Autor Wątek: Nierowne obroty  (Przeczytany 7258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Nierowne obroty
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Listopada 2007, 07:39:53 »
Check Engine zapala ci się najprawdopodobniej bo masz błąd na sondzie lambda. Normalne po założeniu gazu. Trzeba pomęczyć teraz gazownika żeby ci dobrze wyregulował mieszankę wykasował błąd (albo sam to zrób odłączając aku na 2 minuty) i nie powinna się ponownie zapalać.
Witam.
Nie wyrokowałbym że błąd jest na sondzie lambda (ja na przykład miałem na przepływomierzu!)
Podaj nr błędu to Ci pomożemy. Bez tego może się okazać iż ustawianie nie będzie miało sensu.
Pozdrawiam
Obi

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Listopada 2007, 08:03:27 »
wczoraj poszedłem z miernikiem do garażu zobaczyc co z tą sonda i okazalo sie ze caly czas jest napiecie 3.5V i nic sie nie zmienia i teraz pytanie czy to sonda a moze komputer cos nawala?? podobno wersje USA mialy taki problem ze dzialo sie cos z kompem. ten CHECK najprawdopodobniej zapala sie od tego. a co do tego szarpania to chyba pomogło przedmuchanie wszystkich podciśnieniowych przewodow. ściągałem pokolei i sprawdzalem drożność. teraz jest ok. ale CHECK sie swieci nadal

olo23

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Listopada 2007, 09:42:41 »
Nie bądź uparty tylko jedź do tego gazownika. Gaz masz krótko więc trzeba go wyregulować kilka razy zanim będzie śmigał, że aż miło... Mapa paliwa prawdopodobnie nie pokrywa się z mapą gazu i dlatego wywala błąd mieszanki. Czy w ogóle podłączył ci komputerek do instalacji i zrobiłeś z nim kilka kilometrów żeby zebrać punkty mapy paliwa?? Jaką masz instalację??

Cytuj (zaznaczone)
mam jeszcze pytanie czy w roczniku 97 Usa mozna odczytac kod poprzez mruganie kontrolki? tu podobno jest jakis OBDII  i gdzie jest lista kodow bo jakos nie moge znalezc nigdzie:(
W silniku 1MZ-FE nie odczytasz błędów przez mruganie kontrolki bo masz OBDII....
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2007, 09:46:16 wysłana przez olo23 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl