Autor Wątek: chce miec chlapacze  (Przeczytany 2733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

owca

• Gość
chce miec chlapacze
« dnia: 24 Listopada 2006, 09:02:12 »
mam wersje camry bez chlapaczy, juz mnie to zaczyna denerwowac bo co ja umyje a pozniej pojezdze to caly spod jest uwalony w blocie. Chcialbym wiec dokupic i zamontowac chlapacze. W zwiazku z tym mam pytanie, jak one sa przymocowane, czy do nadkola (tego czarnego plastiku) czy moze jakos do blotnika od spodu. Czy bede musial cos rozwiercac i kombinowac czy poprostu moze wyjme jakies zaslepki i dokrece. Bo jak bedzie duzo roboty to jednak przezyje bez tych chlapaczy (teraz mam waskie opony 195 i od tylu moja toyotka wyglada troche dziadowsko)

etz257

• Gość
Odp: chce miec chlapacze
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Listopada 2006, 14:47:10 »
Ja kupiłem chlapacze używki za 50 lub 80 zł/szt. ale raczej za 50 zł,dokładnie nie pamietam (na allegro). No montaż jest prosty, każdy chlapacz na 3 blachowkrętach, ja nic nie musiałem wiercić i też pewnie nie bo miejsce już jest przygotowane fabrycznie tylko ktoś kto kupował nowe auto za 150 kzł pożałował 400 zł na chlapacze albo ktoś wykręcił i sprzedał :) bo uważał ze mu nie sa potzrebne, albo wykręcił przez sprzedażą:).

owca

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopada 2006, 15:05:01 »
Ja kupiłem chlapacze używki za 50 lub 80 zł/szt.

ale to kupiles orginaly zeemontowane z camry, a czy np takie tez beda dobre ? http://allegro.pl/item141869618_chlapacze_toyota_wszystkie_modele_sprawdz_.html

Pozatym to gdzie moge poczytac o jakis wersjach wyposazeniowych camry bo np widze ze niektore maja spryskiwacze z przodu, spojlery, chlapacze, progi a inne sa tak samo gole jak moja (mam jedynie alusy i nakladke na wydech - chyba taka jaka maja wszystkie v6)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Listopada 2006, 18:37:05 »
kup używki oryginalne - wtedy będziesz wiedział dlaczego :) na pewno dostaniesz na allegro w dobrej cenie... są z mięciutkiego plastiku, a nie z jakiejś gumy, i pasują tak, ze aż miło popatrzeć...

aha, są takie same dla kombi jak i dla sedanki...

co do wersji, to były zasadniczo trzy w EU : XL, GL, GX, przy czym GX było zarezerwowane tylko dla V6, a XL i GL to 2.2. No i XL były oferowane w Szwajcarii, Holandii i Szwecji... a w Polsce oficjalnie tylko V6 GX...

w US były LE i SE i CE o ile dobrze pamiętam...

co do wyposażenia : to już zależało od tego, co ktoś zamówił przy kupnie, i w jakim kraju to było...

niektóre V6 nie mają spryskiwaczy, nawet mimo tego że mają poduchę, skórę, i środkową konsolę na przyciskach... a w Szwecji, czy Norwegii nawet XL z siedzeniami z ceraty i szybami na korbę miała spryskiwacze i grzane siedzenia...

znowu kanadole nawet w V6 potrafiły mieć bębny z tyłu i brak ABSu, a np. podświetlany zamek w drzwiach kierowcy...

widziałem też V6 bez poduchy, klimy, grzanych siedzeń, spryskiwaczy, ale za to ze skórą w środku :D

całkiem możliwe że chlapacze były w opcji, i kosztowały kosmiczną kasę... ale ciężko mi coś na ten temat wyrokować...

pzdr

3VZ.pl

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Listopada 2006, 00:14:18 »
Raczej kosztowały sporo - sztuka w ASO kosztuje.... 220PLN ;-))) bez śrub montażowych . Ja do obu camry też zdobyłem używki - montaż łatwy - a korzyści spore - brak błota na obudowie lusterek przy ostrym przyspieszeniu ;-))
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Listopada 2006, 21:20:29 »
mam fajny pomysł na wątek w dziale "zamienię" :

zamienię 2.2 z chlapaczami, na V6 w stanie dowolnym  :grin:

a tak serio, to na allegro powinno coś być  :-) tyle ostatnio Camry jest że aż przyjemnie poprzeglądać czasem :)

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl