Autor Wątek: E12 sedan - parująca szyba przednia  (Przeczytany 14411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Madzia83

• Gość
E12 sedan - paruj±ca szyba przednia
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Października 2004, 11:14:57 »
Ja nie mam problemu  choć klimy oczywiście nie mam. Kurcze dziwne to co piszecie. Kiedyś szybki parowały bo miała obieg zamkniety ale to przez pomyłkęa teraz tylko czasem zaparuje - to włączęogrzewanie na szybę- minutka i problemu nie ma. A jeśli paruje tylna szyba to włączam jej ogrzewanie. No niestety taki sezon jesienno-zimowy to zawsze są mniejsze lub wiąksze kłopoty z parującymi szybami.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Października 2004, 13:51:12 »
Może Japońce niedopracowali konstrukcji, ale chyba u siebie na wyspach i w Wielkiej Brytanii gdzie Corolla byłą/jest montowana wilgoć w powietrzu jest na tyle duża, że chyba ktoś by coś zauważył, nie?

Jako ciekawostkędodam, że Corolla E12 produkowana w Japonii została pod względem wyciszenia przystosowana do ... częstotliwości języka japońskiego (chodzi o częstotliwość mowy ludzkiej w Herzach). W Europie musieli uży ć innych materiałó, bo języki europejskie wykorzystują nieco inne częstotliwości :-)

bigman

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Października 2004, 23:14:38 »
Cytat: Arczi
.Polecam mój sposób.Oprócz mycia i sprzątania samochodu staram sięco 2-3 tygodnie myć szyby od wewnątrz.Robie to maksymalnie dokładnie.I to działa.
sprawdziłem, kupiłem płyn do mysia szyb Clin anty-para - umyłem szyby od wewnątrz (szmatka była aż czarna) i przetestowałem na nocnej trasie - szyba nie parowała

sukces jest na razie połowiczny bo czekam na test deszczowy :-)

jaxa

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwietnia 2005, 15:39:19 »
Tak sobie przegladałem topiki i trafiłem tu.
Zawodowy czyściciel szyb powiedział mi, że najlepszy środek do mycia szyb to szampon do włosów - ma najmniej chemii ze wszystkich środków. Wystarczy do letniej wody wpuścić parękroplel i do roboty. :aclap

zyzolek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Kwietnia 2005, 17:46:32 »
Trzeba od srodka szybki umyc co jakis czas i po temacie.
Myje raz w miesiacu i nigdy mi nie paruja.
A najlepiej w aucie nie palic papierosow

zbyszekp

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Kwietnia 2005, 21:26:46 »
Święte słowa - czystość. Filtr przciwpyłkowy wymienia sięw brudnych miastach raz na 6 m-cy. Czyszczenie niewiele daje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl