Autor Wątek: Pytanie o świece w EE111  (Przeczytany 3101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TOYBOY98

• Gość
Pytanie o świece w EE111
« dnia: 15 Października 2006, 00:29:39 »
Mam wielki dylemat. W mojej rolce po 105 tys. wymienialem swiece na NGK ale przy wymianie zaznaczylem ,ze maja byc dwuelektrodowe, wsadzili mi 1 elektrodowe, bo jak mi dzis tlumaczyli tak wskazywal ich katalog. Silnik 1332 dzis ma 145 tys. przebiegu,cechuje go noramlna praca i w miare rozsadne zuzycie paliwa. Teraz pytanie podstawowe - czy jazda na nieodpowiednich swiecach mogla zaszkodzic silnikowi??? Zrobilem na nich 40 tys. km, troche mam obawy, bo producent wyraznie zaznaczyl ,ze maja byc 2 elektrody...

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Odp: Pytanie o świece w EE111
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Października 2006, 15:08:11 »
Po pierwsze mogles zrobic reklamacje u gosci ktorzy wsadzili nie takie jak chcesz.
Po drugie swieca daje tylko iskre wiec wszystko OK. Z tego co czytam auto zachowuje sie normalnie.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

TOYBOY98

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2006, 22:24:37 »
rzeczywiscie, koles z serwisu powiedzial, ze mieli blad w ktalogu, pokazal mi ten katalog(okazalo sie ,ze mowil prawde)potem poszedl szukac odpowiednich swiec a pozniej oznajmil mi ,ze nie ma takich swiec na sklepie, ja sie nie bede z nimi klocil, kupie jutro swiece i sam wymienie a do tych fachowcow wiecej nie pojade. Bardziej dotkliwe dla nich bedzie to ,ze straca klijenta stalego. W Norauto tez sie myla...
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2006, 22:26:46 wysłana przez TOYBOY98 »

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Października 2006, 19:26:03 »
Dokładnie zadna filozofia a klucz do swiec chyba masz. Jak nie to kup przyda sie
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Pigletto

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Października 2006, 21:11:23 »
Jeśli chodzi o świece to zapytaj w ASO Toyoty. Jak ja kupowałem ostatnio to cena była konkurencyjna w stosunku do JC. Generalnie w ASO dostaniesz świece Denso ale w oryginalnych opakowaniach Toyota, takze jesli kupujesz w JC to raczej polecałbym też Denso a nie NGK.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2006, 10:33:26 »
swiece jako jedne z nielicznych rzeczy najtaniej i najlepiej kupic w ASO za komplet dedykowanych DENSO zaplacisz z 50zł.
Podaj mi numer win to napisze ci jakie powinny byc do twojego auta.

Owszem przy LPG mozna sie pokusic o cos lepszego ale przy PB zwykle denso sprawdza sie jak zadne inne ;-)

pozd.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Listopada 2006, 20:54:59 »
A najprościej wejść na stronkę Denso i sobie samemu sprawdzić jakie świece potrzebujesz.
A tak na marginesie to raczej zapodaj NGK
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2006, 21:03:01 wysłana przez Toyo69 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl