Autor Wątek: Lexus News  (Przeczytany 146885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darus

• Gość
Odp: Lexus News
« Odpowiedź #120 dnia: 07 Lutego 2006, 00:15:38 »
Wyczytałem to na jakimś forum
sam już nie wiem co do za lex

a ty zamiast mni epochwalić to tylko wytykasz błędy :-/ ;-)

chyba wiem nawet na jakim forum...

no dobra masz pochwałe  :-D ale wole żeby ludiz wbład nie wporwadzać dlatego sprawdziłem to info.. też cieżko mi okreslić co to za Lex... hmm ani to IS ani GS... a tym bardziej LS.

A z tego co widze to nie prototyp bo to u kogoś na placu zrobione foto..

cyprian

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 09 Lutego 2006, 15:52:23 »
Wyczytałem to na jakimś forum
sam już nie wiem co do za lex

a ty zamiast mni epochwalić to tylko wytykasz błędy :-/ ;-)

chyba wiem nawet na jakim forum...

no dobra masz pochwałe  :-D ale wole żeby ludiz wbład nie wporwadzać dlatego sprawdziłem to info.. też cieżko mi okreslić co to za Lex... hmm ani to IS ani GS... a tym bardziej LS.

A z tego co widze to nie prototyp bo to u kogoś na placu zrobione foto..

Witam
To na pewno jest nowy ES
zapraszam na stronę www.japanesecarfans.com
pozdrawiam

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #122 dnia: 09 Lutego 2006, 17:55:38 »
czyli się nie myliłem :D jak zawsze zresztą :D
nie jest zły ten ES, fajny szyberdach ma :D

roman

• Gość

Offline bbartek22

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #124 dnia: 12 Lutego 2006, 12:42:38 »
o jejku ale maszyna  !!! ja go chce !! niech się chowają wszystkie BMW, 350 KM pewnie poniżej 5 sek do 100, a ktoś się orientuja jaka cena tego cuda będzie??:>

Darus

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Lutego 2006, 21:19:12 »
IS 460:
http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ru_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.lexus-axsel.ru%2findex.php%3fid_news%3d253

W Polsce także będzie dostępny :)

no zobacyzmy czy go wprowadzą... jakos nie dkońca jestem pewien. Nie wprowdzili IS 300... tylko 200, tak samo z nowymi modealmi wprowadizli IS 250 i 220d a 350 nie...

roman

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Lutego 2006, 22:12:30 »
będzie będzie... nie martw się ;)

Darus

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 12 Lutego 2006, 22:17:36 »
będzie będzie... nie martw się ;)

ciekawe kiedy... hmm bo teraz nie wiem czy sens kupowac 350 jesli zaraz sie pojawi 460 hmmm

roman

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 13 Lutego 2006, 11:03:24 »
jeśli cena nie ma większego znaczenie... to chyba lepiej kupić w PL i mieć gwarancję?!

Darus

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Lutego 2006, 12:37:43 »
jeśli cena nie ma większego znaczenie... to chyba lepiej kupić w PL i mieć gwarancję?!

hehe... dobre... wole kupić w USA i nie mieć gwarancji niż kupić w polsce i wydać 2x więcej...

Jeśli u nas lex kosztuj 210tys zł w pełnym wyposażeniu a u nich kosztuje 120tys zł... wiec mam zapas 90tys zł... więc nawet gdyby musiał coś naprawiac za 20tys zł to i tak mi sie opłaca.

To nie są auta w których za chwile ma coś się powalić...

Jeżdze teraz obecnym i zero problemów a ma już prawie 4 latka.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Lutego 2006, 00:17:58 »
Całkiem nowy Lexus ES 350

Zaprezentowano właśnie w Chicago najnowszą, piątą generację modelu Lexus ES. Model ten, tak samo jak i marka Lexus, cieszy się zasłużenie dobrą opinią, ze względu na swą doskonałą jakość. Jednak nowy ES 350 odniesie sukces rynkowy na miarę ambicji producenta dopiero wtedy, jeśli uda mu się nawiązać konkurencję z takimi samochodami, jak BMW czy Mercedes-Benz. …A zadaniu temu nie sposób podołać bez odrobiny fantazji i brawury. Jak z tym poradzili sobie projektanci Lexusa?

Nowy Lexus ES 350 jest nieco (około 5 cm) dłuższy od poprzednika, ale największą zaletą nowej sylwetki jest jej smukłość. Udało się bryle przydać nieco lekkości dzięki poprowadzeniu wzdłuż jej boków ukośnice biegnących linii. Kufer tworzy wraz z tylną szybą linię prostą, tak że sylwetka przypomina nieco coupe. Samochód wygląda dzięki temu dynamiczniej.
…Dynamika Lexusa nie jest zresztą kwestią jedynie estetyczną, bo napędzający to auto motor może poszczycić się całkiem niezłymi parametrami. 3,5-litrowa jednostka V6 osiąg moc maksymalną 272 KM, dzięki czemu samochód przyspiesza od 0 do 100 km/h w czasie 6,8 sekundy. Moc przenoszona jest za pośrednictwem sześciobiegowej skrzyni automatycznej. Wcześniej instalowano pięciobiegowy automat.

Sam producent określa wyposażenie auta, jako inteligentny luksus. Nie ma sensu ścigać się z Jaguarem pod względem ilośći chromu i drewna, zatem Lexus zamierza przyćmić konkurencję elektronicznymi gadżetami mającymi zapewnić ponadprzeciętny komfort. Część z tych gadżetów jest już jednak dobrze znana, jak zdalnie rozpoznawany klucz, czy rozruch poprzez naciśnięcie przycisku. Nie ma więc co oczekiwać zupełnych rewelacji, a raczej rozwinięcie i udoskonalenie istniejących już systemów i akcesoriów, jak choćby elektryczna regulacja aż 10 płaszczyzn przednich foteli, czy podświetlane uchwyty na kubki.

Z pewnością trudno byłoby zarzucić cokolwiek nowemu Lexusowi ES 350. Auto jest wszak z doskonałe pod każdym względem. …I paradoksalnie, właśnie owa doskonałość stanowi przeszkodę, by Lexus można było uznać za samochód zapierający dech w piersiach. Wytrwałe doskonalenie detali przynosi efekty przynoszące chwałę w raportach awaryjności, ale utrudnia nieco realizowanie śmiałych, porywających wizji. Cóż, piękny kościół, ale bez Boga.

(Agip)

roman

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Lutego 2006, 12:19:33 »

hehe... dobre... wole kupić w USA i nie mieć gwarancji niż kupić w polsce i wydać 2x więcej...

Jeśli u nas lex kosztuj 210tys zł w pełnym wyposażeniu a u nich kosztuje 120tys zł... wiec mam zapas 90tys zł... więc nawet gdyby musiał coś naprawiac za 20tys zł to i tak mi sie opłaca.

To nie są auta w których za chwile ma coś się powalić...

Jeżdze teraz obecnym i zero problemów a ma już prawie 4 latka.
zapominasz o jednej rzeczy - utrata wartości przy odsprzedaży takiego samochodu :) za ile sprzedasz teraz swojego? 50? 60 tysi? ...za takiego samego tylko kupionego w salonie weźmiesz nawet 30-40% więcej...no i masz gwarancję...
coś za coś - kupujesz tanio - sprzedajesz jeszcze taniej... temu chyba nie zaprzeczysz?!

Darus

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: 22 Lutego 2006, 09:48:17 »
zapominasz o jednej rzeczy - utrata wartości przy odsprzedaży takiego samochodu :) za ile sprzedasz teraz swojego? 50? 60 tysi? ...za takiego samego tylko kupionego w salonie weźmiesz nawet 30-40% więcej...no i masz gwarancję...
coś za coś - kupujesz tanio - sprzedajesz jeszcze taniej... temu chyba nie zaprzeczysz?!

hehe dobre... wiesz siedze w branży motoryzacyjnej na codzień więc mam o tym duże pojęcie... pamiętaj, że auto jest wyceniane wg. Eurotaxu w polsce przy sprzedazy. Jesli go kupilem w stanach za X kwote a w polsce jest on warty 2X, ubezpieczenie pełne OC-AC płace za 2X, to spadek wartosci po tym roku miałem 15%... a to nie jest dużo, bo jeżdziłem rok, a dalej jest jego wartosc wyzsza niz za jaką go kupiłem. Wiesz nie będe nikog przekonywał, ja mówie jak jest bo to robię i wiem z doświadczenia, teoretyków znam mnóstwo ale ja auta w polsce już nie kupie.

p.s. cena 50tys-60tys... to troche smiesznie gadasz :) Bo IS200 o 1-2lata starsze sa w tych cenach.\
p.s.2 Kupilem taniej... (duzo) a sprzedaje taniej niz cena rynkowa w polsce (zreszto nie masz do czego odnieść bo nie były IS300 sprzedawane)... wiec i tak jestem nad plus hehe trzeba umiec dobrze kalkulowac  :)

roman

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 22 Lutego 2006, 15:08:25 »
teoretyk?! dobre sobie ;D

pochwal się za ile chcesz sprzedać swojego is'a  8) a jak już sprzedasz, to daj znać ile wziąłeś...

roman

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 07 Marca 2006, 21:08:06 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl