Autor Wątek: Usterki w Yarisie  (Przeczytany 57997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RonnI

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Usterki w Yarisie
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Maja 2007, 00:25:41 »
Tylko Wymiana rozrządu

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Maja 2008, 18:15:21 »
Do listy dopisuje pasek osprzętu i przekładnia planetarna rozrusznika ( 74 tyś. )

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline Lopez27

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lipca 2008, 11:38:54 »
Troche rdzy przy plastiku na progu tylnich drzwi,
mała nieszczelność simeringa na wale głównym,
i oczywiście luz na szajsplastikowym ramieniu tylniej wycieraczki.
no i chyba coś było robione przy aparacie biegowym bo jakoś nierówno silikon wystaje.

Takiego kupiłem jakiś rok temu, raczej niewiele tego jak na ten rocznik ( dobrze że to japoniec :-) )

I awarią mozna nazwać myślenie projektantów - japońskie auto a radio kaseciak bez RDS  :grin:
YARIS I  1999r. 1.0

Offline gery10000

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Września 2008, 15:27:36 »
 <brawo>Witam!
rocznik99,przebieg83000,1.0kat.

wymiana alternatora w 07r po przebiegu 70000(peknieta obudowa i zatarte łozyska)objawy:trudnosci z uruchomieniem spowodowane oporem na lozyskach i specyficzny gwizd przy dodawaniu gazu.
Ponadto,chyba przerdzewiał kołnierz rury wydechowej przy łaczeniu z tłumikiem koncowym(rozłaczenie rury z tłumikiem)objawy:głosna praca wydechu.9 lat dla wydechu to sporo,po naprawie(spawanie)jeszcze dlugo da rade.

mamolek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Stycznia 2009, 07:55:46 »
Y II
wymiana tylnych piast wraz z czujnikami abs po zaswieceniu sie kontrolnki w specyficznych warunkach (ujemna temperatura, mokra droga)

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Lutego 2009, 07:52:53 »
oprócz wymiany reflektorów przednich (plamka wewnątrz) po roku i 4 m-cach, wczoraj wymienione siłowniki tylnej klapy - nie wypychały klapy do góry (ok 15 cm niżej niż opór)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Lutego 2009, 09:07:22 »
wymiana siłowników na nowe nie rozwiązuje problemu otwierania tylnej klapy w czasie mrozów

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Lutego 2009, 10:03:44 »
wymiana siłowników na nowe nie rozwiązuje problemu otwierania tylnej klapy w czasie mrozów

U mnie przypadłoś ta występowała również podczas plusowej pogody - pierwsze sygnały o usterce występowały już w listopadzie ub. roku kiedy było +5 - + 10 stopni - z każdym dniem klapa podnosiła się coraz mniej :) aż kilka razy zderzyłem się z nią i powiedziałem dość...   Obecnie przy temperaturze w okolicach minus 1 - 0 stopni otwiera do oporu - zauważyłem, że nowe siłowniki są z opisem innego producenta niż oryginalne które były założone w fabryce - może to coś zmieni na lepsze.... czas pokaże. Oby nie było tak jak piszesz, że to na nic się zda.

Offline hamakarol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Marca 2009, 15:50:25 »
wyciek spod pokrywy zaworów usunięty na gwarancji, odpadająca uszczelka przy szybie od strony pasażera, rdza na fotelu kierowcy, pęknięty mechanizm do składania tylnej kanapy, musze powiedzeć że im starszy tym ma mniej awarii i wad. Zresztą mam go już 6 lat i nadal śmiga na tych samych podzespołach on nowości.

marco661

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Marca 2009, 23:29:44 »
W moim Yarisie jak na "bezawaryjne " Toyoty troche sie usterek zebrało , dobrze , że udało mi się je wychwycić jeszcze w okresie gwarancyjnym i nie powiem , że bez problemu zostały usunięte przez serwis. Wymienię te usterki być może ktoś z klubowiczów coś w swoim autku nie może zlokalizwoać więc być może te informacje będą pomocne ( Yaris 1,3 2005 rok produkcji 25 tys. przebiegu  :-o :
- piszczące klocki hamulcowe po kilku czyszczeniach w serwisie wymienione na nowe
- zgrzytający rozrusznik przy porannym uruchamianiu silnika czyszczenie nie pomogło wymieniony na nowy
- przeciekająca pompa wodna wymieniona
- rozszczelniona chłodnica wymieniona
- wyciek z okolic pokrywy rozrządu wymieniona pokrywa
- wyłamany odbojnik tylnej półki wymieniona cała półka
- hałasujące podczas jazdy lusterka wsteczne (świszczenie ) wymienione
- skrzypiący pedał sprzęgła smarowanie wałka sprzęgłowego
nie zdążyłem już na gwarancji zająć sie siłownikami tylnej pokrywy oraz słabo zwijającymi sie pasami bepieczeństwa na przodzie . Trochę się tego uzbierało jak na trzy letni samochód z tak śmiesznym przebiegiem  :-o

Franek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Marca 2009, 20:01:58 »
9 lat japończyk 1.0l , 85000km.
- rdza na podłodze bagażnika (może nie silna ale purchle są)
- świerszcz w wydechu
- pocenie się pokrywy zaworów (tu mam pytanie, czy to częste i czy usunięcie tego wycieku to tylko zmiana uszczelki czy może oznaczać jakieś większe kłopoty?)

dodam, że oprócz tego poobijane zderzaki ale tu nie ma winy japsów a raczej mongołów... z mojego parkingu pod pracą

czamat

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Marca 2009, 21:54:38 »

- hałasujące podczas jazdy lusterka wsteczne (świszczenie ) wymienione

To na jakie oni je wymienili, że przestało świszczeć? W sumie też tak mam ale nie zwracam na to jakiejś szczególnej uwagi :roll:
Z tymi siłownikami bagażnika też miałem problem, ale to mi powiedzieli w ASO że tak one słabo działają zimą i nic z tym nie zrobią.  :embarassed:

flymar

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Czerwca 2009, 19:40:12 »
I. 1999 - 145000km
* przerdzewiałe progi - przody tylnych błotników praktycznie na wylot
* wymiana tylnej wycieraczki - mea culpa, włączylem gdy była przymarznięta
* zwyczajne elementy 'zużyciowe' - gumy w zawieszeniu, łożyska,  klocki i nieco zajeździłem tarcze
Czego nie udało się wyeliminować w ASO:
* terkot przy męczeniu na niskich obrotach - tylko ja słyszałem:)
* małe piszczenie pedału hamulca - wracało po tygodniu od wizyty w ASO ale ciche radio je zagłuszało
-- trafił do nowego właściciela
II 2009 - 350km (11 dni)
* wyłamane kołki mocowania gumowego dywanika po stronie kierowcy - wymieniłem na (wydaje się) mocniejsze.
* oby nic więcej:)

Franek

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Czerwca 2009, 19:55:25 »
I. 1999 - 145000km
* przerdzewiałe progi - przody tylnych błotników praktycznie na wylot

jak to przerdzewiałe??? Samochód był po dzwonie??? Wyjaśnij mi to proszę.  :roll:

ejdiaj

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Sierpnia 2009, 12:05:29 »
posiadam dopiero od kilku dni (wymiana postojówki, tylnej żarówki i oświetlenia tablicy rej.)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl