Autor Wątek: Otwieram i zamykam a tu nic nie mruga?  (Przeczytany 10301 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcinekmm

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Otwieram i zamykam a tu nic nie mruga?
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Grudnia 2006, 12:24:33 »
Ja tez mam samochód z Niemiec, ale przed FL i bez alarmu. Chyba że nie wiem o tym, że jest :D
Marcin

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 01 Grudnia 2006, 16:04:49 »
Najprostszym sposobem bedzie sprawdzenie czy jest gdzies syrena pod maska. Wtedy bedzie wiadomo. Chociaz nie chce mi sie wierzyc zeby nie bylo alarmu tym bardziej w samochodzie z niemiec.  :wink:

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Grudnia 2006, 19:14:16 »
Fajnie by było jakbym znalazł u siebie alarm którego tak mi brakuje.
Przyglądałem się i żadnej syreny jakoś nie widziałem. Albo nie wiem jak toto wygląda, albo jest dobrze schowana, albo jej nie ma. Wie ktoś gdzie zwyczajowo montuje się to ustrojstwo? A może jakieś poglądowe foto?
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

darku

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Grudnia 2006, 19:54:07 »
Kolego Misiak a jaki Ty to masz alarm ze po 5-cio krotnym przełaczeniu stacyjki w pozycje "on"..itd  wyprowadzasz go ze stanu serwisowego? Jeżeli jest alarm fabryczny w ave to ma diode z napisem security a jak dokładany to ma najnormalniejsza diode wiercona "gdzie sie chce". Ave przed liftem nie miały sygnalizacji kierunkami gdy sie zamykało centralny zamek a po lifcie to maja. W samochodach sprowadzonych z niemiec nie ma alarmow.  Pozdrawiam D.

Misiak-007

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Grudnia 2006, 23:31:00 »
Moze masz racje ja tylko powiedzialm to co jest u mnie. Ja mam ave z francji po lifcie 5 drzwiowke. Tam jest org. alarm i jak sie oddaje samochod na serwis to zeby wylaczyc wszystkie blokady a wlaczyc tylko centralny zamek trzeba 5 razy przekrecic kluczyk w stacyjce po wczesniejszym uruchomieniu alarmu i jego dezaktywacji.
Co do syreny to powinna byc gdzies na wierzchu po lewej stronie patrzac na tyl samochodu.

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Grudnia 2006, 15:45:07 »
Niestety nie ma ......... Ale dzięki koledzy za wyczerpujące porady ;).
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl