Autor Wątek: problem z otwieraniem centralki pilotem  (Przeczytany 2890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

heveliuss

• Gość
problem z otwieraniem centralki pilotem
« dnia: 16 Grudnia 2006, 22:21:26 »
Witam. Posiadam corolke z 97 roku model e11 3D. Problem jest taki ze nie zawsze po nacisnieciu na pilocie przycisku otwierania lub zamykania centralka reaguje na sygnal. wymienilem baterie w pilocie ale problem jest nadal. Nie wiem gdzie jest ulokowany element zbiorczy do sygnału z pilota centralki. moze ktos z was mial taki problem i potrafi mi pomoc. za pomoaca kluczyka drzwi sie otwieraja bez problemu. centralka oryginana, pilot "denso". pomocy.
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2007, 17:23:19 wysłana przez ayrsen »

Nie_Tylko_Corolla

• Gość
Odp: problem z otwieraniem centralki pilotem
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2006, 11:07:09 »
Moja corollka miała też problem z centralnym. Okazało się, że problemem był mikrostyk w pilocie, z czasem sie poprostu zużywa, ale to łatwo ocenić bo przestaje "cykać", czuć pod palcem. Koszt naprawy śmieszny, mikrostyk w sklepie chyba 0,30 gr wymiana od reki w serwisie 10 zl, nowa bateria i śmiga jak wściekły.

Offline geman

• Początkujący
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2006, 22:23:35 »
wymienilem baterie w pilocie ale problem jest nadal.

A czy wymianę baterii mogę przeprowadzić we własnym zakresie? Pilot się nie rozkoduje?

heveliuss

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Stycznia 2007, 20:07:01 »
Dizkuje za podpowiedzi, pilot "cyka" pod palcem wiec raczej mikrostyki beda wporzadku, bateryjke wymieniełem i działa tak jak i przed wymiana - mysle ze wymiana bateryjki nie wpływa na rozkodowanie pilota, czy ktos wie gdzie miesci sie czujnik zbiorczy centralki????

Offline skroch

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Stycznia 2007, 09:31:15 »
Centralke od tego pilota co zbiera sygnał masz obok schowka po prawej stronie przykręcona jest do ruru co leci pod deska.Trzyma sie na jednej srubce na klucz 10.Jak otworzysz schowek i zerkniesz tam w szczeline po prawej stronie to bedziesz widział.Pozdrawiam :-)

wawald

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Stycznia 2007, 22:40:05 »
gdzie w Toyocie Corolli E11 umiejscowiony jest moduł centralnego zamka

wawald - proszę o minimum, takie minimalne minimum wysiłku...
Odpowiedź była 3 posty niżej... :oops:
ayrsen
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2007, 23:05:11 wysłana przez ayrsen »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl