Autor Wątek: opis schematu silnika Carmy 2.2 manual  (Przeczytany 13370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

guliver

• Gość
Odp: opis schematu silnika Carmy 2.2 manual
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Listopada 2006, 22:19:07 »
Słuchajcie mam problem wogle nie mam napięcia w zapalniczce w samochodzie co może być tego przyczyną i jak tą usterke naprawic

Pozdro

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Listopada 2006, 23:01:53 »
Do zbiorniczka dolej Dextron II albo Dextron III.
Co do zapalniczki sprawdz bezpieczniki czesc masz pod regulacja lusterek czesc w komorze silnika a czesci gdzie indziej:P powinny byc tam tez opisane

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Listopada 2006, 07:08:49 »
Dzięki, akurat mam ABS (ale niesprawny - czujniki z przodu), trochu sie teraz uspokoiłem:) Ale czemu klocki z Kashiyama do Camry 2.2 nie pasują? Są za małe wygląda na to że z 3.0 by pasowały.
NIE ZAKŁADAJ kashijamy ! Jeśli nie chcesz kupować oryginałów (najlepsze klocki) to kup Ferodo Primer - znajdziejsz na stronach intercars. Kashiyama wykończy Ci tarcze a klocek nawet się nie przytrze o 0,1 mm :-(
Druga sprawa to mój niesczęny tłoczek z wrzerami :( co chwile mie sie zapieka, pytanie co zrobić? Nowy pewnie kosztuje krocie.
Nowy kosztuje chyba 120PLNów jeśli masz na myśli sam tłok. Jeśli do tylnego zacisku to chyba gdzieś mam w przyzwoitym stanie. Odezwij się na priv
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

etz257

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Listopada 2006, 07:45:19 »
Dzięki, akurat mam ABS (ale niesprawny - czujniki z przodu), trochu sie teraz uspokoiłem:) Ale czemu klocki z Kashiyama do Camry 2.2 nie pasują? Są za małe wygląda na to że z 3.0 by pasowały.
NIE ZAKŁADAJ kashijamy ! Jeśli nie chcesz kupować oryginałów (najlepsze klocki) to kup Ferodo Primer - znajdziejsz na stronach intercars. Kashiyama wykończy Ci tarcze a klocek nawet się nie przytrze o 0,1 mm :-(
Druga sprawa to mój niesczęny tłoczek z wrzerami :( co chwile mie sie zapieka, pytanie co zrobić? Nowy pewnie kosztuje krocie.
Nowy kosztuje chyba 120PLNów jeśli masz na myśli sam tłok. Jeśli do tylnego zacisku to chyba gdzieś mam w przyzwoitym stanie. Odezwij się na priv
Niestety poprzebuje tłok na przód, ale może pokusze się o nowy, myślałem że z 250 kosztuje :), a co do klocków to na Kashiyame nie moge narzekać, poprzedni właściel miał założone i klocki z tyłu mi się starły a tarcze jak nowe! Ale przy nastepnej wymianie spróbuje Ferodo, a przednie tarcze i tak są już zwichrowane :), ale jak da się wymienić te moje kashiyamy które nie pasują, na Ferodo to chyba tak zrobie :) Bo widze że wszyscy chwalą.

Marcin nie odpowiedziałeś co to za wersja twojej Camry że masz taki dekielek na przodzie auta,pod maską  rewelacyjnie to wygląda ale w standarcie chyba nie było.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Listopada 2006, 11:51:53 »
serdeczne wyrazy :(

ale skoro wspomaganie chodzi, to spuść cały płyn i zalej nowy - nie powinno być źle...

pzdr
3VZ.pl

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Listopada 2006, 17:07:24 »
etz wymianialem ostatnio tloczek w ASO kosztuje kolo 150 zl i przy tym trzeba kupic uszczelki sprzedawane w parach.
Mi zostaly jeszcze na 1 zacisk jak cos to priv

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Listopada 2006, 20:19:02 »
osłonkę kupiłem  była w opcji, więc nie wszystkie Camry ją miały... chorowałem na nią rok, aż w końcu znalazłem ( 120zł na jakimś złomiszczu :) )

pzdr
3VZ.pl

guliver

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Listopada 2006, 22:50:57 »
Najlepiej powiedziec spuścic ale ja tego wczesniej nie robiłem może jakieś szczególy w związki ze spuszczeniem płynu ze wspomagania ??

Pozdrawiam

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Listopada 2006, 14:16:31 »
Nie spuszczaj tylko dolej do właściwego stanu Dexron II (np mobil 220ATF) i już..
BTW co do osłony takiej jak Marcin - polowałem chyba rok - kupiłem za ok. 100pLN z rozbitka - szukajcie u handlarzy gratami camry W ASO ok. 250PLNów

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Listopada 2006, 15:32:32 »
W ASO ok. 250PLNów

+ ok 50 PLN za spinki ( sztuka 4.73 chyba :D )

pzdr
3VZ.pl

guliver

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Listopada 2006, 12:01:07 »
No tak ale jak wcześniej ktoś dolał innego niż orginalny płyn to może sie zwarzyc i rozwalic maglownice !!

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Listopada 2006, 20:21:25 »
raczej nie ma takiej opcji żeby dexron się zważył

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl