Autor Wątek: porownanie COROLLA/COROLLA TS/COROLLA TS fl - prosze o info  (Przeczytany 3227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GAK

• Gość
porownanie COROLLA/COROLLA TS/COROLLA TS fl - prosze o info
« dnia: 29 Października 2006, 12:28:27 »
W dziale Yarisa od reki mozna znalezc cale info czym YTS rozni sie od zwyklakow i jakie zmiany byly wprowadzone w YTS fl.

Aktualnie jestem zainteresowany taka odmiana tylko z plakietka corolla i jakos w tym dziale nie moglem sie doszukac. jedyny (bardzo stary) watek prowadzil Nik ale tam sa krzaki i cezko cos poczytac.

W zwiazku z tym zwracam sie do wlascicieli CTS'ow i ludzi znajacych temat o wypowiedzi. Chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej, a takim ABC to mysle ze bedzie:

1. Czym rozni sie TS od zwyklej (stylistyka, mechanika)
2. Czym rozni sie TS po liftingu (tj co udoskonalili lub przeciwnie)
3. ogolne wady i zalety tego auta (spalanie, komfort jazdy, usterki, predkosci max itp)

I na koniec... 2 podstawy: Czy wszystkie CTS'y maja 6 biegów? i czy tak jak YTS sa produkowane do konca w japonii?

z gory dzieki za wszelkie info. Potem bedzie mozna podpiac watek do FAQ

Offline Radex

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
Odp: porownanie COROLLA/COROLLA TS/COROLLA TS fl - prosze o info
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Października 2006, 14:10:04 »
tutaj jest opis corolli TS Compresor --->http://www.motoforum.pl/Magazyn/200519/tsc.html

i tutaj TS ---> http://bluebox.zary.com.pl/moto_info/news/news_2/corolla_tsport.htm

jedyne co udalo mi sie znalezc :)..ale jezeli w Toyota-Bielany nie spia to za 2 dni powinienem miec wszystkie informacje dla ciebie :)
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2006, 14:56:24 wysłana przez Radex E9 »

GAK

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Października 2006, 15:39:41 »
o to juz cos... WIELKIE DZIEKI !!!  :icon_pray:
fajnie jakby jeszcze ktos kto ma praktyczna wiedze sie wypowiedzial ;)

maco maksymalna przy 7800 obr... to ile ona ma na obrotomierzu??? moj yarek przy takich obrotach juz mi odcina pedal gazu ;)

i spalanie... chyba mooooocno naciagane ja aktualnie takiego nie moge osiagnac  :-o a silnik 1,5 i mniejsza masa
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2006, 15:44:07 wysłana przez GAK »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Października 2006, 16:41:52 »
http://www.forum.corollaclub.org/ - tam znajdziesz odpowiedzi :cool:
tylko nie zapinaj od razu nowego topica, bo cie szad od razu "niepolubi" a wiez mi ze zalezy ci na dobrym kontakcie z nim (w kwestji tego tematu - oczywiscie)

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Października 2006, 16:32:39 »
http://www.forum.corollaclub.org/ - tam znajdziesz odpowiedzi :cool:
tylko nie zapinaj od razu nowego topica, bo cie szad od razu "niepolubi" a wiez mi ze zalezy ci na dobrym kontakcie z nim (w kwestji tego tematu - oczywiscie)

Osobiscie wolał bym Honde TYPE-R ma lepsze osiagi !!!! Lub cos innego bo te silniki z T sa słabe nawet z kompresorem. OT
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

GAK

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Października 2006, 18:36:10 »
Osobiscie wolał bym Honde TYPE-R ma lepsze osiagi !!!! Lub cos innego bo te silniki z T sa słabe nawet z kompresorem. OT

Dla mnie poki co toyota na 1 miejscu... glownie dzieki serwisowi Japan pewnie znasz ;) Hondy nigdzie bym nie przeserwisowal tak dobrze za takie pieniadze.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Października 2006, 21:53:48 »

Poczytaj na forum CC - w sprincie sa porownywalne, choc fakt faktem ts slabiej ciagnie od dolu (nie dotyczy kompresora).
Poza tym bardzo prosto mu zdiac ogranicznik obrotów i wtedy zaczyna sie robic ciekawiej choc powyzej 9500 pompa oleju juz niedomaga.
Wg. mnie najwieksza zaleta TS-a jest to ze wyglada jak cywilna corolla (tylko znaczek cos zdradza - ale da sie z tym tez cos zrobic :grin:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl