Autor Wątek: [e10] Po odpaleniu po dluzszym postoju zbyt niskie obroty  (Przeczytany 1466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mhz

• Gość
[e10] Po odpaleniu po dluzszym postoju zbyt niskie obroty
« dnia: 16 Stycznia 2007, 00:20:58 »
Witam,
posiadam corolle 1,6 a4fe z 1994r. + LPG.
PRoblem jest nastepujacy: po dłuższym postoju (np. rano) silnik odpala bez problemu(na benzynie oczywiscie) ale: obroty są około 900-1000 zamiast 1500 na ssaniu. Po przejechaniu kawałka dopiero obroty sa takie jakie powinny byc.
Przepustnica wyczyszczona, swiece sprawne (nowe), kable WN sprawne. Jak po odpaleniu odrazu przelacze na gaz to obroty sa poprawne..
Co tej corolli moze dolegać?? Jakieś pomysły?

Admin

• Gość
Odp: [e10] Po odpaleniu po dluzszym postoju zbyt niskie obroty
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Stycznia 2007, 20:35:48 »
spróbuj przed odpaleniem wcisnąc gas do podłogi puscić i odpalić. Jak pomoże to warto zająć sie czujnikiem położenia przepustnicy i czujnikami temperatury

tmx

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lutego 2007, 22:34:07 »
No cóż ja sam kiedyś o to pytałem - i nic nie wiadomo nadal. Wiele osób zgłaszało taki problem ale nikt nie znalazł rozwiązania - i tak będzie pewnie dopóki ktos nie pojedzie do dobrego servisu a potem nie podzieli sie info:)

TMX

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lutego 2007, 20:23:35 »
Ja mialem to samo, ale nie zawsze i nigdy nie gasła a ruszala normalnie a potem obroty wskakiwaly na ok 1200 na kilka chwil i po paru kilometrach wracaly do 900 więc uwazam że szkoda zachodu zeby się tym przejmować.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl