Autor Wątek: tylko jeden wentylator chlodnicy  (Przeczytany 2811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Isi

• Gość
tylko jeden wentylator chlodnicy
« dnia: 10 Stycznia 2007, 10:14:56 »
Witam wszystkich Czlonkow Klubu Toyota Polska,
moja przygoda z toyota niedawno sie zaczela, do tej pory bylem uzytkownikiem Mazdy 626. Na wstepie pragne wyrazic swoje zadowolenie ze sprawnie dzialajacego forum (podczytywalem je juz od pewnego czasu), no ale do rzeczy:
Jestem uzytkownikiem Ave 98 1,6 4A-FE i nie ukrywam, ze mam zgryz. Otoz przed moja chlodnica znajduje sie JEDEN wentylator - przywyczajony do tego, ze zwykle w autach jest jeden przeszedlem do porzadku dziennego. Teraz jest zima i wszystko pracuje w porzadku, jednak z niemalym niepokojem wygladam upalnych miesiecy.
Czy ktos z Was spotkal sie z tego typu przypadkiem w przeszlosci? Uspokujcie mnie prosze - zostawic jak jest czy szukac nowego smigla?

pozdrawiam

Admin

• Gość
Odp: tylko jeden wentylator chlodnicy
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Stycznia 2007, 10:17:02 »
Jesli Toyota przewidziała jedne znaczy ze bedzie wszystko ok. Układ chłodzenia w Toyotach jest naprawde dobrze zrobiony i nie masz sie czym martwić.

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2007, 10:40:47 »
Ech Admin - zobacz jaki kolejny piejący peany użytkownik - serce rośnie... Ale może ja się wypowiem jako użytkownik Ave T22 z silnikiem 4A-FE... :-P :-P :-P
Isi - masz jeden wentylator i tak ma być - ponieważ niestety nie masz klimy... Drugi wentylator obsługuje właśnie układ klimatyzacji i jeśli kiedyś sobie "domontujesz" ten układ, to komora silnikowa wypełni się m.in. o ten drugi wentylator... :wink:

P.S. Isi - witaj na forum! I miłej lektury...

Isi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Stycznia 2007, 11:02:21 »
Dziekuje bardzo ayrsen , kamien spadl mi z serca (odstawia tabletki uspokajace) :-)

Admin nie chce spamowac forum, wiec dopisuje sie tutaj: Dziekuje rowniez, bardzo dziekuje! :-)
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2007, 11:09:53 wysłana przez Isi »

Admin

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2007, 11:04:01 »
Dziekuje bardzo ayrsen ,
Ayrsen, Ayrsen a ja to co  :oops: Olali Admina  :cry: :cry:

Offline tomekw112

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2007, 20:02:24 »
Cytuj (zaznaczone)
Isi - masz jeden wentylator i tak ma być - ponieważ niestety nie masz klimy... Drugi wentylator obsługuje właśnie układ klimatyzacji i jeśli kiedyś sobie "domontujesz" ten układ, to komora silnikowa wypełni się m.in. o ten drugi wentylator... 

Nie chcę się czepiać ale moim zdaniem drugi nie obsługuje ale wspomaga aby układ był bardziej wydajniejszy--dochodzi druga chłodnica i trzeba to jakoś obsłużyć.U mnie zawsze pracują oba razem.
Jak się mylę to mnie poprawcie.

P.S   Isi-witaj na forum   
pozdrawiam

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Stycznia 2007, 05:48:26 »
tomek - pewnie masz rację... :wink: Z ciekawości pewnie kiedyś sprawdzę jak to jest choć to co piszesz jest jak najbardziej logiczne ale faktem jest, że przy braku układu klimatyzacji wentylator chłodnicy jest jeden. :wink: A przy zamontowanym układzie klimatyzacji wentylatory są dwa... :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl