Autor Wątek: klocki Nipparts??  (Przeczytany 4353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olo23

• Gość
klocki Nipparts??
« dnia: 09 Stycznia 2007, 08:24:24 »
Witam. Zmieniam klocki z tyłu i zamówiłem firmy Nipparts. Czy ktoś ma doświadczenie z częściami tej firmy ? Czytając tematu w FAQ odnośnie hamulców ciężko było znaleźć jakieś pozytywne wypowiedzi na elementy hamulcowe jakichkolwiek producentów prócz orginalnych. Czy naprawdę w tej kwestii jest aż tak źle jeśli chodzi o camry? Mam w planie na wiosnę zmienić tarcze i klocki z przodu. Słyszałem dobre ale też nie najlepsze opinie o zestawie tarcze- brembo + klocki- ferodo.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
Odp: klocki Nipparts??
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2007, 08:44:06 »
Zjeździłem 3 komplety klocków ferodo na oryginalnych tarczach i jeden na JC (tego szajsu nie polecam). Hamowanie bardzo skuteczne, klocki mocno pylą i częściej niż na oryginałach trzeba pucować felgi, ale coś za coś ferodo są znacznie tańsze. Co do tarcz - odradzam JC, które oni zachwalają (niby chińskie a wzmocnione  :grin:), po jednej parze na przód założyłem stare oryginały, które dałem do przetoczenia na camry i było lepiej niż na JC.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

owca

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Stycznia 2007, 11:16:07 »
Zjeździłem 3 komplety klocków ferodo na oryginalnych tarczach i jeden na JC (tego szajsu nie polecam). Hamowanie bardzo skuteczne, klocki mocno pylą i częściej niż na oryginałach trzeba pucować felgi, ale coś za coś ferodo są znacznie tańsze. Co do tarcz - odradzam JC, które oni zachwalają (niby chińskie a wzmocnione  :grin:), po jednej parze na przód założyłem stare oryginały, które dałem do przetoczenia na camry i było lepiej niż na JC.

czesciowo potwierdzam, mam 4 tarcze JC i do tego klocki JC, zjezdzilem na nich ponad 10k km i hamuja ok ale straszliwie piszcza przy lekkim hamowaniu

siwy30

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Stycznia 2007, 19:47:55 »
boze pomocy :icon_pray:
ja własnie szukam klockow do tyłu tyle ze do avalona '95 3.0 1MZ-FE
jakbys mi podał symbol to ... to.. eeeeeeee......... to  .. yyyyyyyyyy ...  :oops:   no wdzieczny bede i ponownie zmotoryzowany :-)

olo23

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Stycznia 2007, 19:54:10 »
Symbolu nie jestem pewien (ale chyba Nipparts J3612013) ale zadzwoń do firmy Japamoto tel. 618222434 i na pewno ci pomogą...
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2007, 20:06:03 wysłana przez olo23 »

forys

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2007, 09:51:51 »
Nie wiem jak to się ma do Camry ale polecam zestaw Zimmermann (tarcze nawiercane) + Ferodo premier.
Założyłem 10kkm temu do MKIII i w porównaniu z serią (Motorcraft) to rewelacja.
Zakładam, że klocki szybciej pójda w niebyt ale coś za coś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl