Autor Wątek: Film: Jak jezdzi D-4D by V-tech :)  (Przeczytany 39678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek_paseo

• Gość
Film: Jak jezdzi D-4D by V-tech :)
« Odpowiedź #75 dnia: 07 Grudnia 2004, 01:55:13 »
Cytat: dEF
Ja na g-techu urwalem 0.3 sekundy do 100, wiec calkiem calkiem. Odchudzanie to dobra sprawa. Odpuscilbym sobie tylko tapicerke, bo naprade praktycznie nic ona nie wazy. Ja na mistrozstwa polski wyjmuje fotel, tylnia kanape, polke i zapas.
Co do paliwa, to janoop w corollce mial duze problemy z wykreceniem dobrego czasu na prawie pustym baku. Dopiero jak zatankowal 1/4 to zdecydowanie poprawil czasy.

W kwestii odchudzania, zrobiłem kalkulacjępowyżej. U mnie, w "tapicerkę" wliczyłem takze np zdemontowane silniczki podnosników szyb. Odchudzanie auta zrobił mi "dla zabawy" moj mechanik, maniak róznych tego typu wynalazków ;-)
Generalnie, to im mniejsza moc wyjściowa, tym większe efekty daje odchudzanie...

dEF

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 07 Grudnia 2004, 01:57:49 »
oj oj oj... ktos tu chyba mocno przesadzil.... mialbys duuuzy problem z wyjeciem tej kanapy, gdyby wazyla 40 kg... podobnie tapicerka... najwiecej wazy przedni fotel i zapas, ale to tez nie sa wartosci astronomiczne.... pamietam jak w top gear odchudzali jaguara i wywalili z niego doslownie wszystko. Zostla zywa blacha. Po zwazeniu okazalo sie, ze odchudzili samochod o okolo 100 kg. Nie musze chyba przypominac, ze jag jest troche lepiej wyposazony i jest zdecydowanie wiecej rzeczy, ktore mozna z niego wyrzucic ;).
Moim zdaniem byloby bosko, gdyby udalo ci sie wyrzucic okolo 40 kg...

tomek_paseo

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 07 Grudnia 2004, 02:09:10 »
Cytat: dEF
oj oj oj... ktos tu chyba mocno przesadzil.... mialbys duuuzy problem z wyjeciem tej kanapy, gdyby wazyla 40 kg... podobnie tapicerka... najwiecej wazy przedni fotel i zapas, ale to tez nie sa wartosci astronomiczne.... pamietam jak w top gear odchudzali jaguara i wywalili z niego doslownie wszystko. Zostla zywa blacha. Po zwazeniu okazalo sie, ze odchudzili samochod o okolo 100 kg. Nie musze chyba przypominac, ze jag jest troche lepiej wyposazony i jest zdecydowanie wiecej rzeczy, ktore mozna z niego wyrzucic ;).
Moim zdaniem byloby bosko, gdyby udalo ci sie wyrzucic okolo 40 kg...

Hmm.. moze i faktycznie troche przesadzilem. 40 kg liczylem dla kanapy + oparcia. Ta kanapa i oparcie w sumie wydawaly sie dosc ciezkie. Jest ona w Yarisie jest dosc ciezka, pewnie po czesci jest to zwiazane z mechanizmem jej przesuwania. Poza tym, to kiedys, o ile sie nie myle, WWtcka podobnie oceniał wagętych elementów. Moj Yaris tez w zasadzie zostal "rozebrany" do golej blachy, lacznie z dywanikami ;-) Ale w sumie masz racje, to sa tylko moje luzne dywagacje i tak naprawde subiektywne odczucia. Przy pierwszej nadarzajacej sie okazji, zwaze Yariska w takim stanie :) Pozdrawiam.

EDIT. Dodam jeszcze, że w te 110 kg wliczylem 40 l paliwa :) Podczas krecenia poprzedniego filmu miałem zalane "pod korek" :) Bez tego zostaje juz "tylko" 70 :)

dEF

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 07 Grudnia 2004, 02:16:18 »
Moja kanape jak i oparcie da sie podniesc jedna reka, wiec duzo to to nie wazy. Sama kanapa w starletce jest smiesznie lekka, oparcia troszke ciezsze, ale niewiele.
40 kg paczki nosilismy z bratem we dwoch i calkiem sie zmachalismy przy tym. Waga - nieporownywalna...

alan03

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 07 Grudnia 2004, 12:03:26 »
chłopaki chyba trochęprzesadzacie...
jak dla mnie filmik bomba 8)
Tomek mogłeś jeszcze pokazać na filmie jak wygląda ten odchudzony Yarisek :)
Nie wiem czy film był nieco przyspieszony, ale podziwiałem to i sprawdzałem na stoperze czas, wyszło pomiędzy 8,3 a 8,8 do 100 (licznikowych), poza tym są takie różnice w pomiarze bo nie widać dokładnie momentu startu i jak dla mnie to jest świetny wynik.
Nakręć jeszcze jeden filmik z pełnym obciążeniem to sięporówna...

NickMan_clio

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 07 Grudnia 2004, 14:33:24 »
8,3 do paki .... dajze spokoj panie kolego
8,8 jest rownie nierealne

a wspolczynnik moc/masa w wysokosci 9,2 jest ciekawy , nie powiem
z takim wspolczynnikiem moglibysmy sie brac za bary tomku

w kwestii wydechu zapraszam na slask
michal i jego ojciec to bardzo doswiadczeni fachowcy
www.mgmotorsport.pl

ok 1200 zl
dolot raczej niczego nie zmieni
wydeszek da [cenzura] fajny dzwiek i kilka KM/NM
polecam MG

tomek_paseo

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 07 Grudnia 2004, 16:17:13 »
Cytat: NickMan_clio

www.mgmotorsport.pl

ok 1200 zl
polecam MG

No mi sie wydaje, ze na tym filmie troche ponad 9 jest. Postaram sie dorwac dobrego G-techa i urwiemy wszystkie spekulacje :)
Dziekuje za linka. Odczules jakies subiektywne różnice? Domyslam sie, ze teraz auto fajnie brzmi :) Czy w okolicy jest jakaś hamownia? Wiesz, jak to jest z wydechami, czasami zamiast dodać, to zabierają koniki i niutki :(  Wszak każdy model ma swoją specyfikę...

NickMan_clio

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 07 Grudnia 2004, 18:05:38 »
Cytat: tomek_paseo

www.mgmotorsport.pl

ok 1200 zl
polecam MG

No mi sie wydaje, ze na tym filmie troche ponad 9 jest. Postaram sie dorwac dobrego G-techa i urwiemy wszystkie spekulacje :)
Dziekuje za linka. Odczules jakies subiektywne różnice? Domyslam sie, ze teraz auto fajnie brzmi :) Czy w okolicy jest jakaś hamownia? Wiesz, jak to jest z wydechami, czasami zamiast dodać, to zabierają koniki i niutki :(  Wszak każdy model ma swoją specyfikę...

przeciez ze wrocku macie [cenzura] fajna MAHA
tam sie zhamujesz dokladnie
nie wierz hamowni pirowskiego
mnie pokazala ze mam 257 NM a w rzeczywistosci mam 226
jestem jedna z wielu osob ktora oszukano

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 07 Grudnia 2004, 20:52:03 »
teraz można sięshamować za 80 zł w Motoexpresie -> http://www.mx.com.pl, może ktoś chętny????

tutaj jest więcej info: Dynodays w Motoexpres

NickMan_clio

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 07 Grudnia 2004, 20:58:40 »
Cytat: wwtcka
teraz można sięshamować za 80 zł w Motoexpresie -> http://www.mx.com.pl, może ktoś chętny????

tutaj jest więcej info: Dynodays w Motoexpres

wlasnie o tej MAHA mowilem
POLECAM

Grosik

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 23 Stycznia 2005, 18:44:35 »
tomek_paseo,
Czy sa moze juz boxy dedykowane do 1.4 D-4D. Bylem w u Warszawskiego dilera V-techu ale nie maja :-(

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 23 Stycznia 2005, 18:46:57 »
Cytat: Grosik
tomek_paseo,
Czy sa moze juz boxy dedykowane do 1.4 D-4D. Bylem w u Warszawskiego dilera V-techu ale nie maja :-(

oczywiście, że są, tomek własnie zakładał boxa V-techu w gordzie kraka :-DD!! widocznie kiepski ten diler z wawki :-DD

NickMan_clio

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Stycznia 2005, 19:27:39 »
ludzie na bohga
dajcie sobie spokoj z pirowskim, vtechem , jego boxami do D4D
lepiej zrobic program , bedzie taniej , wieksze przyrosty ,spalanie jak w serii etc etc

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Stycznia 2005, 21:38:01 »
ludzie na bohga
lepiej zrobic program , bedzie taniej , wieksze przyrosty ,spalanie jak w serii etc etc

z tego co wiem to tak własnie ma juz tomek :-DD
P.S. fajna niunia w podpisie  :lol:

NickMan_clio

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Stycznia 2005, 21:43:50 »
Cytat: CarinaGTI
ludzie na bohga

z tego co wiem to tak własnie ma juz tomek :-DD
P.S. fajna niunia w podpisie  :lol:

tomek_passeo czy jakos tak
od yariski 1.4 z wrocka ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl