Autor Wątek: dobry tani sub 20cm dla poszukujacych ;)  (Przeczytany 1637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GAK

• Gość
dobry tani sub 20cm dla poszukujacych ;)
« dnia: 25 Września 2006, 13:23:38 »
Tak jak pisalem w watku MOJE NAGLOSNIENIE
wstawilem do bagaznika glosnik INTERTECHNIK MDS08 (20cm). Zainstalowalem go w obudowie 22 lit z odpowiednia rura BR (dokladny przepis co do centymetra mialem od kolesia z forum CAS. kiedys mi napisal zebym tak zrobil ale wykorzystalem dopiero teraz)
Skrzynke wstawilem i podpialem pod 120W RMS z piatego kanlu hifonics'a... i mnie zatkalo ;)

Mialem juz podobne naglosnienie w poprzednim yarku tyle ze ten MDS08 byl w skrzyni 15 lit zamknietej ze wzgledu na malo miejsca. Wiedzialem tylko ze w BR gra lepiej... ale nie sadzilem ze az tak...

Jak mialem ustawione w radiu basy na "0" i puscilem muze zwiekszajac glosnosc... to poczulem ze w samochodzie zrobil sie wiatr a fotele dostaly wibracji. i to wszystko z 20 cm i skrzynki 22 lit ;)

Osobiscie nie chcialem czegos takiego bo zalezalo mi jedynie na podkresleniu dolu... dlatego teraz mam bass w radiu na -4 bo robi sie zbyt duze cisnienie (jak dla mnie)

Reasumujac... za 250pln (glosnik) nowy troszke wiecej, i ok 100pln za skrzynke (roboto wlasna) mozna miec na prawde mocne uderzenie. Gosc od ktorego mam wymiary na skrzynie testowal to w aucie typu kombi i mowil ze tez jest wrazenie...

Przepis na skrzynie moge udostepnic jezeli ktos bedzie mial ochote. Ja swoja najprawdopodobniej sprzedam bo jest dla mnie za mocna... i sie przesiade na mala 6 litrowa zamknieta z Hertzem HS165

Sam glosnik nie latwo kupic... w sz-nie bylo trudo. Pierwszy sciagalem z car audio reda, (potem mi ukradli), drugi kupilem uzywany w sz-nie (ciekawe czy to ten sam ;) ). Latwiej na ebay.de
Poprzednia seria byla koloru miodowego te z serii "nova" robia juz na czarno.

« Ostatnia zmiana: 25 Września 2006, 13:26:06 wysłana przez GAK »

Paweł G.

• Gość
Odp: dobry tani sub 20cm dla poszukujacych ;)
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Października 2006, 00:15:59 »
witam

potwierdzam IT w BR robi maskre, nie mówiąc ze bas jest z przodu przy dobrym ustawieniu, gra niekiedy lepiej od  glosników 25 cm

pozdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl