Autor Wątek: BRAK ZAPŁONU  (Przeczytany 2504 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pavlit

• Gość
BRAK ZAPŁONU
« dnia: 24 Września 2006, 19:58:55 »
WITAM !!! dot. modelu corolla 1.8D  E9... mam problem z  uruchomieniem auta .. po przekreceniu kluczyka na pozycje  zapłonu-(ON)-niewyswietla mi sie zadna kontrolka na desce rozdzielczej po(typu wskaznik grzania swiec itp.) po dalszym przekreceniu kluczyka  na  rozruch(START)   rozrusznik niedostaje pradu  ....przy tym uwidacznia sie ....głosne tykanie jakiegoś "przekaznika" (prawy kielich auta koło wlewu płynu do spryskiwaczy)... i nic wiecej ...o co chodzi  niemam pojecia ???...auto wyposazone  jest w  najzwyklejszy alarm z podpieciem pod  maske i kabine auta.... nigdy  mi sie  to nie zdarzyło...... bateria jest  dobra swiatła działają ...radio takze..... rozrusznik poprostu nieotrzymuje pradu ..........

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Odp: BRAK ZAPŁONU
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Września 2006, 20:57:23 »
zacznij od bezpiecznikow a jak nie to albo alternator albo rozrusznik....moze wodziki.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Admin

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Września 2006, 11:20:48 »
Jak cyka to znaczy ze masz problem z zasilaniem. Powodów może być kilka zaniskie napiecie akumulatora to ze swiatła swiecą i radio gra o niczym nie swiadczy. Podłacz miernik i zobacz jak spada napiecie w momeńcie przekrecenia kluczyka. Kolejny powód to masa. Sprawdz czy gdzieś nie przysniedziała. Najlepiej odkręć od blachy i przykręc ponownie.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2006, 17:44:54 »
A jednak to był bezpiecznik  ;)
Niech kolega Pavlit opisze . Dzieki pifko sie należy  ;)
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl