Autor Wątek: Swiatla- postojówki (F)  (Przeczytany 23673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MaLy_RaDeK

• Gość
Odp: swiatla- postojówki
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Grudnia 2006, 20:17:53 »
A ja zmienilem dzis led'y na BlueVision...
Szkoda nerwow...  :wink:

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Grudnia 2006, 09:52:29 »
Ledykiedys mialem w postojowych ale wygladalo wiejsko  :grin:
ale za to biale diody bardzo ladnie wygladaja w podswietleniu tablicy rejstracyjnej  :-)

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Października 2007, 16:26:06 »
kupiłem dzisiaj białe led-y na postojówki, zamontowałem i..... zdziwko, w jednym świeci na biało w drugim daje niebieską poświatę. Co zrobić z tym fantem? Były kupione w sklepie, oryginalnie zapakowane. Chyba trzeba będzie kiedyś zainwestować w markowe np te PHILIPS BLUE VISION W5W jak kolega gregory_13 polecił
Made in Italy

Offline Miche

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Października 2007, 16:33:39 »
junior dal bys rade fotke zrobic jak to wyglada  :icon_pray:
Focus II 1,6 :)

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Października 2007, 18:14:44 »
sorki że tak późno, tak to się prezentuje:

Made in Italy

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Października 2007, 10:29:45 »
Tak dziwnie to świeci,nie oświetla całego wnetrza lampy.Gdzie wsadzone sa te LED-y,w miejsce żarówki postojowych?

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Października 2007, 12:33:31 »
tak, na pewno zamontowane są w odpowiednie miejsce tak więc takową pomyłkę wykluczam. Zapewne towar jest kiepskiej jakości i wkradł się błąd jakiś dlatego już zamawiam Philipsy i mam nadzieje że będzie oki. Pozatym nawet jak jest ciemno to czy jedna czy druga bardzo słabo świecą więc wyjście jest jedno
Made in Italy

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Października 2007, 13:45:27 »
Zamiast drogich philips-ów kup tańsze LED-y o wiekszej mocy i wiekszym kacie rozproszenia światła.Są do wyboru różne moce od 1-3W i te na pewno dadzą sporą ilość swiatła.Można wsadzić np. 2 fluxy obok siebie i tez bedzie dobrze.

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Października 2007, 14:10:56 »
te Philipsy w cale nie sa takie drogie, ok 12-15 zł a te led-y które kupiłem to 10 zł więc jak zawsze lepiej firmowe i mieć pewność. A mógłbyś carinus przykładowy link dać z allegro tego o czym pisałeś?
Made in Italy

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Października 2007, 15:49:44 »
Ja na próbę miałem coś takiego http://allegro.pl/item254637569_zarowki_led_w5w_hyper_power_180st_80000mcd_nowosc.html
Świeci to mocniej niż zwykła żarówka i to bieluteńkim światłem, jednak nie rozświetla idealnie całego klosza i zbyt mocno odcina się od koloru dawanego przez H4 (nawet BV).
Jak dla mnie każde diody w reflektorach to wiocha  :grin:
Te posiedziały u mnie 2 dni :] Wole dobre H4 + postojówki bluevision. Wygląda to normalnie ;]

Za to zamontowałem sobie coś takiego http://allegro.pl/item254637593_zarowki_led_ba9s_hyper_power_180st_80000mcd_nowosc.html w miejsce standardowych żarówek przy schowku na okulary i coś takiego http://allegro.pl/item254637613_zarowka_rurkowa_hp_dpi_36mm_nowosc_tanio_.html w lampce podsufitki. W nocy mam zdecydowanie jaśniej w środku. Przy czym do lampek przy schowku na okulary trzeba wstawić jakiś odblaślnik skierowany pod odpowiednim kątem. To, co standardowo jest w środku nie jest przeznaczone do światła kierunkowego. Natomiast plastik lampki podsufitki dostatecznie dobrze rozprasza światło ;]
« Ostatnia zmiana: 14 Października 2007, 15:51:16 wysłana przez Dagon »

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Października 2007, 16:31:22 »

Jak dla mnie każde diody w reflektorach to wiocha  :grin:

Pomimo tego jednak założyłes diody.Każdy potrafi założyć diode w miejsce żarówki,tylko nie każdemu bedzie to swieciło.Światło musi padać na lustro reflektora i dopiero wtedy bedzie się ładnie odbijać.Dla mnie każda mądrze załozona dioda to mniejsze zużycie energii i wieksza żywotnosc elementu.Na allegro jest sporo diodek ale w wiekszosci są mocno przereklamowane jezeli chodzi o jasnośc i kąt padania snopa światła.Osobiscie kupuje takie rzeczy w sklepie elektronicznym gdzie mogę to naocznie sprawdzić w działaniu.

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Października 2007, 16:39:52 »
właśnie podobnie wyglądające kupiłem jak ty pokazałeś dagon tutaj=> http://allegro.pl/item254637569_zarowki_led_w5w_hyper_power_180st_80000mcd_nowosc.html

nigdy więcej. Shit i tyle. Zamawiam Philipsa albo kupie w sklepie i dam znać jak efekt.
Made in Italy

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Października 2007, 19:46:20 »
Kup tradycyjne a w wolnej chwili mozesz sie pobawic z diodami.Jak dojdziesz do wprawy z montażem to zaręczam że pozostawisz jednak diody.

Offline junior

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 14 Października 2007, 23:16:12 »
a co z montażem? tam dużej filozofii przecież nie ma :oops: wyjąć akusa, przekręcić plastik, wysunąć i wyjąć żarówke a potem wcisnąć diode i przykręcić. Czy kwestia złego/dobrego przykręcenia ma wpływ na kolor? Jutro jeszcze poprzekładam led-y miejscami i zobacze jaki efekt.
Made in Italy

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Października 2007, 23:28:02 »
A ja mam pytanko czy diody z allegro do swiatel tylnych i kierunkowskazow swieca porownywalnie mocno do zwyklych zarowek?? Pytam bo chce wymienic, a diodowe w5w ktore kupilem sa sporo slabsze od standartowych.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl