Autor Wątek: ocierające okładziny w tylnym kole  (Przeczytany 1380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RADAR

• Gość
ocierające okładziny w tylnym kole
« dnia: 05 Października 2006, 19:34:15 »
witam. ponawiam prośbę
mam brytyjczyka z 2001 1,4 i od pewnego czasu słyszę buczenie z tylnego koła. myślałem że może łożysko ale podlewarowałem koło i obróciłem nim  co się okazło, że podczas obrątu koła w pewnym miejscu następuję otarcie czegoś - okładziny hamulcowej? gdy kilka razy zaciągnołem ręczny otarcie podczas obrotu zmalało, może coś nie odbija? Po zdjęciu bębna zauważyłem że pewna niewielka powierzchnia okładziny ociera o powierzchnie bębna w czasie jazdy co daje denerwujący szum. okładziny nie są zurzyte. czy to możliwe żeby okładziny dostały jakiegoś wybrzuszenia, czy to wina bębna muszę je wymienić lub coś innego zrobić.
A może to łożyska?
jeśli wymiana to może ktoś Państwa poleci jakieś zamienniki
dziękuję za odpowiedzi

krystek

• Gość
Odp: ocierające okładziny w tylnym kole
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Października 2006, 22:31:59 »
a w jakim stanie są smoregulatory na szczękach?

« Ostatnia zmiana: 05 Października 2006, 22:35:14 wysłana przez krystek »

RADAR

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Października 2006, 16:26:57 »
to zadałeś mi zagadkę.  a jak one wyglądają? i może jak powinny wyglądać sprawne?dzięki za odpowiedz

krystek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Października 2006, 21:13:22 »
skąd jesteś - ja z Wawy a konkretnie z wesołej - masz ochotę to zapraszam i rozwiąże Twoj problem za free   ;)
więcej Ci pytań po prostu nie zadaję - bo nie mam po co - masz tel do mnie 507-096-941 lub jak bym nie odbierał to drugi 660-786-752 - nie ma bata przynajmniej jeden zadziała i sie umówimy i zero problema. więc dawaj jak masz chęć.
pozdro Maciek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl