Autor Wątek: Help!Pali jak smok:(  (Przeczytany 10742 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasumi

• Gość
Help!Pali jak smok:(
« dnia: 26 Września 2004, 10:35:19 »
Moja niunia bała jak dotychczas w miescie do 11l,ostra jazda na autostradzie to ok 12l a teraz nagle spokojna jazda to 14-16l!Co sie mogło stać, tak nagle sięrozlegulował?czy możliowe są jakieś przecieki?Kilka razy zdarzyło mi Sięstojąc w miejscu na jałowych obrotach czuć gaz w środku...

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2004, 10:53:11 »
ja do dzis mam ten problem i nie moge soebie poradzić :( ale wg mnie cos sie musiało rozregulować a masz uczucie np ze auto w miescie lepiej ciagnie ??

kasumi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2004, 20:29:21 »
hmm nie nie widzęróżnicy

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Września 2004, 15:01:26 »
jeśli nic/nikt nie ingerował w regulacje i czuć gaz to sprawdź pierwsze co szczelność układu, są preparatu w szpraju, psikach a później bąbelki siętworzą i będziesz miał jasność, bo samo z siebie to raczej wątpie

kasumi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Września 2004, 18:55:29 »
dziś byłem u gazownika..pokręcił i tyle...jak powiedziałem, że czasem czuje gaz,to on iż to normalne:)zobaczymy...moze membrana mi sie jeszcze układa...ale po 6 tys..?

DrDredd

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Września 2004, 00:39:47 »
moze to byc sprawa rozregulowania. zdarza sie tak kiedy wleje sie gaz nie do konca odpowiedniej jakosci. sonda Lambda lekko wariuje, komputer dostaje rozne dane, tworza sie bledy w komputerze i spalanie sie zwieksza.. wg mnie jest to kwestia albo komputeraz albo samego ustawienia gazu.. w kazdym badz razie jak Ci naprawia daj znac co to bylo  :wink:  pewnie kilka osob jest ciekawych..  :-D

kasumi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Września 2004, 23:42:02 »
chwile to potrwa, bo na razie malo jezdze autkiem i jestem na L4(ciezko sie z gipsem de Saulte'a-jeździ:)) ale na pewno dam znać

stoned_crazy

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Września 2004, 00:38:44 »
Jak dużo pali i słabo jeździ to może być i reduktor...ale po 6 kkm/h ....to sie chyba tylko u mnie mogło zdarzyć ... A co do regulacji to nigdy nie zaszkodzi :winking
W ogóle jestem/stałem sięzwolennikiem częstych regulacji oraz jak coś nie hula regulowania do skutku :winking

luke

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Października 2004, 11:16:40 »
jak duzo ci pali sprawdz szczelnosc instalacji posprawadzaj wszystkie przewody i sonde i zadko sie zdarza zeby instalacja sie sama rozlegulowała buhahah  :roll:

luke

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Października 2004, 11:19:17 »
sorki za drugiego posta stoned jak ci auto nie jezdzi to nie jest winna reduktora czy masz wirujace obroty w aucie? skasuj komputer najprosztszym domowym sposobem pozniej wymiec swiece i przewody i filtr gazu i ewentuaonie sprawdz sonde i powinno byc dobrze a o reduktorach nwaet nie mysl bo je sie wymienia zadko a nie jak gazownicy mowia po 100 tys buhah pozdro  :-D

stoned_crazy

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Października 2004, 13:30:51 »
Cytuj (zaznaczone)
sorki za drugiego posta stoned jak ci auto nie jezdzi to nie jest winna reduktora czy masz wirujace obroty w aucie? skasuj komputer najprosztszym domowym sposobem pozniej wymiec swiece i przewody i filtr gazu i ewentuaonie sprawdz sonde i powinno byc dobrze a o reduktorach nwaet nie mysl bo je sie wymienia zadko a nie jak gazownicy mowia po 100 tys buhah pozdro

Tylko że ja nie walcze od dziś z gazem (na forum LPG jest cały wielki topic o tym jak coś)...a od grudnia :winking
Kable wymieniem ,świece też ...i sonde i pare innych rzeczy...
A reduktor najpierw był naprawiany(prostowanie wygiętej stopki.poprzedni mechanicy za mocno go skręcili...) a i tak to nie pomogło...Wymieniem reduktor i jak ręką odjął .Powinienem to pół roku wcześniej zrobić :yawn
Tak więc możesz mi wierzyć ,że był to reduktor.Bez dwóch zdań :winking

pozdrawiam...

kasumi

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Października 2004, 00:26:17 »
no okazało się, zefaktycznie regualcja pomogła..pali znowu po staremu,nawet chyba troche mocniejszy jest na gazie (zrywny)..ale za to znowu wróciły problemy z pracą na zimnym silniku:(gasnie przy przełaczeniu na postoju i obroty bardzo niskie na jałowym,jak sięnagrzeje całkowicie to jest cacuś...)

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Października 2004, 18:12:36 »
u mnie ten problem dosc beznadziejnie rozwiazali  :aduh  :aduh  ale jakos działa mianowicie zrobili dziure w puszce na filtr od strony silnika

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Października 2004, 18:15:21 »
Cytat: Bisua
u mnie ten problem dosc beznadziejnie rozwiazali  :aduh  :aduh  ale jakos działa mianowicie zrobili dziure w puszce na filtr od strony silnika

Mało finezyjne rozwiązanie. Mimo, że narazie działa, ciekawe jakie ma skutki uboczne.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Października 2004, 21:37:10 »
Cytuj (zaznaczone)
ciekawe jakie ma skutki uboczne.
dosyć duże gdyż w lecie to zaciaga ze tak powiem żar do silnika, co nie jest swietnym pomysłem majac na uwadze ze gaz lubi zimne powietrze

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl