Autor Wątek: "Zupa" dla Yarisa  (Przeczytany 15892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Darus

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Października 2004, 12:12:28 »
GAK, ojj powiem Ci że jeżdze dużo szybciej... ale ostatnim czasu jakoś tak nie chce mi siępędzić rożnica czasu wychodzi z 20min... a sobie przy okazji odpoczne, mniej zmeczony jestem.

Dobra bo zaraz będzie OT. Przepraszam

Puffy

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Stycznia 2005, 15:16:14 »
A ja tankujęprzede wszystkim na Shell'u i Statoil'u. Polecam Supreme, która jest zdaje sięciut tańsza od V-power 95. Naprawde świetne paliwko. Dodam, że na V-powerze i Supremie, a szczególnie na tym pierwszym spalanie jest niższe, czyli w zasadzie opłaca się. Do tego silnik w idealnej czystości. Na Orlenie sie przejechałem na jakości, nie polecam!!! Potrafi silnik chodziś, jak w traktorze i nie przekraczać 40km/h....paliwo do spuszczenia, silnik do przeczyszczenia!

jackk7

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Maja 2005, 18:35:45 »
kiedys byly testy w Auto Świecie różnych stacji w Polsce. Wynikało z nich, ze paliwo może być różne zawsze i wszędzie ale raczej pewniejsze na stacja markowych: np.Statiol, Shell. BP czy nawet Orlen, ktoremu osobiście nie ufam. Często stare stacje a i pracownicy, pamiętający "stare" czasy, kiedy kierowcy byli wdzięczni, ze dostali paliwo a o jakości to nikt nie marzył. Myślę, że generalnie lepsze stacje nowsze bo mają czyściejsze i szczelniejsze zbiorniki. Natomiast przestrzegałbym przed paliwami nie 95. Dlaczego-bo ich nikt nie sprawdza, kiedys jak zatankowalem na BP 98 ty spalił więcej i nie miał siły jechać. To samo v-Power, naciąłem się, zresztą na Wegrzech. Od tamtej pory tylko 95 i to na tzw. firmowych tankuje.

busvald

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Maja 2005, 00:14:06 »
Ja tankowałem zawsze na BP 95 i robiłem po mieście na baku 540 km i musiałem juz szybko tankować, potem zacząłem lac 98 i samochód robił mi o ok. 50 km wiecej wiec dochodziłem do 600 km na baku. Jednak z faktu iż paliwo na Jet`cie jest tańsze, bo np. dziś tankowałem 98 za 3.96 pln (na BP 4.25) tankuje właśnie na Jet`cie. I na tym paliwie też robie pod 600 km na baku więc jakościowo musi być takie samo (tzn. pod względem ilości oktanów bo czystość paliwa to inna sprawa).

Nabrałem zaufania do Jet`a i moge go polecić spokojnie, w warszawie niedaleko woli są 2 stacje przy zachodnim przy tunelach a  druga na wylocie na Poznań po prawej (przed Tesco ok 4 km.)

Kwieczor

• Gość
JET
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Maja 2005, 07:14:41 »
Zgadzam sięz Busvaldem
od kilku miechów zalewam na JET (wiadomo - kasa) - spalanie podobne, jakość podobna, tankuje w zasadzie tylko na 2 stacjach:
JET Łazy przy trasie "7" - bo mam obok chaty
JET w Łodzi przy Pabianickiej / Włókniarzy (jak jeżdżędo rodzinki)

Prawie za każdym praktycznie razemdojeżdżam do 600 km przed zapaleniem rezerwy a codziennie dymam 40 -60 kmpo W-wie: Aleja Krakowska w 2 strony - więc wiecie jaki korek i wychodzi mi spalanie zawsze poniżej 7 litróe (6,5 do 6,8, jak jadędo Łodzi - poniżej 6,3)

"szkoda tylko punktów z BP" ;)))))))

pozdrawiam,

adi

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Maja 2005, 07:32:13 »
gytyh

Hicks

• Gość
Re: JET
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Maja 2005, 10:08:59 »
Cytat: Kwieczor
Zgadzam sięz Busvaldem
od kilku miechów zalewam na JET (wiadomo - kasa) - spalanie podobne, jakość podobna, tankuje w zasadzie tylko na 2 stacjach:
pozdrawiam,

Też tankujęczęsto na Jet-cie. Nie wiem jak w Łodzi ale tutaj Jet ma promocjęw weekendy polegającą na zrównaniu ceny 98 do 95. Jety to są relatywnie nowe stacje, a ich paliwo mnie jeszcze nie zawiodło.
Adi: najtańsze paliwo w Wawie (a czasami to chyba w całym kraju) jest na Puławskiej w kier. Piaseczna licząc od Geanta. Masz tam dwa Jety. Tak jak pisze Busvald masz jeszcze Jeta przy rondzie zesłańców.
Co do cen paliwa w Piasecznie to pełna powaga - ceny które tam są to nie ma szans znaleźć na trasie np. Wawa - Szczecinek, via Bygoszcz-Toruń.

adi

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Maja 2005, 15:07:03 »
.www

adi

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Maja 2005, 15:09:19 »
.

Offline simper

• Toyot Leżący
  • *
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Maja 2005, 17:16:16 »
a ja tam zawsze v-power racing:)

gorek86

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Maja 2005, 21:20:49 »
Nie wierzcie w to, że V-power racing,Supreme czy Bp ultimate dają jakiś zawużalny przyrost mocy.Dają od 0,5 do 1,7% a to jest nic.żadnej różnicy w osiągach nie zauważycie.choć trzeba przyznać, że jest to paliwo lepsze jakościowo od tych "zwykłych"(ma dużo mniej siarki-dłuższa żywotność silnika)

wwwoland

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Maja 2005, 08:37:00 »
Ja też jakos nie zauważam różnicy w osiagach na tych super paliwach. Zreszta nie tak dawno był test tych paliw chyba w Auto Swiecie. Wyszło, że wzrost osiągów sięga 0,5-2%. I z tego co pamiętam to jedne z najlepszych wyników osiagano na paliwie suprma95 ze Statoil. Jedyne co zauważyłem u siebie to troszkęwieksze spalanie na paliwie 98 oktanów. Ja tankuje na stacji Orlenu (przeważnie ta sama stacja) i jestem zadowolony - dynamika spoko autko pali ok 5 litrów. Nie wiem dlaczego tak narzekacie na Orlen. W sumie to paliwo na wszystkich stacjach pochodzi z naszych polskich rafineri wyjatkiem sa tylko niektóre "super" paliwa. A ja jak nie widze różnicy w jakości i cenie to wole zeby moje pieniadze zostały w kraju a nie popłyneły za granice.
wwwoland

Offline uniorek

• Toyot Leżący
  • *
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Maja 2005, 14:31:18 »
dzis zatankowałem do fulla i wyszło 40l na 530 km cyli jakies 7,55/100
te 530 na zwykłym 95 z Orlena
530 = 150 trasa + 380 miasto

Musze przyznac ze swojego autka nie oszczedzałem

adi

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Maja 2005, 16:10:12 »
Cytat: uniorek
dzis zatankowałem do fulla i wyszło 40l na 530 km cyli jakies 7,55/100
te 530 na zwykłym 95 z Orlena
530 = 150 trasa + 380 miasto

Musze przyznac ze swojego autka nie oszczedzałem

full fullowi nei rowny :adiabelek  jak lejesz do odbicia pierwszego czy katujesz jeszcze dystrubutor :chmmm  bo to tez na tym wychodzi mala roznica :wink:

zdanek

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Maja 2005, 13:26:32 »
Witam!
Ja też od dłuższego czasu tankujęna Jetach w Łodzi. Ogólnie jestem zadowolony bo na innych stacjach podchodzi gość od nalewania i namawia jeszcze do innych zakupów czego b. nie lubię. Zawsze odpowiadam, że wacha jest wystarczająco droga.
Ostatnio jednak podsłyszałem chyba dzwoniące zawory a po tankowaniu na Shellu dźwięk ustał. Zbieg okoliczności, czy może brzęczało coś innego?
Pozdrawiam!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl