Autor Wątek: Swiatla- postojówki (F)  (Przeczytany 23671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
Swiatla- postojówki (F)
« dnia: 06 Grudnia 2006, 17:41:01 »
witam, moze to smieszne ale nie moge sie dostac do posotojowek bo chciabym je wymienic moglby ktos dac mi jakeis wskazowki, z gory dzieki

Dodalem do faq Miche
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2007, 15:04:14 wysłana przez Miche »
!!!!WROCEK!!!!

Offline szybki

• Toyot Chodzacy
Odp: swiatla- postojówki
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Grudnia 2006, 18:30:41 »
Nie ma problemu poprostu wyciągasztaki długi biały fason i gotowe. Przy lewej jest troche gorzej bo może akumulator ci troche zawadzać, prawa lampa jest dużo lepiej może trzeba będzie wyciągnąć zbiorniczek wyruwnawczy. Ogólnie łatwizna nawet teraz po ciemku bym je wymienił.

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Grudnia 2006, 19:36:45 »
witam wlasnie o to przy akumulatorze chodzi, bo o ile akumulator mi nie przeszkadza to przeszkadza mi to ze pod ta biala oslonka-plastikowa do postojowek nie mam miejsca zeby  ja zlapac i obrocic, ten plastik trzeba przekrecic a tu patrze ze na dole pod nim jest jakas zabudowa czegos i nie moge go zlapac i przekrecic... :oops:chyba jestem malo zdolny :-(
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2006, 22:39:17 wysłana przez Zigi »
!!!!WROCEK!!!!

Budrys

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Grudnia 2006, 22:48:49 »

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Grudnia 2006, 23:10:28 »
docelowo tak ale teraz zminialem zarowki na 100w/90 i chcialem dac niebieksie postojowki.........ale tak jak mowie chce dac postojowki led ...tylko teraz denerwowala mnie ta zolta powiata z tych orginalnych
!!!!WROCEK!!!!

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Grudnia 2006, 23:19:03 »
a jescze cos......a w palnie to led chciabym dac w kierunkowskazy przod tyl i w tylnie stopu i pozycyje no ale to pzoniej.... :grin:
!!!!WROCEK!!!!

Qba

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Grudnia 2006, 00:13:39 »
docelowo tak ale teraz zminialem zarowki na 100w/90

Matko, następny oślepiacz! Litości nie masz, człowieku. Nie dość, że inni będą mieli w stosunku do Ciebie mordercze instynkty, to jeszcze szybko sobie zniszczysz lampy. Lepiej zmień na 55/60W o podwyższonej jasności, markowe, homologowane.

a jescze cos......a w palnie to led chciabym dac w kierunkowskazy przod tyl i w tylnie stopu i pozycyje no ale to pzoniej.... :grin:

Przerywacz kierunkowskazów odmówi współpracy. W Carinie jest zwykły, bimetalowy, a ten nie znosi eksperymentów.

Nie mówiąc już o tym, że przy pierwszej lepszej kontroli tracisz dowód rejestracyjny, a o legalnym przejściu badania technicznego nie powinno być mowy. Oświetlenie zewnętrzne musi być homologowane i powinno spełniać określone warunki techniczne.

Moderatorom proponuję założyć dział "Tuning nielegalny" i umieszczać tam wszystkie wątki dotyczące niehomologowanych przeróbek oświetlenia, ksenonów bez poziomowania i spryskiwaczy, "sportowych" wydechów, krat na kangury itp.

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Grudnia 2006, 01:20:57 »
no to mi pojechales .....az mi glupio teraz
!!!!WROCEK!!!!

Qba

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Grudnia 2006, 14:57:02 »
no to mi pojechales .....az mi glupio teraz

Bez urazy :)

Na pl.misc.samochody jest mnóstwo wątków na ten temat. Tutaj zresztą też lampy bez homologacji mają status "wyklętych".

Osobiście nie mam nic przeciwko tuningowi ani "poprawianiu fabryki", o ile to jest legalne, nie odbywa się kosztem innych użytkowników dróg oraz sąsiadów na osiedlu oraz nie wpływa ujemnie na bezpieczeństwo. Sam chciałbym mieć tylne światła w technologii LED, na razie na rynku nie ma odpowiednich lamp.

Moja propozycja działu "tuning nielegalny" służyłaby głównie jako zbiór informacji o tym, czego nie należy robić. A pomysłowość ludzka nie zna granic :)

gregory_13

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Grudnia 2006, 20:56:43 »
Witm

Ja po kontroli niebieskich zrezygnowalem z postojowek LED, ale znalazlem alternatywe dajaca ladne biale swiatlo

- PHILIPS BLUE VISION H4 55/60W - ladne biale swiatlo (mylem tez lamy od srodka)
- PHILIPS BLUE VISION H3 - przednie przeciwmgielne biale swiatelko
- PHILIPS BLUE VISION W5W - postoje i tez ladne biale swiatlo
- PHILIPS VISION PLUS - wpakowalem do STPU z pozycja, wstecznego, tylnich przeciwmgielnych
- OSRAM DIADEM - kierunki przednie i tylnie

Zabieg kosztowny ale mysle ze bylo warto, no i niebiescy nie maja nic do powiedzenia.

Budrys

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Grudnia 2006, 22:43:59 »
jakie polecasz postojówki ?
muszę zrobić prezent pilnie

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Grudnia 2006, 12:14:10 »
tez myslalem nad tymi philipsami ale przyznam sie szczerze ze zeby przetestowac to 100/90W to byla ciekawosc, ale przyznam sie ze efekt jest niesamowity chociaz moze nie legalny....a odnosnie philipsow testowal ktos z was philips silver vision?
!!!!WROCEK!!!!

gregory_13

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Grudnia 2006, 14:14:17 »
tez myslalem nad tymi philipsami ale przyznam sie szczerze ze zeby przetestowac to 100/90W to byla ciekawosc, ale przyznam sie ze efekt jest niesamowity chociaz moze nie legalny....a odnosnie philipsow testowal ktos z was philips silver vision?

jam mialem philips silver vision i byly OK, swiatlo prawie biale, droga ladnie oswietlona, zostal bym przy nich ale za namowa kumpla zmienilem na blue vision gdzie swiatlo jest bielsze i co za tym idzie lepszy efekt.

pozdr

bosaq

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Grudnia 2006, 18:31:45 »
co grozi za jazde z niebiekimi postojowkami? (nie LED)   :icon_police:

qwerty123

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Grudnia 2006, 20:00:31 »
za niebieskie postojówki grozi zabranie dowodu rej.
« Ostatnia zmiana: 31 Grudnia 2006, 09:57:00 wysłana przez ayrsen »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl