Autor Wątek: Jak ustawić światła w camry??  (Przeczytany 9487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
Jak ustawić światła w camry??
« dnia: 04 Grudnia 2006, 20:28:03 »
Jak ustawiić światła w camry 94'' ??

W mojej camry coupe światła mijania świecą nawet dobrze ale jak włącze długie to wygląda to mniejwięcej jak światło z dachu dyskoteki ;-) oświetlam czubki drzew.
jak stane przed bramą w garażu w odległości ok 6m. to oświetlam światłami mijania do wysokości ok 0,5m.
często podczas mijania sie z innymi samochodami dostaje po oczach długimi bo oślepiam innych

please o jakieś instrukcje regulacji!

acha - jest to wersja canadyjska - czy są w niej jakieś inne światła?
(jak sprawdzić?)
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2006, 20:30:17 wysłana przez coupe »
16l / 100 LPG

olo23

• Gość
Odp: Jak ustawić światła w camry??
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Grudnia 2006, 22:45:12 »
witam.
Mam identyczne auto jak twoje. Też coupe 1mz z 94 :D miło czasem zobaczyć coupe tym bardziej że wielu nawet nie ma pojęcia że camry była produkowana w tej wersji. Żarówki z przodu masz HB3 i HB4. Zmieniałem ostatnio na philips blue vision. Naprawdę odmłodziły bandziora o kilka lat. Jak otworzysz maskę to przy lampach masz śruby do regulacji. Podjedź wieczorkiem do ściany i podreguluj sobie ich wysokość. Poza tym mamy lampy symetryczne, czyli lewa i prawa świecą jednakowo. Światła takie są zabronione w europie. Powinny być asymetryczne, czyli lewa świeci krócej i nie oślepia jadących z naprzeciwka. No ale orginałów się nie zmienia za to trzeba panu na przeglądzie dać na dobrą flaszkę bo i do braku tylnej przeciwmgielnej się doczepia...    Pozdro

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudnia 2006, 23:43:48 »
coupe - wybierz sięna stację diagnostyczną, i niech Ci ustawią...

ja byłem z moimi Xe do sprawdzenia, i nikt mi problemów nie robił...

a ustawili przynajmniej na taką wysokość jak trzeba, i od razu zaczęły inaczej oświetlać drogę :D

co do zmieniania oryginałów, to zaryzykowałbym stwierdzenie że jeśli nie są po FL, to przy odrobinie dobrej woli można je zmienić na EU, i od razu będzie lepiej świecić...

no, albo "jedyna słuszna" przeróbka :D

pzdr
« Ostatnia zmiana: 04 Grudnia 2006, 23:45:58 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Grudnia 2006, 19:34:36 »
Cytuj (zaznaczone)
asymetryczne, czyli lewa świeci krócej i nie oślepia jadących z naprzeciwka
to nie to swiatla symetryczne NIE OSLEPIAJA bardziej niz asymetryczne poprostu daja swiatlo rozlozone rownomiernie na calej szerokosci widmo switla wyglada tak:
Symetryczne   ____   _____
Asymetryczne __/ ___/   :-)
Asymetryczne swieca wysoko na prawa strone czyli na pobocze zeby lepiej je doswietlic co wcale nie znaczy ze lewa lampa swieci krocej.
Wystarczy spojrzec w soczewki reflektora europejczyka i amerykana i od razu mozna to zauwazyc :-)

SIRKRIS5

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Grudnia 2006, 19:50:41 »
12 PLN - KOSZT USTAWIENIA SWIATEŁ  / WARTO SIE BRUDZIC ?/  DECYZJA NALEZY DO CIEBIE...

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Grudnia 2006, 00:03:46 »
Ja mam raczej ___/ ___/ coś takiego  :grin: :grin:

Jutro ustawiam na stacji diag. zobaczymy co bedzie.
No i oczywiście zmienie żarówy na coś ładniejszego.

Pozdr.
16l / 100 LPG

Offline coupe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Grudnia 2006, 21:47:51 »
Ustowione. :grin:
14zł  :cry:
W końcu widze i inni tez widza ;-)
16l / 100 LPG

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Grudnia 2006, 15:29:56 »
Cytuj (zaznaczone)
Zmieniałem ostatnio na philips blue vision
Olo a jak wygladaja BV jako swiatla do jazdy dziennej bo chce zmienic dlugie ale nie wiem czy wogole beda swiecic jako dzienne i czy wtedy tez beda mialy tez ta fajna niebieska poswiate  :-)

owca

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Grudnia 2006, 16:34:48 »
Cytuj (zaznaczone)
Zmieniałem ostatnio na philips blue vision

jak gdybys mogl zrobic zdjecie jak te swiatla swieca, bo ja chcialem sobie tez zminic wszystkie zarowki na blue vision
postojowki, mijania i dlugie.
Czy na wszelki wypadek moglby ktos napisac dokladnie jakie rodzaje zarowek mam kupic (bo np wiem ze do mijania sa h4 ale z ta podstawka z 3-ma wypustkami a nie okragla - czy jakos tak )

// dobra cofam to pytanie, kupuje komplet blue vison na przod 4x H4 i 2x w5w, jak tylko je dostane i zamontuje to zrobie fote i pokaze jak to wyglada
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2006, 19:59:36 wysłana przez owca »

przemo.

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Grudnia 2006, 01:24:20 »
owca,

H4 u Ciebie są mijania i drogowe (zew. żarówka), a H1 drogowe (wew. żarówka) wiec nie kupuj 4x H4 :)
jak kupisz na allegro, to są sprzedawcy, co dodają W5W darmo.
ja kupiłem do swojej kanady i czuję róźnicę... :) świeci prawie jak "europa" sienia :) ale właśnie to "prawie" :)

olo23

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Grudnia 2006, 10:08:45 »
Łukasz,
Do jazdy dziennej aż takiego efektu nie ma na bv jak na mijania czy drodowych. Natomiast w porównaniu do tych klasycznych żółtych to niebo a ziemia. Oczywiście największy efekt bv jest wieczorkiem. Początkowo bv wsadziłem na mijania i drogowe to aż się przeraziłem jak zobaczyłem jakie paskudne żółte są w postojowych no i szybko do norauto po 5w5. Postaram się zrobić jeszcze dziś zdjęcia i zamieścić je na forum. PZDR...

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Grudnia 2006, 12:13:52 »
Dzieki balem sie wymienic bo one maja inny zarnik i nie bylem pewny co sie zacznie z nimi dziac na dziennych i czy wogole beda swiecic.
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2006, 13:14:02 wysłana przez Łukasz »

owca

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Grudnia 2006, 13:06:12 »
Łukasz,
Do jazdy dziennej aż takiego efektu nie ma na bv jak na mijania czy drodowych. Natomiast w porównaniu do tych klasycznych żółtych to niebo a ziemia. Oczywiście największy efekt bv jest wieczorkiem. Początkowo bv wsadziłem na mijania i drogowe to aż się przeraziłem jak zobaczyłem jakie paskudne żółte są w postojowych no i szybko do norauto po 5w5. Postaram się zrobić jeszcze dziś zdjęcia i zamieścić je na forum. PZDR...

tez dzis zalozylem bv h4 i bv 5w5, wieczorem tez cpykne fote i jutro w dzien tez ;) i pokaze na poprzednich fotkach jakie sa roznice

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Grudnia 2006, 13:49:30 »
Ja mam BV caly czas ale tylko w mijania i bardzo je oszczedzam  :laugh:
w postojowki wlozylem diody "biale" ale ze byly bardzo fioletowe przelozylem je do podswietlenia tylnej rejstracji i teraz wszystko wyglada ladnie a nie wiejsko  :-)

olo23

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Grudnia 2006, 14:27:31 »
Nie ma co oszczędzać! Żarówki stworzono po ty by świeciły tak jak camry po to by kręciła duże przebiegi :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl