Autor Wątek: "Zupa" dla Yarisa  (Przeczytany 15881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CarinaGTI

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Maja 2005, 15:47:01 »
a ja zrobiłem moje 500km (50/50 trasa - miasto) i ca. połowa baku :D
szkdoa, że D4D nie ma kompa dot. spalania i innych parametrów procz average speed  :cehhh

flymar

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Maja 2005, 09:58:11 »
A ja zawsze VPR. Może i nie ma osiągów lepszych, ale sprowadzane bezpośrednio z Niemiec, więc sądzęże jest mniejsze prawdopodobieństwo chrzeczenia. No i Smartpointów za to paliwko jest więcej, chociaż te całe punkty to śmiech wielki. Może za rok będzie mnie stać na darmowego hotdoga;)

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Maja 2005, 13:13:12 »
Cytat: flymar
AMoże za rok będzie mnie stać na darmowego hotdoga;)

Raczej bardzo drogiego hotdoga jeśli zsumujesz ile im dopłacałeś co tankowanie do ich "lepszego" paliwa :)
Seat Leon Cupra :D

arkady6

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #33 dnia: 01 Czerwca 2005, 19:11:13 »
Proszęo radę.
Zatankowałem do Yarka paliwko, które prawdopodobnie jest do d...,(głośniej chodzi i jest ospały, ale o dziwo nie spala więcej paliwa, przynajmniej wg kompa) Głupota bo zatankowałem do pełna i szkoda mi to wylewac. Jakie skutki mogą być? Czy jest sens uzupełnic lepszym paliwem?

Smok

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Czerwca 2005, 07:30:25 »
ja bym wyjeździł jak najszybciej i w tym czasie nie katował silnika! Jak będziesz miał opary to zalej Powera na Shelu żeby przeczyścić silnik i gotowe.

Hicks

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Czerwca 2005, 09:34:04 »
Cytat: flymar
A ja zawsze VPR. Może i nie ma osiągów lepszych, ale sprowadzane bezpośrednio z Niemiec, więc sądzęże jest mniejsze prawdopodobieństwo chrzeczenia. No i Smartpointów za to paliwko jest więcej, chociaż te całe punkty to śmiech wielki. Może za rok będzie mnie stać na darmowego hotdoga;)

Właśnie mi przysłali zdalnie sterowane autko za punkty Shella - świetna zabawa z moim Synkiem :)
No, może ja trochęwięcej tym jeżdżę :wink:

Puffy

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #36 dnia: 02 Czerwca 2005, 17:58:25 »
Jak kiedyś miałem do d... paliwo zalane, też niestety do pełna, ale nie w Yarisie, to dolałem specyfik uszlachetniający paliwo STP Foruła do benzyny, taka czerwona. Pomogło!  Zalać proponujęteż paliwo 98 oktanowe, bo to Twoje "arkady6" może powodować spalanie stukowe,bo ma za niską liczkęoktanową.
Wczoraj w radiu słyszałem, że prokuratura gdzieś tam umożyła sprawdę3 stacji paliw fałszujących paliwo ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu. Debile! Inaczej tego nazwać nie można. Koszt badania tego paliwo przez laoratorium wyniósł 30tys. zł! Nie wspominając kosztów remontów silników (te z pompowtryskiwczami też po klikanaście tys zł kosztują, żeby je doprowadzić do użyteczności). Faktycznie niska szkodliwość społeczna...

arkady6

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #37 dnia: 02 Czerwca 2005, 21:06:23 »
Ano niestety Puffy ot, polskie sądownictwo niska szkodliwosc i sprawa umorzona a statystyki rosną...a ci, którzy robia przekręty będą robic dalej bo czują sie bezkarni....ja niestety troche na własne życzenie zrobiłem sobie krzywde, zatankowałem na stacji Rafinerii Gdańskiej, a dopiero póxniej przeczytałem co ludziska o inich wypisują...

piter n

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #38 dnia: 02 Czerwca 2005, 23:58:58 »
A ja dzisiaj zatankowalem na BP po 3,85\l za 50 zlotych mysle ze starczy mi do konca miesiaca

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Czerwca 2005, 00:05:58 »
A moje tegoroczne spalanie przedstawia sięnastępująco:

To okres styczen-czerwiec. Widać wpływ temperatury na spalanie :)
"I love the smell of flames early in the morning..."

Smok

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Czerwca 2005, 20:12:08 »
jeszcze jakbys osie opisał to było by git !!

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Czerwca 2005, 21:12:21 »
Pionowa to jak sięłatwo domyśleć zużycie w l/100 km a pozioma to kolejne tankowania (od stycznia do czerwca)  :)
"I love the smell of flames early in the morning..."

Smok

• Gość
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Czerwca 2005, 21:46:30 »
poziomo powinny być daty :)

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
"Zupa" dla Yarisa
« Odpowiedź #43 dnia: 04 Czerwca 2005, 22:16:47 »
Cytat: Smok
poziomo powinny być daty