Autor Wątek: konsola środkowa  (Przeczytany 6761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

owca

• Gość
konsola środkowa
« dnia: 20 Listopada 2006, 12:42:07 »
Czy ktos moglby zamiescic zdjecie podswietlonej konsoli srodkowej z camry 3.0 z wersji do 97 roku. u mnie prawie nic nie jest podswietlone i chcialbym zobaczyc jak to powinno wygladac, zanim zaczne rozbrajac. Super byloby gdyby ktos tez zamescil zdjecia (ale takie dobrej jakosci) z wnetrza, chcialem zobaczyc czy u mnie plastikow gumek itp nie brakuje (np czy przy tych wajchach od wycieraczek i kierunkowskazow nie powinno byc jakis gumek w miejscu gdzie to wchodzi do kolumny kierownicy, czy moze kazdy ma tam takie dziury ?). Chcialem poprosic tez marcina zeby zamiescicl zdjecie jak zdjac te cholerne klamki bo chcialem sobie maty zamontowac poki cieplo jeszcze na dworze jest.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: konsola środkowa
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopada 2006, 14:45:07 »
no, to kochany musisz do wieczora poczekać to Ci podświetlę konsolę i wyślę :D

co do klamki - trzeba podważyć obudowę w dwóch miejscach - na dole i u góry, tam gdzie jest ośka rączki, a potem pociągnąć za klamkę, a obudowę wysunąć do tyłu... zresztą... jakby Ci pękła, to można przełożyć z tylnich drzwi zarówno klamkę, jak i jej obudowę...

jak będziesz rozbierał drzwi, to obejrzyj czy otwory odwadniające są drożne na dole, i jak nie, to przeczyść...

żadnych gumek tam przy manetkach nie ma być... wiem, dziko wygląda, ale tak już jest...

do mnie na lewą stronę trafiła manetka z IS300 z włącznikiem halogenów, ale jeszcze muszę nad tym trochę popracować, bo trochę jest dalej niż fabryczna od kierownicy, i średnio to wygodne...

w przyszłym tygodniu może halogenki już dotrą, bo ostatnio po 500km w mgle dorosłem do ich zakupu :)

pzdr

3VZ.pl

owca

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopada 2006, 16:56:04 »
ok to czekam, ale czy ty masz na konsloi pstryczki do zmiany rodzaju gdzie ma nawiew dmuchac czy tez masz to zrobione jako suwak ? a druga sprawa jesli kiedys bys mial chwile i zrobil foto jak sie zdjemuje ta klamke to jednak bylbym baaardzow dzieczny, bo probowalem ja podwazacc i wlasnie prawie ja zlamalem

owca

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Listopada 2006, 21:20:54 »
Ty chlopie to naprawde sie nudzisz.Dawno nie rozkrecales swojej camry co?chyba masz nadmiar forsy i musisz ja znow zostawic u mechanika.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Listopada 2006, 22:23:10 »
Owca,
szkoda, ze nie znasz mojej historii ;-) Rozbierałem camry dla sportu :D Klamkę zdejmuje sie całkiem łatwo - może wskocz w jakiś weekend do Wawy i pogadamy ?
Namiary na mnie w profilu ..
Marcin też ma zapał jak trzeba - podziwiam jego bi-ksenony są R E W E L A C Y J N E !!!!
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Listopada 2006, 22:52:30 »
Owca,
szkoda, ze nie znasz mojej historii ;-) Rozbierałem camry dla sportu :D Klamkę zdejmuje sie całkiem łatwo - może wskocz w jakiś weekend do Wawy i pogadamy ?
Namiary na mnie w profilu ..
Marcin też ma zapał jak trzeba - podziwiam jego bi-ksenony są R E W E L A C Y J N E !!!!

powiem Ci szczerze że się wypaliły conieco - dziś jechałem wieczorkiem i wyprzedzała mnie M6... przez chwilę miałem jasno przed sobą... a potem M6 pojechała...

ale i tak jest lepiej niż seria :D

to konsola po ciemku... myślę że masz taką samą :D

---------------------------------------------------------

a to moje nowe maleństwo po 4 godzinach zabawy :D

----------------------------------------------------------

klamkę podrzucę Ci jutro, jak złapię chwilę czasu, bo dziś od 1pm do 9pm jeździłem, więc tylko konsolę na szybko pstryknąłem...

pzdr

3VZ.pl

owca

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Listopada 2006, 10:15:18 »

ja jestem z radomia, ale mieszkam w warszawie ;D napewno sie niedlugo odezwe

a co do konsoli to dzieks,moja jest troche inna mam mniej pokretel a wiecej przyciskow ale juz widze u mnie chyba prawie wszystkie zarowki sa przepalone (zegarek ci nie dziala ?). I dziury wokol tych manetek masz takie same wiec to normalne w tych camry. Ok dzieks jeszcze raz
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2006, 10:22:50 wysłana przez owca »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Listopada 2006, 11:44:48 »
U MNIE ???? COŚ NIE DZIAŁA ?????  :furious3:

tak na serio, to jedynie funkcja przyspieszania nie działa tak jak powinna  :grin:

zegarek działa dopiero po przekręceniu kluczyka w ACC

przyciski są cudne, planuję przerobić, chociaż z drugiej strony u mnie do podświetlenia tej konsoli są 3 żarówki, a tam do każdego przycisku osobna :D no i zupełnie inne wtyczki, i jeden dodatkowy silniczek by trzeba, więc na razie nie ma kiedy, i nie ma za co...

sprawdź najpierw czy nie jest coś odpięte, albo jakiś bezpiecznik... ale bezpiecznik jest jeden ( DOME 20A ), więc nie świeciłoby Ci nic, i nie działałby EFI...

pzdr

« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2006, 11:47:51 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Listopada 2006, 13:13:45 »
Tak, przy "guziczkach" jedna żaróweczka do podświetlenia pokręteł a reszta w "guziczkach", przy "suwaku" dwie żaróweczki - jedna do pokręteł i jedna do "suwaka".

Przy wymianie żarówki podświetlenia pokręteł kupujesz na cpnie (1zł) lub w sklepie motoryzacyjnym (80gr). Jest to standardowa żarówka do deski rozdzielczej, 12V 1,2W.

Przy "guziczkach" trochę trudniej. Żarówki dostaniesz w sklepach elektronicznych (80gr), jednak trudno dostać białe. Owszem, są zielone, jednakże trochę ciemniej świecą. Jeżeli faktycznie masz spaloną większość - proponuję wymienić wszystkie.

Z drugiej strony nigdy nie spotkałem się z tym aby wszystkie się spaliły - to dość nietypowe i moim zdaniem bardzo nieprawdopodobne. Jedna, dwie - OK, ale wszystkie?

owca

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Listopada 2006, 13:31:51 »
tzn u mnie przycisk swieci jak go wcisne, ale nie ma podswietlenia obrazka , tego jaki nadmuch jest wlaczony. Ja juz sie przywyczailem i jak po ciemku chce zmienic rodzaj nadmuchu to wiem gdzie wcisnac, ale jak wioze jakiegos pasazera i chce cos zmienic to mi klika rozpaczliwie po wszystkich przyciskach i nie wie ktory co robi. Dlatego jesli mialby ktos zdjecie z podswietlenia konsoli srodkowej z wersji z przyciskami bylbym bardzo wdzieczny

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Listopada 2006, 14:46:29 »
Z drugiej strony nigdy nie spotkałem się z tym aby wszystkie się spaliły - to dość nietypowe i moim zdaniem bardzo nieprawdopodobne. Jedna, dwie - OK, ale wszystkie?
Po kilku latach jest to możliwe..
Ja miałem pomysł na wymianę wszystkich żaróweczek na nowoczesne LEDy, ale chwilowo nie mam czasu by pogrzebać w lexie - jak wykonam tą pracę to się podzielę zdjęciami i wrażeniami. Rozwiązanie ciut droższe, ale na pewno na całe życie samochodu..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Listopada 2006, 17:19:30 »
ale na pewno na całe życie samochodu..

pytanie czy będziesz nim jeszcze tyle jeździł, że zdążysz się tym nacieszyć :D

pomysł spoko, ale jakoś nie uśmiecha mi się ponowne rozbieranie tego wszystkiego... może w wakacje :D

pzdr
3VZ.pl

owca

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Listopada 2006, 14:09:28 »
zeby uswiadomic wam dlaczego sie pytam o to podswietlenie, zrobilem wczoraj telefonem komorkowym fotke mojej konsoli,

[/quote]
« Ostatnia zmiana: 22 Listopada 2006, 16:41:06 wysłana przez ayrsen »

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Listopada 2006, 22:08:21 »
To proste - brudne szkło zegarka - zdejmij i wypucuj - zobaczysz , ze pod spodem coś świeci ;-)
Spalone żarówki od podświetlenia - 3 sztuki wciskanych żaróweczek - będziesz potrzebował kapturki
Nad spalone żaróweczki 2W po 0,8PLN (jeśli bywasz w Wawie to kupisz je w podziemiu przy Rondzie Jazdy Polskiej) - Giełda elektroniczna.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Listopada 2006, 02:25:02 »
To proste - brudne szkło zegarka - zdejmij i wypucuj - zobaczysz , ze pod spodem coś świeci ;-)

taa, już się z tym Ciebie raz posłuchałem, to własnego zegarka potem nie poznałem :D

:icon_pray:

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl