Autor Wątek: Problem z nawiewami  (Przeczytany 3232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Karoloos

• Gość
Problem z nawiewami
« dnia: 07 Lutego 2007, 18:15:53 »
Mam duży problem z nawiewami. Niestety nawet nie wiem jak to ugryźć czy deskę rozkręcać czy siąść i załamać ręce :-(. Chodzi dokładnie o to że się nie przełączają pomiędzy poszczególnymi ustawieniami ( nogi szyba itd) kiedyś wciskałem poszczególne przyciski i słychać było jak się jakieś siłowniki ruszają a teraz nic caly czas w jednej pozycji. Stało się to po wizycie u "specjalisty od toyot" który więcej Mi napsuł w samochodzie niż pomógł.
Camry z 92 silnik 3VZ FE i jeśli to coś zmienia to posiada klimatyzację. Bardzo prosiłbym o pomoc bo jednak zimą utrudnia to życie.

etz257

• Gość
Odp: Problem z nawiewami
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego 2007, 21:41:50 »
A może coś więcej? Co ten mechanik robił? może jakiś bezpiecznik przepalony? może jaki ś przewód się odłaczył?

Karoloos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2007, 22:31:34 »
Zaczeło się od tego że przestało działać ogrzewanie po długim staniu samochodu.Oddałem do mechanika żeby to zrobił plus podświetlenie deski i jakieś pierdoły z obrotami, koleś robił ze 2 tygodnie i okazało sie że uszczelka pod głowicą do wymiany, niestety nie zwróciłem uwagi ale już wtedy po odebraniu nie działało to sterowanie nawiewów. Bezpieczniki wszystkie ok, a jeśli przewody to gdzie patrzeć??

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lutego 2007, 17:19:42 »
Jedź kolego do tego magika i niech powie w co wsadzał łapy. Ja bym go zmusił do poprawienia nawiewu.
Jeżeli wymieniał Ci podświetlenie deski to tu pewnie leży problem.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lutego 2007, 18:38:04 »
Może nie podłączył kostki od przełączników rodzaju nawiewu ? Niech ten 'magik' przy Tobie zdejmie deskę i potwierdzi, że wszystko popodłączał.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lutego 2007, 10:08:30 »
a podswietlaja ci sie te przyciski od zmiany kierunku nawiewu?? prawdopodobnie to "zlata raczka" i jak zwykle cos sknocil. Ja to rozbieralem u siebie kiedys ale tam za bardzo nie ma nic do zepsucia tak jak Maniek pisze moze nie podpiol kostki i tu jest problem.

Karoloos

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Marca 2007, 00:05:08 »
Sprawa się wyjaśniła, tak jak piszecie nie było podłączone tzn. źle wpięte i coś nie kontaktowało. Nie chcąc patrzyć na Pana "specjalistę" sam zrobiłem, ale że wieczorem to zajęło więcej niż przypuszczałem :)

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Marca 2007, 00:22:34 »
Super !! ;-)  A 'fachofca' skopać
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl