 22:38:56 »
Coz witam w klubie ja zalatwilem sobie na gorze lodowej ktora miala byc sniegowa. U mnie z lakierowaniem koszt w ASO wstepnie 800, ale jeszcze poczekam moze w cos przy...

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Kwietnia 2005, 23:06:35 »
A zuwazyliscie, ze na Allegro nie mozna dostac tej dolnej czesci zdezaka z blachy tylko gorna ?
To chyba bardzo chodliwy towar  ;)

tco_tm

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Kwietnia 2005, 00:53:37 »
Ja juz widzialem kilka Yarisow z ta blacha przerdzewiala na wylot.  :lol:

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Kwietnia 2005, 09:47:16 »
Fakt, co 2...3 yaris którego oglądam miał bliskie spotkanie tym pasem blachy z CZYMŚ.
Strasznie ta blache miętka ;)

Sober: od TSa.

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Kwietnia 2005, 10:48:45 »
Jak sie "wali" w grudy lodu, murki, betonowe donice i inne takie tam, to nic dziwnego... :D

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Kwietnia 2005, 11:45:28 »
O przepraszam !
Ja nie przywaliłem tylko lekko najechałem na słupek.
Gdyby blacha wyginała sięgłośniej to bym w poręprzestał  :wink:  :D

Puffy

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Kwietnia 2005, 12:58:38 »
Coś mi sięzdaje, że ta blacha żadnej aerodynamice nie służy, ani sprawom "cieplnym" z wydechu. Jedyny jej cel, to, jak Mały Radek wspomniał "chodliwy towar"  :) Na bank Toyota to celowo zrobiła z drogiej blachy (a raczej zawyżyła jej cenęw ASO). W końcu stłuczki parkingowe najczęściej zdażają sięw miejskich autkach. W życiu nie dam więcej niż 200 zł (szerze stówy szkoda za taką głupotę) za wyklepanie tego małego kawałeczka, a lakierkiem sobie sam pociagne te kilka rysek. Są gotowe lakiery za 25zł w serwisie. Nic nie będzie nawet widać! 1500zł to chyba dla Jeleni, a z AC nie zapłacę, bo po zniżkach potem poleci za taką głupotę! Zresztą po co mi potem w papierach od ubezpieczyciela następny właściciel Yarisa za kilka lat ma czytać o naprawach blacharskich i lakierniczych...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl