Autor Wątek: Żółta kontrolka silnika  (Przeczytany 23733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline arti73

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Żółta kontrolka silnika
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Kwietnia 2006, 15:57:17 »
zgadzam się z tym paliwem i ASO ,mam ave 1,6vvti  2001 po zagazowaniu pojawiała się kontrolka silnika,po odczytaniu kodu było to ;za uboga lub za bogata mieszanka po precyzyjnym wyregulowaniu za cząłem się tankować na stacji BP i statoil nie mam tego problemu. Jaki miałeś kod błędu w ASO to powinni ci powiedzieć przy resetowaniu na testerze lub komputerze to powinno być widoczne,czyba że w ASO zdjęli klemę  ;)

miszal_wwa

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Kwietnia 2006, 16:11:51 »
ok dzieki za pomoc :)

ammt

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Sierpnia 2010, 18:13:35 »
Witam wszystkich i od razu mam prośbę od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka silnika po podpięciu w komputer wyskakuje (sprawność katalizatora za mała czasami bank 1 lub 2) kodu błędów nie pamiętam po skasowaniu jest dobrze przez tydzień może dwa później zapala się znowu.Rano jak auto jest zimne to przez chwile kopci na czarno i obroty mam  2000 , katalizator raczej nie jest zapchany bo auto nie straciło na mocy nic w nim nie dzwoni. Spalanie nie wzrosło jedna sonda była padnięta wymieniłem, wsadziłem nowe świece  i dalej jest tak samo, maci jakieś pomysły?
 2,0 benz 16v 4d 2000r
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Sierpnia 2010, 09:03:02 »
Witam wszystkich i od razu mam prośbę od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka silnika po podpięciu w komputer wyskakuje (sprawność katalizatora za mała czasami bank 1 lub 2) kodu błędów nie pamiętam po skasowaniu jest dobrze przez tydzień może dwa później zapala się znowu.Rano jak auto jest zimne to przez chwile kopci na czarno i obroty mam  2000 , katalizator raczej nie jest zapchany bo auto nie straciło na mocy nic w nim nie dzwoni. Spalanie nie wzrosło jedna sonda była padnięta wymieniłem, wsadziłem nowe świece  i dalej jest tak samo, maci jakieś pomysły?
 2,0 benz 16v 4d 2000r
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jaką wsadziłeś sondę używkę czy zamiennik.
Stosując zamiennik masz inną temp. podgrzewu sondy i stąd wywala błąd (był gdzieś wątek o zamienniku sondy i jego problemach).
Kopcenie na czarno świadczy o zbyt bogatej mieszance. I znowu albo coś z Lambdą albo z wtryskami. Dobrze by było znać kod usterki.
Pozdrawiam
Obi

ammt

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Sierpnia 2010, 22:22:06 »
sonda oryginał, jak podjechałem na serwis to podpięcie pod kompa 180+każda roboczogodzina 160 bo sami nie wiedzą co to może być cały czas wywala (sprawność katalizatora  za mała) . Paliwo tankowałem na kilku stacjach i dalej tak samo i nie wiem co zrobić kupić nowy katalizator czy wymieniać sondy.Na pewno jest coś nie tak bo kopci na na czarno na zimnym silniku czyli ją zalewa ale dlaczego?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl