To pytanie raczej do Ciebie bo ja znam osoby które dużo wiedzą o autach tej marki... Powiedzmy że znam firmę "od zewnątrz" jak i "od środka"...
Hmm czy to pytanie do mnie? Tak jak napisałem, nie wiem z jakiego Aso korzystasz (nie napisałeś tego), ale z tego z którego korzystam ja nie maja pojecia jak to dziala….
Cały czas piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia, nie masz oryginalnej nawigacji tym bardziej nie miałeś styczności z najnowszą mapą która miesiąc jest w sprzedaży...
Jedyne o czym nie mam pojecia organoleptycznego to ‘nowa’ mapa… - przyznaje nie miałem okazji nia się bawaic.
JBL w życiu nic nie robił dla Toyoty w Europie,
Hmm w takim razie mój blad…. Faktycznie sugerowałem się zdjęciem, gdize radio z aukcji mialo znaczek JBL’a i stad to stwierdzenie….
Mówi Ci coś nazwa AISIN?
Zwróć uwagę że nawet dla Alpine'a robią - skoro się tym interesujesz może coś to dla Ciebie będzie znaczyć
Hmm przejrzyj troche forum, ogranicz przegladanie do dzialu car audio, a znajdziesz tam moje wypowiedzi na temat sprzętu alpinie (będą to wypowiedzi z przed jakiegos już czasu)… to bardzo fajny, dobry sprzet, ale tak do max 2005 roku, bo po tym okresie alpinie spada na leb na szyje (podobnie jak toyota)….. (to oczywiście moje zdanie – chodz nie tylko)
Bez urazy ale z tego co widziałem co miałeś 2 Yarisy i teraz Aven. Czy te Yarisy to wogóle były Japońskie czy Francuzkie? Yaris do linni high-end nie należy więc popieram wymianę seryjnego radia. Avensis - tu car-audio dla osoby która nie jest audiofilem wystarcza...
Hmm po raz kolejny odsylam do przejrzenia forum, na którym znajdziesz wiele moich postow opisujących to jak WSZYSTKIE auta toyoty spadaja na jakości…
Y1 był z japoni, kolejny Francja, ave oczywiście również nie jest japończykiem…
Obecnie corolla jest skladana w japoni, ale jest tak ‘ladnie zrobiona’ ze wolalem zomowiec civica składanego poza Japonia – to daje do myslenia?
Po za tym jeśli chcesz się pochwaliś jakie te Toyotki miałeś to proszę - z chęcią i łatwością to przebiję
No ja osobiście zawsze ‘prezentowalem’ (Ty możesz nazwac to ‘chwaleniem’) co, jak zrobic w aucie itd…
Czekam na ‘przebitki’ i mam nadzieje ze czegos się z nich naucze…
Tylko najlepiej fotki wraz z jakims opisem aby było latwiej….
Cena navi 3500 - zaoszczędzasz 7000, czyli 3500+7000=10500
Powiem Ci ze nie wiem na czym zaoszczędzasz… na przepłaconym sprzecie?
To tak jak w zwyklym sklepiej… kup komputer w Vobisie to zaoszczędzisz dostając drukarke gratis… tylko po co, skoro za ta sama cene w innym sklepie kupisz cos lepszego za ta sama cene?
Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, iż fabryczne rzeczy są drogie, ale to nei znaczy ze są dobre!! Akurat w przypadku firmowych zakupow cena jest najsłabszym wyznacznikiem…
Chyba za bardzo przywiązujesz wagę do marki... podejrzewam że na taką nawigację Alpine'a zrobioną przez AISINA już być nie gadał...
Niestety z navi alpinie nigdy nie miałem doczynienia, ale tu nie tyle chodzi o samo urzadzenie (w przypadku navi), a o dostępne do tego urzadzenia mapy..
Bardzo duzo poruszam się z navi pioniera AVIC-X1R i jest ona ok. przy zalozeniu ze chcemy jechac za granice głównymi trasami… wtedy sprawuje się ok… ale nie daj boze wjechac do miasta z czyms takim – szczególnie w PL!
Oczywisice zdajesz sobie na pewno sprawe z tego ze zakup tego jest również niesamowitym wydatkiem (prawie 4ry lata temu ok. 12 tys) jednak tu za taka cene masz wszystko co jest możliwe do siagniecia, a w toyocie za kwote 10500 zl co otrzymujes?
Pomijam fakt iż w miare nadajaca się mapa wyszla do tego sprzętu tez z półtora roku temu…:/
Nie wszędzie, zwróć uwagę że jesteśmy w pokoju RAV4, do modelu do 11.2005 ramka nie potrzebna, tak jak napisałeś plug&play
W takim razie przyznaje 100% racji – ktos jest do przodu 160 zl…
Sorrki za literowki ale jestem w pracy!;)
pzdr