Autor Wątek: Nadmierne zużycie oleju  (Przeczytany 134571 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ZACHARY

• Gość
Odp: Nadmierne zużycie oleju
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Grudnia 2004, 21:03:10 »
Cytat: Adrian
Smutne rzeczy piszecie Panowie  :asmiliecry . Przecierz 3 litry w silniku 1.6 to przeszło połowa :shock: . Zdrdżcie mi, jakim cudem samochód może palić tyle oleju (szczególnie z tak małym przebiegiem)?

no właśnie! i  na ile realne są te przebiegi i jak są użytkowane auta?

Bubu

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Grudnia 2004, 21:14:20 »
Moze dziurawa miska olejowa :roll  :D

Adrian

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Grudnia 2004, 21:18:00 »
Wydaje mi się, że już niczym nie ryzykujesz. Jeśli diagnoza jest trafna :bojjjjjjjjjj  to nie masz wyjścia, chyba,że myslisz o podrzuceniu komuś "śmierdzącego zbuka" :oops: . Ja coprawda doświadczenia nie mam i łatwo mi siępisze, ale "operacja silnika :bpray " to jedyne wyjście.

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Grudnia 2004, 21:38:26 »
Cytat: rm

Witam ponownie :(
..wywołałem ten temat .. bo u mnie serwis stwierdził fabryczna wadępierścieni zgarniających - zapieczone (ałe szczęście, że jescze jest końcówka gwarancji),
no i chciałem sie dowiedzieć czy ktos już miał taki przypadek, i czy warto ryzykować rozbebeszeniem całego silnka w celu wymiany ww. pierścieni.
Pozdrówka

poproś o to stwierdzenie na papierze!!! jaką propozycjęma rzeczony serwis- jaki proponują zakres prac w celu usunięcia usterki? to też poproś na papierze, krok po kroku! w końcu masz prawo to wiedzieć!
 :shock: wymianęsamych pierścieni? :shock:
a jaką dają gwarancję, że te pierścienie nie uszkodziły gładzi cylindrów?

raymund

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Grudnia 2004, 23:03:03 »
moj dieselek z 2003 roku i przebiegu 75000 bierze lekko litr od wymiany do wymiany . ale jezdze na tws i nie dziwie sie temu .  .

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Grudnia 2004, 00:20:01 »
Cytat: raymund
ale jezdze na tws i nie dziwie sie temu .  .

że co przepraszam? :shock:

raymund

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Grudnia 2004, 22:09:25 »
ze jezdze na castrolu TWS 10/60 W  i jest to olej który tworzy gruby film na gladziach cylindrow. stad jest to duze zuzycie oleju.

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Grudnia 2004, 23:52:26 »
Cytat: raymund
ze jezdze na castrolu TWS 10/60 W  i jest to olej który tworzy gruby film na gladziach cylindrow. stad jest to duze zuzycie oleju.

bez względu na styl jazdy?

baniak

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Grudnia 2004, 16:47:55 »
Cytuj (zaznaczone)
no właśnie! i na ile realne są te przebiegi i jak są użytkowane auta

Akurat przebieg jest OK. Mimo ze go kupilem z drugiej lapy to mam wpisy w ksiazce serwisowej systematycznie.
Moze to gaz go tak meczy. Sam nie wiem. w serwisie wszystkie uszczelki powymieniali i nic nie pomoglo.

Wojtek

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Grudnia 2004, 21:11:55 »
Witam. Kiedyś ( tylko 1 raz) zdarzyło mi się, że zapaliła sie lampka wskaźnika poziomu  oleju. Zdziwiłem siętrochębo to nie polonez, żeby brała 3/15000 ale jak spojrzałem na bagnet to mi szczena gruchnęła na maskę, aż AVE na resorach siadła. Plamka oleju była daleko,daleko , prawie na horyzoncie (patrz koniec bagnetu). Co dziwniejsze nigdy więcej to sie nie powtórzyło. Tak normalnie po 110kkm (w tym 65 kkm na gazie) bierze ok 0,5l /15kkm.  :aclap

raymund

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Grudnia 2004, 21:23:05 »
dla zacharego,- no trzeba przyznac ze poganiam katamarana. moje ,,srednia,, to 110 na polskich drogach. powtarzam: srednia.

Adrian

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Grudnia 2004, 22:01:23 »
średnio 110km/h :shock: czyli w 80% jeździsz 160km/h :bpray  :modlitwa  :bnono ?

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Grudnia 2004, 23:00:59 »
Cytat: Adrian
średnio 110km/h :shock: czyli w 80% jeździsz 160km/h :bpray  :modlitwa  :bnono ?

a jaki zastosowałeś wzór? :-DD

Adrian

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Grudnia 2004, 23:17:59 »
Podałem "na oko" :bojjjjjjjjjj . Ja jeżdżęobwodnicą do roboty i spowrotem 80 km/dzień z prędkością ok. 120 km/h. Proporcja miasta do trasy to ok. 80% trasy a średnia prędkość wychodzi ok. 55km/h.

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Grudnia 2004, 09:54:42 »
Cytat: baniak
Cytuj (zaznaczone)
no właśnie! i na ile realne są te przebiegi i jak są użytkowane auta

...Mimo ze go kupilem z drugiej lapy to mam wpisy w ksiazce serwisowej systematycznie...

tak tylko ku przestrdze!!!  >>>  http://aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=598919

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl